[...] się nadwadze. Przybiera-nie na wadze wskutek tłustej diety wynika ze spożywania produktów o dużej gęstości energetycznej (pieczywo cukiernicze, ciastka, desery, dania gotowe, wędliny, sery i tłuste mięsa). Przy takim sposobie odżywiania nadmierna podaż energii utrzymuje się; jeśli natomiast żywi-my się raczej produktami zawierającymi [...]
[...] ludzkim stwierdzono w wątrobie i nerkach, w tkance kostnej i zębach. Niedobór Niedobory molibdenu spotyka się rzadko. Niewłaściwa dieta, np. jedzenie w stołówkach, gotowe dania do podgrzania, konserwy mogą prowadzić z upływem lat do niedoboru molibdenu w organizmie. Objawami niedoboru molibdenu są: przedwczesne starzenie i impotencja. [...]
[...] jest przy produkcji margaryny. Duże ilości izomerów trans nienasyconych kwasów tłuszczowych znajdują się w: margaryny "twarde", majonezy, produkty barów "szybkiej obsługi", gotowe wyroby cukiernicze ( kruche ciasteczka, krakersy). Po 1997 r. nastąpiło zmniejszenie zawartości izomerów trans w niektórych margarynach polskich do 2%. Najlepsze [...]
[...] 2,2 - 4,4 g białka na kilogram wagi ciała, trzeba będzie 1 - 2 razy dziennie sięgnąć po preparaty zastępujące posiłek, w formie napoju lub batona. Proszki i napoje gotowe do spożycia mają zazwyczaj wyższą wartość odżywczą, gdyż tak zwane „niskowęglowodanowe" batony zawierają na ogół duże ilości gliceryny, cukrowych alkoholi i tłuszczu. [...]
"If you're not growing, it's likely your diet, not your training, that's holding you back" Dr. John Berardi Pora na temat o odwiecznej walce ‘dobra’ ze ‘złem’, białego z czarnym, czyli ‘czystego’ jedzenia z ‘nieczystym’. http://img691.imageshack.us/img691/8717/a1b9.jpg Co nazywany ‘czystym’ jedzeniem ? Większość ludzi zgadza się z tym, że ‘clean [...]
[...] również glicylo-glutamina i alanylo-glutamina. Te peptydy są wyjątkowo drogie i warto je stosować właściwie tylko w postaci roztworów. W suplementach żywności stosuje się gotowe roztwory i dzięki temu można - bez żadnych uszczerbków - stosować czysty aminokwas w korzystnej cenie. Wśród suplementów znajdujemy również hydrolizaty białkowe o [...]
[...] również glicylo-glutamina i alanylo-glutamina. Te peptydy są wyjątkowo drogie i warto je stosować właściwie tylko w postaci roztworów. W suplementach żywności stosuje się gotowe roztwory i dzięki temu można - bez żadnych uszczerbków - stosować czysty aminokwas w korzystnej cenie. Wśród suplementów znajdujemy również hydrolizaty białkowe o [...]
[...] ludzkim stwierdzono w wątrobie i nerkach, w tkance kostnej i zębach. Niedobór: Niedobory molibdenu spotyka się rzadko. Niewłaściwa dieta, np. jedzenie w stołówkach, gotowe dania do podgrzania, konserwy mogą prowadzić z upływem lat do niedoboru molibdenu w organizmie. Objawami niedoboru molibdenu są: przedwczesne starzenie i impotencja. [...]
[...] bakterii : uśpione formy bakterii, które w ten sposób przetrwały pasteryzacje mleka i dalsze procesy produkcyjne aż do powstania sproszkowanej serwatki włącznie, gotowe do życia w optymalnym dlań środowisku jakim może być nasz ciepły i wilgotny układ trawienny. *6 - niebiałkowe związki azotowe : są to wolne D-aminokwasy (forma której [...]
[...] która właściwie uzupełnia poziom węglowodanów po treningu, może tę pulę zwiększyć nawet o 100% do 500g! Jeżeli zapasy glikogenu mięśniowego są duże mięśnie nie tylko są gotowe do podejmowania wysiłków o wyższej intensywności, ale także zyskują pełny, krągły wygląd, co ma ogromne znaczenie dla wszystkich trenujących sporty sylwetkowe. Ponad [...]
