[...] obserwacje przeprowadzono w innym plemieniu z terenów Kenii - Samburu oraz w plemieniu Fulani z Nigerii. Podczas gdy powyższe wyniki badań zdają się przeczyć prawdzie, że jedzenie tłuszczów nasyconych prowadzi do chorób serca, trzeba by się zastanowić, czy ta "prawda" jest "prawdziwa". Bo nie jest. Tak naprawdę to tylko hipoteza pochodząca z [...]
[...] tłuszczu kilkakrotnie używanym - za wszelką cenę unikaj więc publicznych smażalni i barów szybkiej obsługi. Puść w niepamięć wszystkie hamburgery, frytki, chipsy i szybkie jedzenie. Tłuszcz zwierzęcy, a przede wszystkim ten towarzyszący mięsu czerwonemu też powinien stać Ci się obcy. Jeśli mięso - to tylko drób lub ryby, one także są źródłem [...]
[...] o odpowiednich porach pomagamy lub przeszkadzamy organizmowi w tym całym procesie. A tłumacząc już jak dla dziecka aby zbudowac mur (nasze mięśnie) potrzebne są cegły (nasze jedzenie). Jesli nie dostarczymy murarzowi (nasz organizm) tych cegieł to mur raczej nie będzie istniał. Ktoś może powiedzieć , dobra ale przecież ja nie głoduje i zawsze [...]
[...] działaniem przeciwko systemowi regulacji. Stąd pomysł, że możemy zmienić balans kwasowo-zasadowy jest absurdem. Jedzenie czegokolwiek nie zmieni tego balansu. MM: Jeśli jedzenie węglowodanów prowadzi do odkładania się tłuszczu, to jakim cudem tak wiele osób jedzących węglowodany jest w świetnej formie? DE: Nie ma żadnego "jeśli" Mike - [...]
[...] w trening i dietę. Czy warto tym piwem cofać się o miesiąc? A jeśli już się wybiera na spotkanie,urodziny,czy inną imprezę - to razem z nim wybiera się pojemnik z własnym jedzeniem. Nadchodzi okres redukcji. Myśli Jaś - czas na zmiany? A jedynymi zmianami jakie będzie miał Jaś jest to, że jego dieta będzie jeszcze bardziej monotonna, jeszcze [...]
[...] działaniem przeciwko systemowi regulacji. Stąd pomysł, że możemy zmienić balans kwasowo-zasadowy jest absurdem. Jedzenie czegokolwiek nie zmieni tego balansu. MM: Jeśli jedzenie węglowodanów prowadzi do odkładania się tłuszczu, to jakim cudem tak wiele osób jedzących węglowodany jest w świetnej formie? DE: Nie ma żadnego "jeśli" Mike - [...]
[...] stanowić 30-35% twojego dziennego zapotrzebowania, i powinno pochodzić z tzw. „whole foods”. 3 powody, dla których o tym piszę: 1. Whole foods (całościowe/pełnowartościowe jedzenie? Nie wiem jak to przetłumaczyć) zawierają więcej witamin i minerałów, a to bardzo ważne kiedy jesteś na niskokalorycznej diecie, która z automatu wprowadza cię w [...]
[...] że otyłość będzie tak znaczącym problemem. (5) Why does fructose cause fat-gain? / Dlaczego fruktoza powoduje tycie? Fruktoza i produkty, które ją zawierają powodują, że jedzenie smakuje lepiej, przez co zjada się więcej niż potrzeba i niż się planowało. Uczucie sytości pojawia się przez krótki okres czasu wskutek nieodpowiedniej stymulacji [...]
[...] Wstrząs anafilaktyczny jest ostra reakcja alergiczna,z silmymi objawami.Całe ciało jest porażone w przeciągu kilku minut pod wpływem ekspozycji alergenu. Powodami mogą być : jedzenie,ukąszenia owadów,leki. Reakcja anafilaktyczna jest wywoływana przez nagłe wyzwolenie substancji chmicznych,łacznie z histaminą z komórek we krwi i tkanek. [...]
[...] mocnej kawie jest około 60 mg kofeiny, zatem trzy kawy, to około 200 mg. Są też różnego rodzaju inne źródła kofeiny np. Plusz Active (30mg w jednej pastylce) itp., ale jedzenie tubki Plusza dziennie nie jest zbyt wygodne. Aspiryna. Aspiryna w świetle najnowszych badań okazuje się być raczej zbędna, można ją stosować, ale równie dobrze [...]
