najwieszky problem z glutenem w zywnosci jest taki, ze dzis on jest w wielu miejscach w ktorych racjonalnie rozumujac - nie powinno go byc .... w wedlinach bo jest w mieszankach dodawanych do nich ... w konserwach ... nawet w miesie z kurczaka - popularnym cycu potrafi byc bo cos w niego wstrzykuja zeby wiecej wazyl i to cos czasem zawiera gluten [...]
Daj znac co do efektów benfogammy, proponuje Ci zanim zaczniesz wywalac gluten/cukier/nabiał etc poswiecic 1 tydzien na dokladnie GRYZIENIE jedzenie prawie na papke w szczegolnosci miecha, wiem,ze po treningu to bardzo ciezkie,ale moze okazac sie skuteczne tudziez najciemniej pod latarnia :) Zmieniony przez - Modafen w dniu 2014-06-12 18:56:49
Na lepszy sen kanapki na orzechowym chlebie - z orzechów włoskich, migdałów i amrantusa ( gluten-free ). Z jajcem, szpinakiem, majonezem, ogórkiem i kiełkami :-)) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/974bd5f665644ffe99a4b75222eb8d4b.JPG Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2014-08-27 22:53:10
[...] na dokładkę ciągle cos chce jeść. Nie wiem czy to głód czy po prostu ochota:-( Raz schudła, ale jej od dzioba odbierałam i spisywałam wszystko co jadła. Wydaje mi się, że wtedy mogła być głodna. Walczę cały czas ze swoją dietą, jak mi się uda miskę dobrze dla siebie ustawić to reszta będzie jeść to samo (oczywiście bez obostrzeń typu gluten;-)).
No właśnie to nie jest wcale taka rzadkość ;p to jest jeden z najsilniejszych alergenów pokarmowych jak mleko, gluten, orzechy itd. Ja poczytałem o tym więcej, dopiero jak już mnie to spotkało ;p reakcja organizmu na prawdę dziwna, nie jak przy zwykłym zatruciu Oooj pierwsze słyszę, ale lepiej na skorupiaki niż jakby miało być szkolenie na [...]
1. Ok, aczkolwiek generalnie to więcej WW i mniej B = jakieś takie nienasycenie... 2. Gluten sprawdzę. 3. Ok, będzie najwyżej jabłko zamiast soku pomidorowego. A widziałaś moje marudzenie popomiarowe? :P Co myślisz o zamianie 20g WW na 20g B? Oprócz kontekstu pomiarów, to jeszcze ze względu na te chcice/nienasycenie :/ i też wydaje mi się, że po [...]
[...] białka Dyskusyjne, bo???? strączki dyskusyjne mogą się stać przy poważnych zaburzeniach hormonalnych, tak jak dyskusyjne mogą się stać brokuły, kurczaki, produkty mleczne, gluten, olej rzepakowy itp. itd. ale przecież to nie znaczy że każdy jak leci powinien z tych produktów na dzień dobry rezygnować. Aga, strączki to fajne źródło i białka i [...]
[...] 1,8%, skrobia kukurydziana, kasza gryczana niepalona 1,5%, naturalny aromat jabłkowy z innymi naturalnymi aromatami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Produkt zawiera gluten. Tabela wartości odżywczych w produkcie. Masa netto: 170 g Lp Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji (170 g) 1 Wartość energetyczna 96 kcal 163 kcal 2 Tłuszcz 0,3 [...]
fatalny produkt...skład woła o pomstę do nieba :D cukier i margaryna 2 z 3 glownych skladnikow.... jak ludzie z nietolerancją na gluten mają się zdrowo odżywiać skoro ktoś oferuje im takie produkty a nieświadome osoby myślą że będzie im się żyło lepiej na czymś takim.
nic Ci nie stanie się jak usuniesz na 2-3 miesiące gluten z diety (ale nie wprowadzaj pieczywa bezglutenowego) oraz zamienisz nabiał wysoko laktozowy na ten który naturalnie ma uszczuplone ilości laktozy jak sery dojrzewające w tym feta pełnotłusta czy mozzarella. Co do szczypty soli - nie powinna nic zmienić w kwestii puchnięcia ale zawsze warto [...]
[...] to długa i zawiła sprawa. Ogolnie nie zaobserwowałam dużego wpływu diety na same oibjawy (bo rozumiem, że taka byłaby zależność). Natomiast mam spore wyzwanie z ograniczniem glutenu, bo jestem na diecie bezmięsnej + bez produktów odzwirzecych. Na szybko wertując - jedyny gluten, który się gdzies pojawia to makarony (1-2 w tygodniu), kasza [...]
[...] i miec spokój z problemami do końca życia. Natomiast u Ciebie bez przerwy goszczą produkty, często "problematyczne" u wielu osób, i kiedy widze że piszesz ciągle o swoich problemach jednak nie próbujesz zrobić z tym nic sensownego nóż mi się otwiera w kieszeni ;) eliminowałem nabiał,eliminowałem gluten niczego to nie zmieniło problemy były
[...] bylo cos bezgluenowego.. A wiesz ze cukier ma bardzo szkodliwy wplyw na jelita. Wystarczy ze na kilka dni przejdziesz na diete bialkowo- tluszczowa z dodatkiem produktow bezglutenowych ( ryz, kasza jaglana) a roznice w ,,plaskosci,, brzucha zauwazysz od razu... Zastanow sie tez czy nie jesz za szykbo, czy nie popojasz w trakcie jedzenia czy nie [...]
[...] co, ja od dluzszego czasu walcze z jelitami i sporo juz na sobie przetestowalam. Mojemu brzuszkowi bardzo sluza sniadania bialkowo tluszczowe, nie jem nabialu i ograniczam gluten. Tez nie jestem specjalistka od zywienia ale patrzac na twoj jadlospis wydaje mi sie ze masz troche za malo bialka i tluszczy. Sprobuj moze dobijac kalorie raczej [...]
[...] w sprawie probiotykow polecam przeczytać. Pod artykułem była fajna dyskusja i padały podpowiedzi jaki probiotyk kupić. Ta dzisiejsza misja wygląda dużo lepiej. Jeśli dokucza Ci mocni brzuch to odstawiłabym gluten i mleko i zobaczyła czy będzie poprawa. Jak to nie to to możesz jeść znowu :)