[...] antka lub metę wchodząc w swój nowy rozmiar z 6-7% BF’em. g) Zwiększanie GH do bardzo wysokich dawek i insulina powinny zostać użyte dopiero teraz, kiedy ciało jest już gotowe. h) Dodaj diuretyk jeśli jest taka potrzeba, ale jeśli nie startujesz w zawodach to zejście do 4-5% jest niepotrzebne. i) Dieta praktycznie nie gra roli do 6% tak [...]
[...] z najlepszych suplementów, ale takich wyrobów, które dają im najlepszą marżę, dzięki której będą w stanie więcej zarobić. Firmy takie nie tylko blokują nowe produkty - są gotowe kłamać, aby chronić swój interes. W pewnym kraju największa marka na rynku zorganizowała seminaria w całym kraju, na których powtarzano wszystkim, że dystrybutorzy [...]
[...] w ogóle trafi do jelit. Skutek tego jest taki, że jest on gotowy do przyswojenia zanim jeszcze znajdzie się w jelitach. Oznacza to, że niektóre cenne kwasy tłuszczowe są gotowe do przyswojenia dużo wcześniej niż w przypadku mleka krowiego. Ponadto przy omawianiu tłuszczów mleka ludzkiego znowu powraca rozwój tkanki mózgowej. W ludzkim mleku [...]
[...] w ogóle trafi do jelit. Skutek tego jest taki, że jest on gotowy do przyswojenia zanim jeszcze znajdzie się w jelitach. Oznacza to, że niektóre cenne kwasy tłuszczowe są gotowe do przyswojenia dużo wcześniej niż w przypadku mleka krowiego. Ponadto przy omawianiu tłuszczów mleka ludzkiego znowu powraca rozwój tkanki mózgowej. W ludzkim mleku [...]
[...] bloków jest wyznaczana na podstawie ilości tłuszczu w organizmie, wagi, aktywności ruchowej - wymieniając te najważniejsze, za pomocą wzorów. Są też dostępne dla ułatwienia gotowe kalkulatory, miedzy innymi online, pozwalające w szybki sposób ustalić ilość potrzebną do tego, aby zindywidualizować dietę Zone. Pragnę podkreślić, iż w artykule tym [...]
[...] herbatnik, pączki, rogaliki itp. - chleb i bulki z ciasta pólfrancuskiego, pieczywo z bialej i pszennej mąki - chrupki kukurydziane - chipsy - kukurydza prażona - gotowe salatki, gotowe sosy - większość slodyczy - blyskawiczne zupki - ciasta w proszku. Generalnie należy się wystrzegać, produktów „blyskawicznych" i z dlugim terminem [...]
[...] wyposażenie obronne składają się tokoferole, glutation, kwas askorbinowy oraz inne antyutleniacze, które w mniejszym lub większym procencie „siedzą" w naszym organizmie, są gotowe do kontrataku i rzeczywiście w razie potrzeby kontratakują. Niestety, w każdym przypadku konieczna jest interwencja ludzkiego rozumu. Podaję taki przykład: Tokoferol [...]
[...] na świetle dziennym. Uszczypnij czubek i dół każdego ranka i kiedy oba końce owocu poddają się naciskowi, oznacza, że są dojrzałe. Włóż je do lodówki, jeśli nie są gotowe do jedzenia. 8.Nie daje się zamrozić. Prawda: daje się! Zawiń dojrzałe awokado w plastik lub trzymaj je w plastikowym woreczku lub pudełku. Jeśli zbyt długo jest [...]
[...] Sporządzenie porcji gainera zajmuje mniej czasu niż zrobienie kawy (do torby wrzucasz szejker z odmierzoną porcją gainera, przed spożyciem mieszasz z wodą lub mlekiem i gotowe). Sporządzenie porcji gainera zajmuje mniej czasu niż zrobienie kawy, nie można więc powiedzieć: nie mam czasu na trzymanie diety... Masz problem ze zbyt dużym [...]
[...] zwiększyło się spożycie cukru. Dawniej spożywano żywność naturalną z dużą ilością błonnika. Obecnie dominuje żywność przetworzona. Na rynku mamy półprodukty i zamrożone gotowe dania, które mają skondensowaną energię, tzn. w małej objętości jest dużo kalorii. Dodajmy do tego brak czasu powodujący, że jemy nieregularnie, na ogół 1-2 obfite [...]