SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

badanie krwi monocyty

  • USG?!

    Post
    Doping

    [...] momencie łączyć ze sobą i tworzyć skrzep uniemożliwiający wypływ krwi z uszkodzonego naczynia. Wszystkie te składniki krwi nazywamy elementami morfologicznymi, a ich badanie - morfologią. Trzeba wspomnieć, że wykonuje się również badanie biochemiczne krwi, podczas którego ocenia się skład osocza, a konkretnie poziom glukozy, mocznika, [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 7594 Data: 8/18/2005 9:35:51 AM Liczba szacunów: 0
  • sprawdzanie wyników badan

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Badanie Normy (dla osób dorosłych) Interpretacja Hematokryt (HCT) Kobiety: 37-47 % Mężczyźni: 42-52 % Wzrost poziomu hematokrytu może być spowodowany przez: wzrost liczby krwinek czerwonych - nadkrwistości pierwotne (czerwienica prawdziwa) i wtórne (przebywanie na dużych wysokościach, przewlekłe choroby płuc, nowotwory nerek), odwodnienie - obfite [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9786 Data: 11/20/2010 9:17:11 AM Liczba szacunów: 0
  • Cześć Zrobiłem badania, poniżej wyniki, najpierw dla przypomnienia: - od dwóch lat brałem z zalecenia endokrynologa 2x w tygodniu Letrozole i co dwa tygodnie Testosteron Prolongatum, Badanie z 30.03 było właśnie przy takim dawkowaniu. - korekta - od stycznia nie brałem testo, tylko samo Letrozole Za Waszą poradą odstawiłem Letrozole całkowicie, a [...]

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 1618 Data: 5/8/2020 1:04:57 PM Liczba szacunów: 0
  • Załączam nowe wyniki badań, 3x symex dzień po dniu+ 1/2 tab do strzała, aspirin cardio 1ed, + betaserc doraźnie, Jest wyraźnie lepiej, zostało lekkie zaczerwienienie twarzy, lekki dyskomfort jakby opuchnietej szyi/gardła( coś jak w stylu alergicznym) oraz kolor skóry taki jakiś sino-żółty sam nie wiem... Morfologia krwi Leukocyty 6,95 tys/µl [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 611 Data: 5/28/2021 9:08:25 AM Liczba szacunów: 0
  • Witam, dziś wrzucę już filmiki i wyniki badań, jutro za dużo by tego było :-D Od piątku zmieniam rozkład BTW. Do czwartku włącznie jadę na starym 160/140/55 Oczywiście proszę o wszelkie korekty i podpowiedzi, zaczęłam działać na własną rękę czas zaufać samej sobie jak to powiedziała lubiekaszke. A więc nowy rozkład 135/145/75 1800kcal Cheat na [...]

    Odpowiedzi: 1016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/27/2015 10:14:34 PM Liczba szacunów: 0
  • przyjęcia do laboratorium: 2013-05-07 14:48 Lipidogram (CHOL, HDL, LDL, TG) Cholesterol całkowity 201 Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta. mg/dl 140 200,00 H Cholesterol HDL 69 Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta. mg/dl 40 70,00 ~ Trójglicerydy 49 Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta. mg/dl 40 200,00 ~ [...]

    Odpowiedzi: 451 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/7/2013 9:12:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Testosteron wolny ponad normą

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Morfologia krwi Leukocyty 6,28 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,19 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 16,4 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 46,7 % 40 51 N MCV 90 fl 79 92 N MCH 32 pg 26 32 N MCHC 35,1 g/dl 32,3 36,5 N Płytki krwi 222 tys/µl 150 400 N RDW-CV 12,7 % 11,6 14,4 N PDW 15,6 fl 9,8 16,1 N MPV 11,60 fl 9,4 12,6 N [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 596 Data: 1/8/2020 6:02:44 PM Liczba szacunów: 0
  • Badania labolatoryjne

