[...] podbić do 1800kcal, jak nie do 1900. daj sobie 130g białka, węgle podbij do 160, resztę z tłuszczu. Tarczyca lubi strączki:-)) Zainwestuj w ciecierzycę, soczewicę, fasolę, groch. Tylko namaczaj wcześniej i przepłukuj przed gotowaniem - tym samym podbijesz również białko. Dostępne są też mąki bezglutenowe - gryczana, ryżowa, ciecierzycowa, [...]
[...] naturalny/kefir mleko 1x dziennie (najlepiej gdybyś miała dostęp do niepasteryzowanych produktów mlecznych od rolnika). Również warzywa strączkowe zawierają sporo białka (groch, fasola, soczewica, ciecierzyca, soja zabroniona). Tłuszcze: Te z tłustych mięs, ryb, nabiału i jajek, oleje roślinne, np. oliwa z oliwek, olej z orzechów, olej [...]
Dodam coś od siebie : * 1 węglowodanów - 4 kcal * 1 białka - 4 kcal * 1 tłuszczy - 9 kcal * 2-3 białka na kilogram masy ciała * 2-7 węglowodanów na kilogram masy ciała * 1-2 tłuszczy na kilogram masy ciała * 2-3 białka na kilogram masy ciała * 2-7 węglowodanów na kilogram masy ciała * 1-2 tłuszczy na kilogram masy ciała 1. dziennie jemy [...]
[...] Jednak przed matura zarzucilem ten sport i teraz mam ochote wrocic na silownie. Jeżeli chodzi o białko... to ja mam je ze roślin strączkowych tj. soja, soczewica, fasola, groch, ciecierzyca. Jeżeli chodzi o soje, to ograniczam się (mimo tego ze ma duzo dobrego i letwo przyswajalnego bialka). "Wadą" soji jest obecność estrogenów... a [...]
[...] takie na przykład wolno biegające kurczaki ;-)) 4. Źródła węglowodanów: - w/w owoce - ziemniaczki 8-):-D - płatki owsiane - fasola (w pierwszej kolejności czerwona=kidney) - groch (również świeży groszek zielony) - ciecierzyca (polecam humus) - ryż - słodkie ziemniaki (bataty) - razowiec na zakwasie - od czasu do czasu ziarno pszenicy i [...]
[...] coś jest nie tak. Ja jem je w musli już 3 rok i jak wiecie schudłam 17 kg, więc chyba są ok. Taefka pogratuluj córce wyniku, oby tak dalej. Tak jak ty też jem na okrągło groch, fasolę, soczewicę, ale nie na kolację tylko na obiad. Najbardziej lubię z nich robić sałatki dodaję ogórka zielonego, szczypior, cykorię, paprykę i jogurt wymieszany z [...]
porcja 150g twarogu dzinnie moze byc, zobaczymy zrszta, ale bialko dobijaj miesem, jajami i rybami, makaron razowy czy nie nie ma szczególnie dobrego wpływu na redukcje Straczkowe: soczewica, ciecierzyca, fasolki, groch
[...] białka ok. 85%) i mięsa (przyswajalność białka ok. 78%, preferowane gatunki to głównie drób i ryby). Z produktów roślinnych wysokie pozycje zajmą z kolei soja, czarna fasola, soczewica, groch, a więc głównie rośliny strączkowe (przyswajalność białka ok. 40-60%)". Co jednak potwierdza moje słowa, że białka roślinne są gorzej przyswajalne.
[...] sklepowego nie jemy, bo nie dość że dodają tam cukier to i tłuszcz -> lepiej własnoręcznie zmieszać w domu różne płatki i orzechy. Dorzuć jeszcze jakieś białko - polecam groch, fasolę, ciecierzycę, soczewicę. No i 100g ww to jest jednak niedużo. Ale może któraś modka oceni ile potrzebujesz :-)) Ooo Mika - a propos kurczaka to Martucca [...]
