[...] owocach. Ze względu na różnorodność zawartych w roś-linach węglowodanów, pojęcie włókna (błonnika; pokarmowego obejmuje cząsteczki tak różne, jak inulina z cebuli, pektyny jabłka, polisacharydy glonów lub pochodne cukrów z grupami alkoholowymi. Jeżeli spożycie produktów roślinnych do-starczających wszystkich tych węglowodanów jest mało [...]
[...] ze względu na fruktozę oraz z sokami ze względu na cukier w nich i inne syropy, słodziki. Chyba że robisz sama w domu to już lepiej. W domu robię często sok z marchwi i jabłka. Uwielbiam go. A w soku Tymbark Vega łagodnym się zakochałam. Na opakowaniu jest napisane tak: sok z warzyw i owoców, przecierowy, pasteryzowany, wzbogacony witaminą [...]
[...] w piekarniku szynkę. Czasem ser żółty, ale z dobrej jakości też ciężko. Owoców nie jem, bo zredukowałem cukry proste do minium, tylko potreningowo. Tam mam sok tłoczony z jabłka. Na masie z chęcią do 20% całkowitej podaży węglowodanowej w ciągu doby. Ze zdrowych tłuszczy naprzemiennie - olej lniany, olej konopny, olej kokosowy. Orzechów nie [...]
[...] poniżej minimum koniecznego do funkcjonowania. Daleko posunięty deficyt. Można próbować i tak. Skoro tak ostro sobie dokuczasz, to w takim razie dlaczego decydujesz się na jabłka w kolacji? Kwestie smakowe i świadomy własny wybór, czy dietetyk każe Ci rąbać cukry proste przed spaniem? Pytam, bo takie ruchy wymykają się mojej wiedzy i [...]