ps co do kaizena to niestety lipa .niedoczytałm jaka to firma ..według mnie to wałek ,kupiłem od nich tyrozyne a w środku były same wypełniacze i glukoza.. ogułem kaizen mozę robi białka dobre ale nietestowałem ..wystarczy mi że miałęm wała z l-tyrozyną !!!!!
ja chce ze.je.bać kreatyne z glukozą...słyszałem że nieźle kopie.... tylko łatwo przedawkować!!!! myśle że dawki 25mg kreatyny i 50mg glukozy dziennie to już masakra ale spróbuje;)
[...] coraz szersze gatki, to jasne, że możesz. Od słodyczy możesz nabawić się insulinoodporności, co już samo w sobie jest cukrzycą, oraz tak- uzależnić się. Oraz nie, fruktoza zawarta w owocach nie jest zdrowa, podobnie jak glukoza, sacharoza, itp. To są cukry proste i dwucukry, unikać jak ognia. Zmieniony przez - Cezaruozo w dniu 2009-10-13 20:56:44
[...] rejstrowalem po wpc, ale kolega z forum - po "prolongatum bx'a" mial podobnie), po twarogu, czy piersi z kurczaka byl on minimalny. Zakladając relacje bialko -> glukoza -> insulina i zaleznosc insulina (ktorej aktywnosc wzrosla w wyinku zwiekszenia poziomu glukozy) - lipaza lipoproteinowa, mozna zalozyc, iż zwiekszona podaż bialka [...]
[...] wysokobiałkowe (lepsza przyswajalność). Natomiast - wzrost poziomu wolnych aminokwasów we krwi jest bardzo silnym bodźcem, uwalniającym insulinę; silniejszym nawet, aniżeli glukoza. Teraz - przy braku glukozy z posiłku czysto-białkowego - insulina obniża poziom glukozy poniżej wartości krytycznej, przy której pojawiają się mechanizmy [...]
[...] jego aktywnej postaci, wiążącej kwasy tłuszczowe i wytwarzającej molekuły tłuszczu zapasowego. W tkance tłuszczowej człowieka - glicerolo-3-fosforan pochodzi głównie z glikolizy (przemiany glukozy). Ostatecznie więc - tłuszcz może być magazynowany jedynie w obecności glukozy i to właśnie glukoza jest głównym "motorem" otyłości.
[...] wysokobiałkowe (lepsza przyswajalność). Natomiast - wzrost poziomu wolnych aminokwasów we krwi jest bardzo silnym bodźcem, uwalniającym insulinę; silniejszym nawet, aniżeli glukoza. Teraz - przy braku glukozy z posiłku czysto-białkowego - insulina obniża poziom glukozy poniżej wartości krytycznej, przy której pojawiają się mechanizmy [...]
Jedno co pierwsze przyszło mi na myśl (i ostatnio bo za duży off topic tutaj robimy chyba) jest to, że cukier (glukoza) obniża odporność organizmu. Masz jedną właściwość, jak to ująłeś, "przeciwzdrwotną".
Dokładnie - tak! A tak na marginesie: niektóre mieszanki białek okazały się silniejszymi stymulatorami sekrecji insuliny, aniżeli sama glukoza. Do tego - białka silnie stymulują sekrecję IGF-ów, które też obniżają przecież poziom glukozy.
Glukoza jest podstawowym materialem genetycznym w naszym organizmie wiec juz dajcie spokoj tej dyskusji ktora do niczego nie prowadzi ;], nie jestesmy zawodowcami ;] " Tak, tak sugeruję, takie jest moje zdanie. Każdy może mieć oczywiście swoje własne, jedyne i wyjątkowe" logiczne ze kazdy moze miec swoje zdanie? ale niekiedy bledne i [...]
[...] mozna natomiast na wyrzut insuliny - ktora jest transporterem kreatyny. Na podstawie badan na ludziach jednak mozna stwierdzic iz stosowanie cukrów prostych (dextroza to glukoza), jest malo sensowne chocby dlatego iż po pierwsze potrzeba znacznych ich ilosci by ich wplyw byl wyrazny (w badaniach ok 90g na porcje), po drugie - wplyw samej [...]
[...] ? czy po 1 tygodniu ustawimy rampy na identyczną objętość ? 4) suplementy wiem że pomagają , wypiszę dzisiaj listę a co tam jest z supli ? białko w prochu , i glukoza + owoce dodatki wypisuje poniżej , raczej nic więcej nie będę kupował narazie bo nei widze potrzeb ani nie mam zbytnio kasy do konca miesiaca , potem robie zapas [...]
szczepard szybko wchlanialne sa ww proste czyli glukoza, fruktoza i sacharoza a w carbo takich nie ma jerzy26 nie wiem w czym problem sprecyzuj bardziej pytanie streetowa nie obciazenie ma max 3 powt masz wykonac 15 powt chyba logika pomysl troszke