[...] glikogenu w mięśniach. Najlepiej zabrać się do tego natychmiast po skończeniu ćwiczeń. Najlepiej węglowodany proste o wysokim indeksie glikemicznym (wafle ryżowe, miód, jabłka, carbo). Kolejny posiłek spożywamy godzinę po zakończeniu ćwiczeń i to on tak naprawdę jest posiłkiem potreningowym. Na niego powinno się składać spora ilość [...]
[...] Pektynie jabłek przypisuje się właściwości przeciwsklerotyczne jak również zdolności wiązania radioaktywnego kobaltu i strontu, i usuwanie ich z organizmu. Wiadomo też, że jabłka leczą zarówno zaparcia jak i biegunki. Jabłka ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm. Wszystkim, którzy mają kłopoty z krążeniem krwi, od wielu stuleci poleca [...]
[...] nie jesz warzyw i owoców; - sięgając po owoce, wybieraj te, które są bogate w antyrakowe przeciwutleniacze i chroniące naczynia flawonoidy, a ubogie w cukry - czyli maliny, jabłka, wiśnie grejpfruty, mandarynki, brzoskwinie, gruszki. Nie jedz więcej niż pół sporego owocu trzy razy dziennie; - unikaj produktów z ukrytymi węglowodanami: wędlin, [...]
[...] sie chwilę nad tym i zróbmy male porownanie. W przybliżeniu - w najczęściej spozywanych owocach - wygląda to tak: Produkt -> ilość cukrów w 100g/ilość fruktozy w 100g jabłka 13.3/9.3 Mango 14.8/7.9 winogrono 18.1/7.6 czereśniet 14.6/6.3 banany 15.6/6.0 arbuz 9.0/5.1 Kiwi 10.5/4.9 pomarańcze 9.2/4.6 maliny 9.5/4.6 brzoskwinie 8.7/4.1 ananas [...]
[...] Dania białkowe (ryby, owoce morza, mięso, soja, jaja i chudy nabiał) powinny być jedzone codziennie, najlepiej koło południa, w połączeniu z jarzynami i soczystymi owocami (jabłka, kiwi, cytrusy, truskawki, maliny). Dania węglowodanowe (ryż, makaron, chleb i słodkie owoce - banany, suszone figi, rodzynki) należy również spożywać codziennie, ale [...]
[...] odłożyła się głównie na udach i pośladkach mówimy o otyłości typu "gruszka". W otyłości typu brzusznego tłuszcz gromadzi się głównie w środkowej części ciała (kształt jabłka). Otyłość pośladkowo-udowa jest bardziej typowa dla kobiet i jest trudniejsza do leczenia, natomiast z otyłością brzuszną związany jest podwyższony poziom "złego" [...]
[...] odłożyła się głównie na udach i pośladkach mówimy o otyłości typu "gruszka". W otyłości typu brzusznego tłuszcz gromadzi się głównie w środkowej części ciała (kształt jabłka). Otyłość pośladkowo-udowa jest bardziej typowa dla kobiet i jest trudniejsza do leczenia, natomiast z otyłością brzuszną związany jest podwyższony poziom "złego" [...]
troche sobie poczytalem w tym dziale o odzywianiu na diecie i o treningu. ale. w mojej obecnej sytuacji niemozliwym jest dla mnie zabrac sie do tego na tyle profesjonalnie. moze opisze po krotce swoja sytuacje. ogolnie staram sie redukowac, czy mi wychodzi i czy dobry sposob? pewnie nie, sam to stwierdzam po lekturze forum, ale sie staram. pobudka [...]
https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Delicious_Cookie_Jelly_i38168_d400x400.png DELICIOUS COOKIE JELLY OPAKOWANIE: 120 G, WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 449 KCAL/100 G, BIAŁKO: 6,6 G DLACZEGO DELICIOUS COOKIE JELLY? NIE ZAWIERA GLUTENU BEZ DODATKU CUKRU DODATEK KONCENTRATU BIAŁKOWEGO WPC ZDROWY ZAMIENNIK SŁODYCZY DO KAWY, NA SPOTKANIE , SZKOŁY CZY PRACY [...]
[...] 3,75g T 0g 15g oliwy z oliwek B 0g W 0g T 15g B 36g W 83,85g T 15,67g 3 posiłek: 120g chleba razowego B 8,04g W 64,68g T 2,16g 100g chudego mięsa B 17,1g W 0,1g T 1,6g 150g jabłka B 0,6g W 18,15g T 0,6g 25g masła B 0,175g W 0,175g T 20,625g B 25,915g W 83,105g T 24,985g 4 posiłek(posiłek przedtreningowy): 70g tuńczyka B 15,75g W 0g T 0,35g 100g [...]
[...] zaw: Węglowodany 3 g w tym cukry 0 g w tym błonnik 3 g Białko 0 g Tłuszcze 0 g w tym tłuszcze nasycone 0 g Kalorie 12 kcal MIESZANKA BŁONNIKOWA 3150 mg Błonnik z jabłka Otręby owsiane Siemię lnianie (proszek) MIESZANKA GREENS & JUICE 1340 mg Lucerna siewna (pędy) Jęczmień (pędy) Pszenica (pędy) WODNE SKARBY 960 mg [...]
[...] jest przede wszystkim z działania ograniczającego rozwój bakterii oraz skuteczności w zapobieganiu infekcji dróg moczowych i pęcherza. Żurawina dostarcza błonnika tyle, ile jabłka, ponadto witaminę C, witaminę B1 i B2, sole mineralne: wapń, fosfor, miedź i jod, garbniki, taniny oraz kwas cytrynowy i jabłkowy. Składniki: suszone, cięte owoce [...]