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Składniki chemiczne krwi Azot mocznikowy Badanie stężenia azotu mocznikowego używane jest głównie do oceny funkcji nerek. NORMA we krwi: 7.1-16.3 mmol/l (10-23 mg%) Frakcje lipidów Cholesterol Jest to związek sterolowy występujący w osoczu w alfa- i beta-lipoproteinach, którego stężenie rośnie przy spożywaniu pożywienia bogatoenergetycznego, a [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/12/2003 11:48:21 PM Liczba szacunów: 0
  • Przyspieszenie metabolizmu po diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Z normami Morfologia krwi Leukocyty 4,83 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,06 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 15,6 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 47,1 % 40 51 N MCV 93,2 fl 79 92 H MCH 30,8 pg 26 32 N MCHC 33,1 g/dl 32,3 36,5 N Płytki krwi 170 tys/µl 150 400 N RDW-CV 13 % 11,6 14,4 N PDW 14 fl 9,8 16,1 N MPV 8,7 fl 9,4 12,6 L [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3515 Data: 12/14/2018 8:19:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Przyspieszenie metabolizmu po diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzieki za informacje. Badania zrobione. Mam już wyniki ale wydaje mi się że nie wszystkie zostały mi już wprowadzone (wersja online) panel wątrobowy podejżewam. Do tego zauważyłem niestety po fakcie że morfologie dostałem zwykłą bez rozmazu. Wyniki chyba nie są złe - limfocyty etc rozumiem gdyż coś mnie złapać próbuje i z tym walczę. Morfologia [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3515 Data: 12/14/2018 7:56:43 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] zaladka leniwa,elastycznosc prawidlowa wnioski:reflux esophagitis TEST NA H.PYLORY ZAWSZE UJEMNY TOMOGRAFIA KOMPUTEROWA jescze tomografia komputerowa jamy brzusznej: badanie CT jamy brzusznej wykonano w warstwie 5 mm przed i po podaniu kontrastu iv nerki obie prawidłowej wielkosci polozone bez zastoju w ukm-ach bez konkramentow sledziona [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 14155 Data: 1/21/2007 11:23:28 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] że pomimo zmniejszenia kaloryczności tłuszcz nie chce się spalać. doczytałem dzisiaj, że wysoki kortyzol skutecznie uniemożliwia docięcie sylwetki w końcówce redukcji... badanie 10.09.12 kortyzol 27,06 (norma do 22,4) estradiol 12,6 (7,6-42) prolaktyna 11,4 (4-15) testosteron 4,9 (2-8) no i prolaktyna - czy niższy jej poziom pomógłby w [...]

    Odpowiedzi: 1847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/13/2012 4:59:10 PM Liczba szacunów: 0
  • Testosteron 210ng dl

    Post
    Odżywki i suplementy

    Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis Morfologia krwi Leukocyty 6,26 tys/µl 4,2 9,1 N Erytrocyty 5,37 mln/µl 4,63 6,08 N Hemoglobina 16,3 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 44,3 % 40 51 N MCV 82,5 fl 79 92 N MCH 30,4 pg 26 32 N MCHC 36,8 g/dl 32,3 36,5 H Płytki krwi 288 tys/µl 150 400 N RDW-SD 35,8 fl 35,1 43,9 N [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1647 Data: 11/4/2018 7:09:35 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam , mam pytanie odnośnie badań męża, bardzo się o niego martwię. W usg jamy brzusznej wyszła mu 2 miesiace temu nieznacznie powiększona śledziona 126x53 mm. Pozostałę narządy w usg - watroba trzustka nerki pecherzyk żółciowy moczowy gruczol krokowey - niepowiekszone w normie. Wczoraj zrobilismy badania krwi i rozniez wyszły w normie. [...]

