[...] normy, możesz być bardziej podatny na choroby, strzałki w dół przy krwinkach czerwonych, hemoglobinie i hematokrycie, mogą oznaczać, że masz niedobór żelaza lub witaminy K. Mięso to bardzo dobre źródło żelaza, ale nie zawiera go w wystarczającej ilości, aby pokryć dzienne zapotrzebowanie. Zmieniony przez - Chelios122 w dniu 2014-11-07 20:21:20
[...] jest sporo duzo lepszych firm, sam nie wymienilbym megabola jako dobrej i pewnej firmy. a drobne walki sie zdarzaly np watpliwosci moje budzi zapis, wedle ktorego odzywka ta zawiera 78g bialka, 11g wegli i 3g tluszczu (czyli razem 92g prochu) i dodatkowo 6g kreatyny 4g tauryny i 5g wolnych aminokwasow. czyli zapis sugeruje, że w 100g preparatu [...]
ok :) kupilem Wafle Ryżowe zawierające 8,6Gram białka,82,0gram węglowodanów na 100gram wafli,jem jeszcze jajka i wszystko co zawiera białko i węglowodany (tłuszcze też :D)nurtuje mnie więc pytanie:ćwicze mięśnie i wszystkie partie,rozciągam się,biegam itp Ile więc musze jeść tych wafli itp czy wystarczy dziennie paczka wafli i jajka? Żeby nie [...]
ostrowia miała dostarczac surowiec do jednej ze znanych firm, jednak nie przeszła testów jakości. pieni się ponieważ zawiera dużo laktozy a z tego co mi wiadomo zawartośc białka jest zaniżona Zmieniony przez - muzyk w dniu 2006-12-10 20:57:48
Patryk23si - i co kolega ma codziennie jeśc tak j/w? dzień w dzień to samo? daj spokój kolego. Pomijam już kwestie, że dieta zawiera za mało wegli, za dużo białka, brakuje owoców i brak przynajmniej kilku wąznych ifnormacji na temat ilości i rodzaju warzyw, sposóbu obróbki termicznej czy jakościowego doboru pokarmów...
same białko zawiera sladowe ilosci tłuszczu. Jajca spozywac najlepiej całe ( w zółtku procentowo jest wiecej białka niz w białku ). Ale co za duzo to nie zdrowo
[...] bieżącej wodzie aby nie miał ciemnych nalotów i przebarwień -„starter” (50-100 ml) - bardzo ważny składnik, dzięki któremu nasz napój będzie czysty (prawidłowy starter zawiera dużą ilość bakterii kwasu octowego, które hamują rozwój niepożądanych drobnoustrojów) -około litr zaparzonej (ostudzonej) herbaty – jedna łyżeczka/torebka na około [...]
[...] 2g białka jest OK. 5. Ser żółty wywal, za tłusty. Na kotlety sojowe uważaj, bo mają dużo węglowodanów. W drugim śniadaniu chudy ser NIE JEST wymienny na makrelę. Chudy ser zawiera 0.5g tłuszczu w 100g, a makrela 15.5g. Ogranicz węglowodany na kolację. 6. Polecam http://www.sfd.pl/temat64042/ 7. Łatwiej Ci będzie uzyskać odpowiedzi w dziale [...]
[...] z grupą krwi O oraz B. Kulturyści pijący znaczne ilości mleka rosną raczej bardziej od IGF-1 niż ze względu na zawarte w nim wysokowartościowe białko. Mleko często zawiera szkodliwe hormony i antybiotyki. Europejskim standardem jest zalecanie dużej ilości krowiego mleka i nabiału w diecie. Tłumaczy się to tym: człowiek potrzebuje wapnia [...]
[...] są świetne, chcę, żebyście jedli warzywa. W praktyce pozyskacie węglowodany, choć nie ma takiej potrzeby. Dieta tradycyjnych Eskimosów przez większość roku w ogóle nie zawiera warzyw, ale oni zjadają swoje witaminy w podrobach i takich przysmakach jak gałka oczna. Więc tak naprawdę cukry nie są potrzebne, ale oczywiście warzywa są dobre i [...]
[...] Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, niacyna, żelazo czy witaminy E i D. Wołowina [...]
[...] Postęp w technologii sprawił, że białko soi jest droższe niż kiedyś, jednakże ma ono więcej zalet dla kulturystów. Nowe produkty sojowe są lżej strawne. Wiele z nich zawiera mieszankę soi i serwatki, co zwiększa nie tylko ich atrakcyjność w stosunku do kulturystów, ale również ich skuteczność. Serwatka podnosi wartość biologiczną białka [...]
[...] do regeneracji tkanek, są niskokaloryczne, zapewniają uczucie sytości na długo oraz pobudzają metabolizm. Białka dzielimy na dwie grupy: pełnowartościowe - egzogenne (zawierające wszystkie 8 aminokwasów egzogennych, takich, których nasz organizm nie potrafi syntetyzować i musimy mu ich dostarczać z pożywieniem w odpowiednich proporcjach i [...]
[...] Pronabol (Indie) - Anabol Tablets 5mg (Tajlandia) - Dianabol 5mg (USA) Ze względów czysto praktycznych tabletki 1mg nie są stosowane w dopingu kulturystycznym. Również krem zawierający metandienon nie ma większego zastosowania w kulturystyce (z wyjątkiem leczenia trudno gojących się ran skóry, które mogły pojawić się w wyniku mechanicznego [...]
[...] Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, niacyna, żelazo czy witaminy E i D. Wołowina [...]
[...] Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, niacyna, żelazo czy witaminy E i D. Wołowina [...]
[...] śluzową żołądka, zwiększa także ryzyko udaru mózgu. Spożywamy jej za dużo, nawet 13-krotnie więcej w stosunku do zapotrzebowania. Szczelnie dużo "ukrytej soli" zawiera gotowa, wysoko przetworzona żywność, konserwy, wędliny, sosy i zupy w proszku. Unikać nadmiernego spożycia alkoholu, nikotyny i kofeiny. Zażywać dużo ruchu o [...]
[...] u osób uprawiających sporty wytrzymałościowe, niewielka, lecz fizjologicznie istotna ilość trój glicerydów zawarta jest w komórkach mięśniowych. Aktywna masa mięśniowa może zawierać do 300g tłuszczu, z czego0 większość znajduje się w miocytach w postaci kropelek tłuszczu. W magazynowaniu energii przewaga tłuszczu nad węglowodanami wynika z jego [...]
[...] które zachęcają nas swoim apetycznym wyglądem, przyjemnym aromatem oraz atrakcyjną ceną. Jednakże większość z tych produktów ma bardzo niskie walory odżywcze, a często zawiera masę szkodliwych substancji. Produkty te nie tylko przyczyniają się do magazynowania tkanki tłuszczowej, ale również zatrzymują wodę w organizmie, zakwaszają [...]