Witaminy i minerały Syntetyczne czy naturalne? Które są lepsze? Jakie są miedzy nimi różnice? Jakie będą konsekwencje wyboru? Czy istnieje możliwość przedawkowania? Co to są normy spożycia? Jakże często sami stajemy przed takim wyborem? Z jednej strony chcielibyśmy dostarczać [...]
Witam wszystkich!! Dwa tyg. temu otrzymałem badania z włosa na zawartość pierwiastków z Łódzkiego laboratorium biomol-med, badanie zostało przeprowadzone ponieważ stwierdzono u mnie problemy ze zrostem kości. Od dziewięciu miesięcy wałcze z operowana kością która nie chce się do końca zagoić. Przeszedłem już cztery operacje z czego ostatnią [...]
Witam wszystkich!! Dwa tyg. temu otrzymałem badania z włosa na zawartość pierwiastków z Łódzkiego laboratorium biomol-med, badanie zostało przeprowadzone ponieważ stwierdzono u mnie problemy ze zrostem kości. Od dziewięciu miesięcy wałcze z operowana kością która nie chce się do końca zagoić. Przeszedłem już cztery operacje z czego ostatnią [...]
pytanie jak w temacie. czy ktos bierze np enzymy trawienne, pije jakies cherbatki itp? zawsze jak sie najem to czuje sie pelny i nie robie sie zbyt szybko glodny, chcialbym przyspieszyc nieco prrzemiane materii.
przeglądając różne działy, tylko kilka razy natknąłem się na wątki związane z tym specyfikiem wytwarzanym(a raczej gromadzonym) przez pszczoły... myślę że to specyfik godny uwagi,doskonałe źrołdło witamin i innych pozytecznych skladnikow, tak więc zamieszczę kilka informacji o nim , może komuś sie przydadzą artykuł Alicji Paciorek-Kolbus Bywa [...]
przeglądając różne działy, tylko kilka razy natknąłem się na wątki związane z tym specyfikiem wytwarzanym(a raczej gromadzonym) przez pszczoły... myślę że to specyfik godny uwagi,doskonałe źrołdło witamin i innych pozytecznych skladnikow, tak więc zamieszczę kilka informacji o nim , może komuś sie przydadzą SKŁAD: Witaminy: A, B1, B2, B3, B6, B12, [...]
[...] się całkoształt procesów służacych do pobierania, przekształcenia i wydalania materii i energii. Wszystkie przemiany metaboliczne zachodzace w organixmie są regulowane przez enzymy produkowane w komórce, Wpływaja one na szybkość oprzebiegu reakcji, wykazują wysoki stopień specyficzności oraz kieruja przebiegiem reakcji chemicznych. Metabolizm [...]
Poniżej przedstawiam serię pytań i odpowiedzi dotyczących proszków proteinowych. Mam nadzieję ze dostarczy to Wam niezbędnych informacji i pomoże wybrać najlepszy tego typu produkt na rynku. 1. Jakie są dostępne typy białek? Białka pozyskiwane z soi, serwatki, jaj oraz mleka. Proteiny sojowe, serwatkowe oraz mleka można wyekstrahować na dwa [...]
[...] informuje o tym poprzez ból. Niestety, pojawia się on już po wielu przemianach fizjologicznych zachodzących w ciele człowieka. Badania naukowe wykazały na przykład, że jeśli enzymy, takie jak: fosfokinaza kreatynowa lub dehydrogenaza mleczanowa pojawią się w krwiobiegu zdrowego na serce sportowca, może to być wskaźnikiem uszkodzenia tkanki [...]
[...] wskazuje na mala znajomosc zagadnienia postanowilem co nieco skrobnac (nie zebym uwazal ze to co na stronie Knife jest zle, ale ktoby tam chcial sie wglebiac w te rozne enzymy i to ile jest % bialek w ktorym rodzaju miesni . Po pierwsze - zwykle juz w samym temacie jest juz pewna niescislosc - w 90% jest "szybkosc ciosu" i momentalnie [...]