    Odpowiedzi: 1847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/11/2016 10:35:01 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] na jednym badaniu). Łączenie z innymi suplementami: 1. Glutamina łączona z HMB (beta-hydroksymaślan) i argininą działa anabolicznie i antykatabolicznie z dużą skutecznością (badanie przeprowadzone na pacjentach cierpiących na choroby nowotworowe skutkiem których m.in. była daleko posunięta atrofia mięśni). Pierwsze efekty widoczne po 4tyg. [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 12998 Data: 7/29/2007 11:06:09 AM Liczba szacunów: 0
  • Odebrałem badania krwi i moczu, ogólne bez próby watrobowej i hormonów. Morfologia krwi z rozdziałem 3-czesciowym Wbc 7,2g/l.                   4,0-10,0 Lomfocyty 29,0%.    20-40 Mxd 2,6%.                   3,0-13,0 Neut 68,4%.              40-65 Limfocyty# 2,1 g/l.     0,8-4,5 Mxd# 0,2 g/l.             0,2-1,0 Neut# 4,9g/l.              1,6-6,5 [...]

    Odpowiedzi: 682 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/29/2013 2:15:34 PM Liczba szacunów: 0
  • Teść + Deka

    Post
    Doping

    Estradiol Estradiol 93,8 pg/ml 7,63 42,60 H Prolaktyna Prolaktyna 14,1 ng/ml 4,04 15,20 N Testosteron Testosteron >15,00 ng/ml 2,49 8,36 H Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Opis Leukocyty 11,02 tys/µl 4,2 9,0 H Erytrocyty 5,09 mln/µl 4,60 6,10 N Hemoglobina 15,3 g/dl 13,7 17,5 N Hematokryt 45,2 % 40 51 N MCV 89 fl 79 92 N [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 1229 Data: 2/10/2020 6:43:16 PM Liczba szacunów: 0
  • Leukocyty 14,7 tys/µl norma 4,23 - 9,07 Erytrocyty 5,61 mln/µl norma 4,63 - 6,08 Hemoglobina17,5 g/dl norma 13,7 - 17,5 Hematokryt 50 % norma 40,1 - 51 MCV 89 fl norma 79 - 92,2 MCH 31 pg norma 25,7 - 32,2 MCHC 35,2 g/dl norma 32,3 - 36,5 Płytki krwi 352,0 tys/µl norma 150 - 400 RDW-SD 47,7 fl norma 35,1 - 43,9 RDW-CV14,8 % norma 11,6 - 14,4 [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 322 Data: 12/13/2021 10:17:31 PM Liczba szacunów: 0
  • dla uzupełnieniaLeukocyty 7,32 tys/µl 4.23 - 9.07 Erytrocyty 5,19 mln/µl 4.63 - 6.08 Hemoglobina 15,4 g/dl 13.7 - 17.5 Hematokryt 44,8 % 40.1 - 51 MCV 86,3 fl 79 - 92.2 MCHC 34,4 g/dl 32.3 - 36.5 Płytki krwi 320,0 tys/µl 150 - 400 RDW-CV 13,90 % 11.6 - 14.4 P-LCR 28,7 % 19.2 - 47 PCT 0,3 % 0.17 - 0.35 Neutrofile 3,39 tys/µl 2 - 7 Limfocyty [...]

    Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 1090 Data: 5/2/2020 12:42:16 AM Liczba szacunów: 0
  • Badania robione w 24 tygodniu cyklu Badanie Wynik Flaga Jedn. Wartości ref. OB 2 - mm/h <8 LIPIDOGRAM cholesterol cał. 138 L mg/dl 140 - 200 HDL 36 - mg/dl 35 - 80 LDL 91,8 - mg/dl < 130 trójglicerydy 51 - mg/dl < 200 ASPAT 28 - IU/L < 37 ALAT 47 H IU/L < 41 TST - testosteron >15,00 - ng/ml 20-49 lat : 2,49 - 8,36 ; > 50 lat 1,93 - [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 502 Data: 3/7/2019 9:56:58 AM Liczba szacunów: 0