[...] roslinne, to napisalem, ze ja go nie wliczam. nie licze bialka z ryzu, kaszy, nawet z platkow ows. a juz absurdem dla mnie jest wyliczanie go z pomidorow czy salaty, ew.soja, moze groch i fasola. ja wyliczam to bialko, ktore jest najbardziej zblizone do ludzkiego, o jak najwyzszym wsp.przyswajalnosci BV a WY zrobicie jak uwazacie za stosowne.
Ja tez jem mieso raz dziennie, dlatego polecam straczki :) Fasola (niedawno odkrylam ile jest roznych rodzajow fasoli!), ciecierzyca, soczewica, groch, wszystkie maja duzo bialka :) Jesli zamiast chleba dorzucisz np kasze, dziki ryz, quinoe to bialko samo podskoczy i nie bedziesz potrzebowala tyle nabialu :)
Co do wapnia warzywa straczkowe,fasola,groch itp.Weglowodany proste po treningu zwiekszaja metabolizm i to bardzo,dlatego (jezeli o mnie chodzi)pije natychmiast po treningu nastepnie 20 minu po nich białko.Zółtko?Coz dieta redukcyjna a jak wiemy zołtko zawiera strasznie duzo cholesterolu pomimo ogromnej ilosci białka,jezeli jajka jemy codziennie [...]
[...] 1/1 jeśli siłowy nawet na białko i dostarczenie aminokwasów -czy są jakieś produkty (ważywa, owoce, mięso, itd), których powinienem unikać ? na strączkowe uważaj kukurydze groch -gdzie dobrze by było wstawić (do diety) witaminy, omege-3, ZME ? zma jak już daj sobie spokój narazie omega 3 do śniadanie -jaki wpływ ma sauna na trening (pomaga / [...]
[...] (tzw. efekt uzupełniania się białek). Do produktów dostarczających białka roślinnego zaliczmy produkty zbożowe (pieczywo, makaron, kasze), nasiona roślin strączkowych (groch, soczewica, soja, fasola) oraz ziemniaki. Przy czym na największa uwagę zasługują białka roślin strączkowych, a szczególnie soi, bowiem ich skład aminokwasowy jest [...]
[...] o zakwasie, ale on też składa się jedynie z mąki i wody Zastanawia mnie też ta fasolka szparagowa i marchew, bardzo dobrze, że śą, no ale 40g? Toż to tyle co nic. Poza tym fasolki nie wliczasz. Jeśli chodzi o strączki to wliczamy ziarna fasoli, groch itp. Czyli te co namaczasz przed gotowaniem. A 100g jajka to 1,5 sztuki, co robisz z resztą?
[...] przy której pojawi się ketoza. Dni wysokowęglowodanowe ograniczają się do dwóch. W te dni należy jeść węglowodany odznaczające się niskim wydzielaniem insuliny (np. jabłka, groch, soczewicę, śliwki, brzoskwinie, grejpfruty i wiśnie), zjadając około 4g węglowodanów na kilogram wagi ciała, rozłożone na sześć do ośmiu posiłków w ciągu dnia. Zatem [...]
[...] niedoborów cynku. Cynk w znaczących ilościach znajduje się w takich produktach, jak: chude, czerwone mięso, wątróbka, ryby, owoce morza (w szczególności śledzie i ostrygi), groch, orzechy, nasiona dyni, kakao, bób i fasola. Bogate w cynk są także nie łuskane ziarna zbóż, lecz jego przyswajanie jest znacznie utrudnione ze względu na obecność [...]
[...] że nie wytrzymam jedzenia cały czas tego samego ?? Popatrz na inne diety, dużo możliwości jest 2.Jak zapatrujesz się na jedenie typu tortilla (mięso z idyka,warzywa(fasola,groch,papryka,kukurydza) ??Jak można jeść to kiedy ?? Warzywa w każdym posiłku po za przed/po treningu. Nie wliczaj ich do diety, maja mało kcal, uważaj jedynie na warzywa z [...]