http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Protein_Paleo_i31104_d380x380.jpg Opis - Wspomaga budowanie masy mięśniowej - 0g tłuszczu - Wzrost siły mięśni - Gluten Free!! Paleo Protein łączy dwa z najlepszych naturalnych źródeł białka dla sportowców białko pochodzenia wołowego (Beef Protein) oraz białko z jaj (Egg Protein). To połączenie jest [...]
[...] : Arphiel CEL: Redukcja + osiagniecie kolejnego stopnia wtajemniczenia w cwiczeniach silowych %-) MISKA : 130/60/200 - warzywa wliczam (przyjmujac 100g = 4g ww) - gluten out - nabial out (na pierwsze 4 tygodnie) - owoce 2x dziennie w DT rano i po treningu w DNT w dwoch pierwszych posilkach - 5/6 posilkow dziennie - i zero gum do [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Obwód pasa 114 Obwód klaty: 120 Obwód uda: 62 Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): sporadycznie Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) : Alergia na gluten ( przenica żyto jęczmień) Stan zdrowia: Dobry Preferowane formy aktywności fizycznej: Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : Stosowane wcześniej diety/rozklad [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Pewnie nie i to już trzeci argument przemawiający przeciw Soylentowi. Ale fakt faktem, że białko pełnowartościowe można pozyskać skądkolwiek, byle nie była to kazeina czy gluten na który także jestem uczulony. Przepraszam, że od razu o tym nie wspomniałem. Podsumowując, potrzebuję suplementu w stylu odżywki delux, czyli ekskluzywnej w pewnym [...]
Siema, mam zamiar robić czystą masę :D i opierać się głównie na tłuszczach z uwagi na gluten i inne czynniki antyżywieniowe. Moje pytanie jeżeli i tak nie będę w ketozie to mogę spożywać w dni treningowe te 200 g węgli około treningowo a w dni nietreningowe same warzywa. Czy lepiej będzie przejść przez dwa tygodnie ketoze/adaptacje tłuszczową by [...]
[...] produktu (153 g) dziennie w 500 ml wody. Spożywać raz dziennie, najlepiej zaraz po treningu. Informacje o alergenach: Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, gluten, soję, orzechy oraz składniki ryb i skorupiaków Uwaga! Beta-alanina może u niektórych osób powodować tymczasowe uczucie mrowienia na skórze. Produkt nie może być [...]
[...] x 12 Przez pierwszy rok wyznawałem dietę jedz co chcesz - ogólnie nie było źle. Od około roku znaczna poprawa diety (jakość). Makro się zgadza. Teraz wykluczyłem całkowicie gluten. Węglowodany pozyskuję tylko z ryżu paraboiled/białego oraz owoców i warzyw do tego dochodzi 100g owsianych ponieważ bardzo pozytywnie wpływa to na moje samopoczucie [...]
[...] mamą i dowiedziałem się, że jako niemowlę lekarz stwierdził u mnie skazę białkową. Zacząłem czytać i szukać informacji o tej chorobie i znalazłem dużo... niejasności. Jak o glutenie napisano dużo tak o skazie białkowej hm... wiele, ale w odniesieniu do matek karmiących piersią czy też małych dzieci. Pomyślałem, że zapytam mojego lekarza - [...]
[...] prezentują się nieco bardziej realistycznie. Glutamina znalazła swoje miejsce w obecnej modzie na diety eliminacyjne, związane choćby z unikaniem produktów bogatych w gluten jak i pokarmów bazujących na nabiale. Niesie wsparcie dla funkcjonowania układu pokarmowego. Wykorzystywana jest w formie preparatu „uszczelniającego” jelita(2), [...]
[...] w trakcie oraz po długotrwałych lub wyjątkowo intensywnych wysiłkach. Rozwiązania jakie miał okazję przetestować przed wprowadzeniem interwencji (przestrzeganie diety bezglutenowej, unikanie ostrych przypraw i kofeiny przed wysiłkiem oraz niespożywanie napojów sportowych i wszelkich pokarmów w trakcie wysiłku) nie przyniosły pożądanych [...]
[...] zawsze słyszałam takie szuranie w prawym kolanie (nie diagnozowane) WADY POSTAWY: lewy bark mam na pewno obniżony ALERGIE: próbnie wyeliminowany od 4 mies nabiał krowi i gluten – wszystko wskazuje, że to była słuszna decyzja PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: od lutego 2016 roku zachorowałam na "nie chce mi się" i "zimno mi" co [...]
Cześć. Może zacznę od ankiety: ANKIETA ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Oriba WIEK: 21 lat NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: Na siłowni ćwiczę od 4 lat - pierwsze pół roku to było jeżdżenie na rowerku czy orbitreku i maszyny, potem już trening siłowy. Zaczynałam "jak trzeba" ;-) od FBW, potem przerabiałam również [...]
[...] białka, nie mam pojęcia jakiego. Białko przeznaczone dla osoby, która prowadzi w miarę aktywny tryb życia natomiast jest bardzo chuda oraz ma uczulenie na laktozę i gluten. Poszukuję odżywki białkowej za rozsądną cenę, smakową, która nie wywoła nic złego w organizmie tej osoby i jest w miarę małych dawkach 500g/700g na początek na próbę. [...]
[...] jakiegoś gainera bazujacego na białku wołowym. Uprzedzajac pytania, na jakiś czas chce odpuścić białko serwatkowe więc naturalnym wyborem wydaje mi się wołowina. Gainer musi być gluten free. Wiem, że podobne tematy już były ale polecany Carnivor Mass nie jest już dostępny. A szkoda bo wydawał się idealny dla mnie. Pozdrawiam, Krzysiek
[...] diety nie może być używany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zbilansowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka, jaj. Po użyciu opakowanie należy zawsze zamykać. Składniki aktywne Porcja 1cap Ilość porcji w opakowaniu 90 Opakowanie 90caps SKŁADNIKI Berberine HCL [...]
[...] nie może być używany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zbilansowany sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Produkt może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi, mleka. Po użyciu opakowanie należy zawsze zamykać. Produkt może ulegać zbryleniu bez utraty swoich właściwości. Składniki aktywne Porcja 6g Ilość porcji w [...]
poszukuje wysokokalorycznej diety(ok 3600kcal, highcarb) ktora bym przygotowywal szybko, zjadal szybko, dlugo jej nie trawil, a jakby jeszcze byla prosta i tania.. gluten i owsiane tez odpadaja Ogolnie cenie sobie to jak jem teraz 1.sniadania to platki kukurydziane z bialkiem albo jajecznie z pieczywem 2 i 3 to glownie zblendowany ryz z jakimis [...]
A jeżeli chodzi o gluten... (do djfafa) Gluten glutenowi nie równy np pod względem technologicznym inny powstaje z mąki żytniej a inny z mąki pszennej Poza tym w pieczywie nie można mówić o glutenie To taka ciekawostka Gluten powstaje z maki rozpuszczonej w wodzie i w takiej tylko postaci jest glutenem Natomiast potocznie przyjęło się że mówi się [...]