[...] odżywiania, choć wcześniej też zdrowo się odżywiałem, czyli żadnych słodyczy, fast foodów itp, ale teraz to już w ogóle wyrąbałem jeszcze z diety między innymi mąkę pszenną (gluten) i nabiał i stosuję taką dietę ok 3-4 miesiące. Pryszczy przestało wychodzić o 90% mniej, a męczę się z tym gównem kilka ładnych lat. Mam nadzieję, że będzie tylko [...]
Ekhem, ja tu czegos nie rozumiem - eliminujesz mięso, ok, jeśłi to z powodów ideolo..Ale polędwicę sopocka z połową tablicy Mendelejewa w składzie jesz. Eliminujesz gluten a jesz chleb słonecznikowy, pizze i mufiny - moze stąd brak postępów. I niestety to regularnośc w aktywności fizycznej przynosi efekty.. Z czasem :-)
[...] a innego dnia zjadłam pierś z kurczaka a trzeciego dnia i piątego nie zjadłam ani jednego ani drugiego.. mogłam dodać że mięso jem 1-2 razy w tygodniu. Chciałabym odstawić gluten bo nie jest mi do niczego potrzebny ale uwielbiam chleb.. wiec przed świętami odstawiłam kasze jęczmienną makarony itp a teraz przy wolnym testuje przepisy na chleb [...]
[...] po środku. To tylko przez główny mainstream ludzie sadza ze coś jest źle. Niech ten mainstream powie to samo mojej babci która ma prawie 100lat że biała mąka jest zła,że gluten zapacha jelita,trzeźba jeść tylko chude mięsa,czy po mleku wzrosną kopyta. Dawka,kur*wa dawka czyni czy dana substancja nam pomoze czy zaszkodzi. Podpis z roku na rok [...]
Jak masz zespół jelita drażliwego to powinnaś cały gluten usunąć z miski :-) Czemu nie dajesz wypisów z miski? Ostatni jest z 23.11 Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2012-12-01 23:48:03
[...] wiem czemu. :) jestem niesystematyczna w większości rzeczy w życiu więc muszę nad tym popracować. Kolejne wyzwanie dla mnie. Ale jak już coś zmieniać to po całości. Co do glutenu - mam problemy z IBSem tak długo (8-9 lat), że przeprowadziłam na sobie "eksperymenty" co mi szkodzi co nie. I prawda jest taka, że w większości szkodzi stres. [...]
[...] trzeba uwazac jakie sie bierze pieczywo - nie brac bialego ma wyzsze ig(niz wymienione wyzej)i wynosi 85-90 kiedy maki razowej tylko 40! trzeba brac pod uwage gluten - jesli ktos nie trawi moze miec problemy ja nie widze innej mozliwosci jak 'kanapki' jesli brak mikrofali czy przerwa 5-10min nie wiem co bedzie gorsze - czy [...]
[...] wyraźnie pomaranczowa skore to wypadaloby zmniejszyc podaz pokarmow z betakarotenem i zaobserwowac rakcje organizmu. Ile tego jesz? Mam pytanie odnosnie produktow z glutenem. Czy producent ma OBOWIAZEK umiescic na opakowaniu informacje, ze dana zywnosc zawiera owa substancje? Np w tescowym makaronie durum jest takowa, ale juz na [...]
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Makaron-z-m%C4%85ki-orkiszowej-Goliard.html Skład: mąka z pszenicy orkiszowej (zawiera gluten pszenny), woda. Nadaje się ? kupiłem go zamiast lubelli pełne ziarno
[...] za 1,50 zl ale cos mi tu cena nie pasuje (650g) CHLEB ZYTNI Z MAKI ZYTNIEJ RAZOWEJ 30% SKLAD: woda, maka zytnia razowa 30%, mieszanka zytnia(maka zytnia, zakwas zytni), gluten pszenny, serwatka w proszku(z mleka), maka zytnia, sol, drozdze. Co sadzicie? Szamac ? Dzieki z gory Zmieniony przez - darpomorza w dniu 2010-03-21 20:26:55 Zmieniony [...]
[...] nastawiona do posiłków B+T. Okazało się że to strzał w dziesiątkę. u mnie również pierwsze posiłki b+t sprawdzają się świetnie :-)) No ale Kuba akurat nie praktykuje bezglutenu na potrzeby handlu pt. "100%bezglutenowe ciasteczka z syfem 100% gorszym niż gluten" %-), tylko kombinuje z naturalnymi produktami bezglutenowemi i to jest dobre [...]
[...] dajemy 2-3 krople oliwy Kluczem przepysznej pizzy jest co? Oczywiście, że ciasto. A żeby było idealne trzeba je porządnie napowietrzyć. Podczas tej czynności wytwarza się gluten, który jest niezbędny dla prawidłowej struktury i elastyczności. Operacja przebiega w następujący sposób: Jak to fachowiec z pracy kiedyś tłumaczył Świeżakowi( mi [...]
[...] 30 dni czystej miski i treningu na wzmocnienie mięśni brzucha od Izy. W zasadzie wczoraj był pierwszy dzień, ale nie będę robić bałaganu. Dzień 1/30 Miska: Z diety eliminuję gluten i nabiał - na razie krowi - nie wiem jak z mlekami innych zwierząt? /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/a49b3364041b415ab938892bc07fae8e.png Trening: Tydzień 1 1. leżac na plecach [...]
[...] która uzależniona od stanu przewodu pokarmowego, żołądka, stanu mikroflory jelitowej, itp Należy unikać gdyż jest to produkt wysoce przetworzony, mąka jest słabej jakości, mała gęstość odżywcza, oraz zawiera kontrowersyjny gluten, który nie jest bardzo dobrym białkiem dla organizmu Zdecydowanie będą lepsze produkt pełnoziarniste