Jedno warzywo do posiłku - czasem jest to konieczność. Sałatka z wielu różnych warzyw (tym bardziej surowych) nie dla każdego jest zdrowa. Ze względu na gluten unikałbym piwa. Okazyjnie możesz pozwolić sobie na wino wytrawne.
Dzięki Arphiel :-) Trochę zbiorczo wnioski z kilku dni, bo nie bardzo byłam w stanie pilnować miski co do ilości składników. Oczywiście jeśli chodzi o nabiał i gluten - jest faszystowsko czysto. Przede wszystkim jedząc w miarę proporcjonalnie, bez wciskania czegoś na siłę mam wrażenie, że dobrze czuję się po wszystkim :-) Może musiałam się trochę [...]
[...] nie candida i nie powodują one candidy, mogą potęgować objawy candidy ze wzgledu na reakcje alergiczne, tak samo jak inne produkty osłabiajace nasz system odpornościowy np gluten czy nabiał i jak o ciekawostka, wiele grzybów takich jak np sitake ale tez pieczarka ma właściwosci wspomagajace organizm w zwalczaniu candidy Zmieniony przez - [...]
[...] więc ponawiam ;-) "Izolat białka pszenicznego będzie dobrym uzupełnieniem diety redukcyjnej? Dostałem kilogramową puchę od kumpla weganina i zastanawiam się czy ją opchnąć czy zjeść. Czy z uwagi na fakt, że nie jest to białko serwatkowe (a więc nabiał) będzie lepszym rozwiązaniem? Z drugiej strony to pszenica, a więc gluten. Koniu, co myślisz?"
1. ok 2. gluten jest ok, IG nie jest dobrym wyznacznikielm raczej GL jak juz, 3. nie przesadzaj z winogronami i rodzynkami i w ogole suszonych nie jedz, chyba ze troche sliwek 4. jest
[...] mogę od tego zacząć? pytania: 1. czy bieganie późnym wieczorem (ok. 21) jest OK? co zjeść po treningu, by było to jak najmniejsze i jak najodpowiedniejsze? 2. mam patrzeć na gluten, wysokie/niskie IG? 3. są owoce, które powinnam wyeliminować? to samo z warzywami? 4. czy soczewica z ryżem stanowi pełnowartościowy posiłek? wystarczająco jest w nim [...]
[...] zasadami i raczej intuicyjnie, bo jak dotąd to nikt mi ich nie ocenił, czy jest dobrze czy źle. A że nie chcę Szefowym zawracać głowy bez powodu to czekam, jeśli któraś tu dotrze to może się wypowie ;-) W każdym razie polecam spróbować odwyku, najwyżej za pół roku się okaże, że Ci gluten nie szkodzi (ja bym się nie obraziła za taką diagnozę :-D)
Pięknie Ci spada :0 rzucam ten gluten! zmotywowałaś mnie, w ogóle chyba zacznę od Ciebie ściągać miski .. hihi, bo u mnie to cegła w głowie w tym temacie. podziwiam!
[...] miski. Trzeba "tylko" przełamać swoje przyzwyczajenia kulinarne. Masz wiele innych żródeł ww - kasza gryczana, jaglana, ryż, strączki, korzeniowe. Bardzo możliwe, że gluten Ci przeszkadza w redukcji. Mnie przy niedoczynności przeszkadzał (informacyjnie - nie mam zdiagnozowanego hashi). Odstawiłam i jest lepiej. I nabiał też odstawiłam - [...]
Izolat białka pszenicznego będzie dobrym uzupełnieniem diety redukcyjnej? Dostałem kilogramową puchę od kumpla weganina i zastanawiam się czy ją opchnąć czy zjeść. %-) Czy z uwagi na fakt, że nie jest to białko serwatkowe (a więc nabiał) będzie lepszym rozwiązaniem? Z drugiej strony to pszenica, a więc gluten. Koniu, co myślisz?
No właśnie miałam zacząć od glutenu i nabiału, ale mieć na uwadze tę listę. Po dwóch dniach zmian w diecie mam wrażenie, że to nie gluten i nabiał, a warzywa mi szkodzą :-? Dziś mi lepiej niż wczoraj, a na kolację warzyw nie było. ryż, jajka i banan. Ale to taki wybór pomiędzy trochę źle i bardzo źle, bo odkąd zjadłam indyka z warzywami, to mniej [...]
[...] i jak się okazuje nie do końca lubi się z ww, nawet tymi "dobrymi" 8-O tak, że będę musiała się przestawić na niskowęglowodanowe życie... Póki co nadal utrzymuję opcję gluten free ( której ciągle się uczę ) i oczywiście jak to na początku bywa - najbardziej mi się od kilku dni chciało makaronów i kasz %-) na szczęście jest gryczana :D [...]