[...] "spalacze" uciekają się do szczegółowych biochemicznych opisów procesu spalania tłuszczu. Oczywiście istnieje wiele związków, które uczestniczą w tym złożonym procesie (np. enzymy, witaminy, karnityna) a ich brak utrudniłby przemiany energetyczne, co objawiałoby się niezdolnością do wykonania wysiłku. Jednak wiara, że samo dostarczanie takich [...]
[...] bialkowe ( np kazeina, laktoalbumina, albumina jaj ) hydrokoloidy by odzywka byla rozpuszaxczalna w plynach i nie zbrylala sie ( w wodzie , mleku , soku ) dodaje z zewnątrz enzymy ( aminogen, zitrix )po to by odzywka byla jak najlepiej wchlonieta , strawiona i wykozystana przez nasz uklad trawienny ( gl. watrobę). zatem takiego produktu nie [...]
[...] tlenu - wolnych rodników i zapobieganiu ich tworzeniu. Jest to możliwe dzięki hamowaniu przez flawonoidy enzymów związanych z generowaniem wolnych rodników. Są to takie enzymy jak: lipooksygenaza, cyklooksygenaza i oksydaza ksantynowa. Zmniejszając ilość wolnych rodników tlenowych flawonoidy chronią przed utlenieniem różne frakcje [...]
[...] spoczynkowym, kiedy pH i temperatura środowiska komórkowego pozostają w zakresach optymalnych fizjologicznie, kreatyna uwalniana jest ze swoich połączeń estrowych poprzez enzymy z grupy esteraz i kierowana do zadań związanych z anabolizmem białek mięśniowych. Ponieważ estry etylowe są relatywnie odporne na działanie estera, kreatyna uwalniana [...]
[...] ze te 3 składniki zwiekszaja retencje azotu działajac na roznych szlakach. Preparat miesci w sobie ECDYZYME (zwiazek trawienny) ktory zawiera B-ekdyzonu i silnie dzialajace enzymy pokarmowe ulatwiajace dokladne trawienie i wspomagajace retencje azotu. Te silnie dzialajace niestreidowe zwiazki anaboliczne dostarczone sa organizmowi w postaci [...]
[...] Sacharoza-disacharyd(sklada sie z glukozy i fruktozy.Potocznie anzywany poprostu cukrem) Cukry zlozone(w tym disacharydy-czyli sacharoza)rozkladane sa na cukry proste przez enzymy trawuienne z pzrewodu pokarmowego(czyli sa weglowodanami przyswajalnymi) i tera pytanie: skoro np.cukier rafinowany(zwykly cukier),tzw.rafinada,zawiera ponad 99,9% [...]
Jou. Dzięki Kaizenowi mam okazję sprawdzić kilka produktów, a konkretnie: Ultra Mass, 100% Whey Protein, ZMA pm i Creatine transport. Opisywac porduktów raczej nie trzeba, zainteresowani na pewno znajdą o nich informację w naszych forumowych sklepach. Co do mojej osoby - odsyłam do linka ktory mam w podpisie - zawarte informacje nie zmieniły się [...]
[...] Do smażenia używa się oliwy z drugiego tłoczenia. Pij herbatę Pozytywnie na twój metabolizm wpłynie częste popijanie zielonej herbaty. Zachowane w niej zostają pewne enzymy, dzięki którym jest ona bardziej aktywna. Woda, którą zalewasz herbatę, nie powinna mieć wyższej temperatury niż 80 stopni (po zagotowaniu odczekaj około 4 minut). [...]
[...] się tez do zwiększonej produkcji produktów przemiany materii, przyspieszenia procesów powolnego starzenia / zużywania się/organizmu, oraz zwiększenia zapotrzebowania na enzymy detoksyfikacyjno-oczyszczające dla pracującego pełną parą organizmu człowieka? Wraz ze wzrostem w krwioobiegu dostarczanych z zewnątrz hormonów anabolicznych dochodzi [...]
Bardzo pozytywna wiadomość dla tych ktorzy lubia alkohol i kawe:) Kawa niweluje skutki alkoholu Naukowcy ze Stanów Zjednoczonych odkryli, że picie kawy może obniżać ryzyko zachorowania na alkoholową marskość wątroby - donosi najnowszy numer czasopisma "Archives of Internal Medicine". Marskość wątroby jest chorobą, w której [...]