[...] butelka takiego napoju dosładzanego cukrem dostarcza od 240 do 360 kcal! Woda z dodatkiem słodzika jest praktycznie bezkaloryczna pamiętaj jednak że podobnie jak cukier słodzik nasila apetyt a w dużej ilości -obciąża wątrobę. ,,wody" z cukrem : 40-60 kcal napoje wodne z dodatkiem cukru i słodzika :20-28 kcal 2.NAPOJE DLA SPORTOWCÓW [...]
[...] jaglanej łyżeczka proszku do pieczenia ekstrakt z wanilii Kaszę jaglaną mielimy na mąkę. Oddzielamy żółtka od białek. Do zmielonej kaszy dodajemy żółtka, ekstrakt z wanilii, cukier/słodzik/odżywkę. Wszystko razem blenderujemy. Ubijamy białka jajek. Do masy serowej dodajemy łyżeczkę proszku i powoli włączamy ubite białka. Napełniamy foremki i [...]
[...] i się trochę zdziwiłem ze tak mało, gdyż z tego co wiem to powinna być w okolicach 3000. Dzień wg posiłków wygąda mniej wiecej tak: 1. posiłek 100g owsianki, 100 g twarogu (cukier/ słodzik) i jakis owoc jaki wpadnie w rękę 2. posiłek serek wiejski i jakis owoc lub dwa (jabłko i banan) 3. posiłek 100 g makaronu razowego/ żytniego + 100g kurczaka [...]
[...] gainer 30g jogurt/kefir smakowy 330g (uzylem kefiru firmy 'free' taki charakterystyczny w odkrecanych z gory kartonikach) ewentualnie moze byc serek homogenizowany vaniliowy cukier/slodzik nie jest potrzebny, zastepuje go galaretka to juz wasza sprawa jak dobierzecie smaki, ja uwazam ze jak szalec to szalec i wybralem jak najbardziej rozne od [...]
witam. towar wszedl nie dawno, ale bral to ktos? bo bardzo tanio wychodzi pucha.. i czy nadaje sie to do lykania czy tylko do ssania? no i czy ktos moglby mi powiedziec co jest tam dodane ze ma to słodki smak, cukier,slodzik??
[...] Najprościej mówjąc- pijąc herbatę ze "słodzikiem" odczuwamy słodki smak. Wówczas mózg zostaje oszukany i zanim się zorientuje, że do organizmu dostarczony jest nie cukier prosty a jego substytut o słodkim smaku jest za późno- insulina poszła w ruch. Aspartam jest dopuszczony do żywności w Polsce. Można go znaleźć na liście dodatków [...]
[...] to odpada nam niezdrowy tłuszcz! (tu pytanie do specjalistów co proponujecie dodać zamiast masła do ciast- czy masło orzechowe sie nadaje do obróbki termicznej?) Następnie cukier zastępujemy słodzikiem (nie wszystkie można podgrzewać bo tracą smak!, w szczególności aspartam się nie nadaje) lub ewentualnie fruktoza/melasa/cukier trzcinowy [...]
DOŚĆ INTERESUJĄCE KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień [...]
KWAS ASPARAGINOWY (40% Aspartamu ) Dr Russell L. Blaylock , profesor Neurochirurgii Medical University of Mississippi, opublikował ostatnio książkę, szczegółowo opisującą szkody powodowane przez spożywanie nadmiernych ilości kwasu asparaginowego pochodzącego z aspartamu. Blaylock odwołuje się do niemal 500 doniesień naukowych pokazujących jak [...]
[...] to jest słodycz? 2 Jaka jest różnica pomiędzy sacharozą, dekstrozą, cukrem i sacharozą? 3 Jaka jest różnica między cukrem z buraków cukrowych i trzciny cukrowej? 4 Dlaczego cukier jest używany w artykułach żywnościowych? 5 W jaki sposób cukier wpływa na ludzki organizm? 6 Czy miód nie jest zdrowszy od cukru? 7 Czy zdrowa dieta może zawierać [...]
[...] wprowadziła nowy napój dietetyczny słodzony Splendą, a inni producenci napojów będą podążać tym tropem. Splenda jest reklamowana, jako 'zrobiona z cukru, więc smakuje jak cukier' — twierdzenie które jest obecnie przedmiotem gorącej prawnej debaty w Stanach Zjednoczonych. Podczas gdy prawdą jest, że cukier, czy też cukroza, jest materiałem [...]
Hej! ;) Otóż zastanawiam się czy mój trener personalny dobrze dobrał mi dietę, ponieważ wydaje mi się, że coś jest nie tak skoro ćwiczę już prawie dwa miesiące wraz ze spożywaniem diety, a waga wacha się między 83-4 kg i nic więcej nie idzie, a dodam, że jestem ciągle na masie. Trener mówi, że zachodzi u mnie ciągle rekompozycja. Fakt jest taki, [...]
[...] organizm, rozwala gospodarkę insulinową i idzie w d*** jak cholera Problem jest w tym, że wśród wielu osób starających się zdrowo odżywiać pokutuje przekonanie, że brązowy cukier jest korzystniejszy od białego. Wcale nie! Jedyna różnica polega na tym, że do ich produkcji użyte są dwa różne surowce: buraki cukrowe i trzcina cukrowa. Pod względem [...]
[...] bywa czarujący, by po chwili zmienić się w zimnego drania! Podpowiemy ci, jak wyzwolić się spod jego niebezpiecznego uroku. CUKROWA WIZYTÓWKA Cukier, który sypiesz do cukiernicy, należy do grupy związków chemicznych nazywanych węglowodanami. Są one cennym źródłem energii, która "napędza" wszystkie narządy i układy twego ciała. Węglowodany [...]
[...] nagłego ssania jak to jest w przypadku cukrów prostych). Główne źródła: ciemne pieczywo, ciemny makaron, ciemny ryż Złe cukry – proste: wysoki indeks glikemiczny powoduje że cukier uwalnia się znacznie szybciej. Odczuwamy głód ponieważ wyrzut insuliny sprawia że organizm domaga się więcej cukru. To dlatego po wypiciu koli i porcji frytek po [...]
[...] się słodzik, barwniki i inne syfy) Pączki typu Doughnuts (pączki) Płatki śniadaniowe słodzone (Chocapic® i inne) Bekon Ciastka ryżowe (podobno nawet gorsze w skutku niż cukier biały) Alkohol (odwadnia komórki i daje „puste kalorie") Ogólne zasady stosowane przy treningach Nie jedz między posiłkami Jako przekąski jedz owoce Unikaj smażonych [...]