[...] jest używany w artykułach żywnościowych? 5 W jaki sposób cukier wpływa na ludzki organizm? 6 Czy miód nie jest zdrowszy od cukru? 7 Czy zdrowa dieta może zawierać słodkie jedzenie i napoje? 8 Co to są słodziki niskokaloryczne? 9 Co to jest acesulfam K? 10 Co to jest fenyloalnina i czy jest ona niebezpieczna? 11 Jaki wpływ mają słodziki [...]
[...] odpoczynek może doprowadzić do chronicznego przemęczenia i stopniowego pogorszenia osiąganych wyników. Najważniejsze są 2-3 godziny po treningu, więc nie zwlekaj z jedzeniem. Dla optymalizacji ponownej syntezy glikogenu należy spożyć zaraz po treningu (15-30 minut), 300-400 kalorii składających się z: 75 % węglowodanów, czyli 56-75 g [...]
[...] kwasy tłuszczowe omega-3 w suplementach zwiększają o 71 proc. ryzyko wystąpienia najbardziej agresywnych postaci raka prostaty – twierdzą naukowcy z USA. Nie szkodzi jednak jedzenie ryb, nawet w dużych ilościach. Naukowcy z Fred Hutchinson Cancer Research Center opracowali artykuł "Sześć mitów dotyczących zapobiegania rakowi prostaty". Ma on [...]
[...] Naukowcy wierzą że czekolada o wysokiej zawartości kakao jest swego rodzaju turbodoładowaniem w procesie utraty masy ciała . http://pl.wikipedia.org/wiki/Kakao http://super-jedzenie.pl/74/kakao/ http://www.bodybuilding.com/fun/is-chocolate-a-fit-or-fat-food.html http://suppversity.blogspot.ie Zmieniony przez - solaros w dniu 2015-04-15 23:44:52 [...]
Zapamiętaj to wszystko, czego nie powinieneś robić, aby twoje mięśnie rozwijały się zgodnie z twoim oczekiwaniem. Poniżej znajdziesz listę kardynalnych błędów, które warto wyeliminować. Małe ciężary i duża liczba powtórzeń Duże ciężary doskonale budują masę mięśniową - twierdzi jeden ćwiczący. Inny zaś twierdzi, że czynią to małe ciężary i duża [...]
Witam Przeglądałem dzisiaj swoja "kolekcje" MD i znalazłem ciekawy artykuł o przyjmowaniu białka w numerze z lipiec/sierpień 2009 która mówi ze być może dotychczasowe jedzenie co 2-3 godziny białka jest zbędne. Zapraszam do przeczytania i wyrażenia swoich opini. W kulturystyce jest kilka rzeczy uważanych za fakty. Nie podlegają one żadnej [...]
[...] podaje w swojej książce “Pokonać lęk, stres i depresję. Bez leków i psychoanalizy" autor David Servan-Schreiber. Ostatnio na radiowej trójce przebiegała debata nad jedzeniem ryb. Mówiono, że są one hodowane w strasznych warunkach, że zbierają chemikalia z wody, mogą być zatrute metalami ciężkimi, mieć pasożyty… zwłaszcza w przypadku ryb [...]
Morwa biała – czy jej jedzenie ma znaczenie? Morwa biała znana jest już od stuleci na terenach Dalekiego Wschodu. Napar z liści podawano karmiącym matkom, osobom z wysokim ciśnieniem, mających problemy wątrobowe, suszone owoce były doceniane jako dobre źródło cukrów przez mieszkańców Himalajów, świeże owoce spożywano przy zawrotach głowy [...]
[...] Nic tak nie przysparza tuszy, jak pokarmy bogate w tłuszcz. Jednocześnie wiadomo, że prawie wszystkie smakowite pokarmy zawierają go bardzo dużo - można nawet powiedzieć, że jedzenie jest tym smaczniejsze, im więcej w nim tłuszczu. Wynika to między innymi z tego, że tłuszcze mają duże powinowactwo do związków aromatycznych, nadających smak i [...]
[...] dzienne obserwacje. Dbałość, wsparcie, pomoc w gorszych chwilach, interwencję, skupienie, uwagę, świadomość oraz uważność. Ale tych cech niepotrzebujemy, jeżeli chodzi o jedzenie." Plusy. Dieta niskowęglowodanowa promuje przyrosty masy mięśniowej, podczas redukcji tkanki tłuszczowej. Nie jestem zwolennikiem zwiększania wagi/redukcji tłuszczu [...]