[...] spowodowane treningiem (oczywiście przy założeniu, że stosowana jest właściwa dieta). W związku z tym raczej nie występuje u niego ryzyko przetrenowania. Ciało ektomorfika zawiera zazwyczaj niski poziom tłuszczu. Ektomorficy w porównaniu do ludzi należących do innych kategorii, muszą spożywać znacznie większe ilości kalorii, jeżeli tak się nie [...]
[...] a „kwaśne” wcale nie musi być kwaśne, a „słodkie” potrafi być wyjątkowo kwaśne. Substancjami kwaśnymi są kwasy. Kwasy są cieczami zawierającymi wodór i dysocjującymi w wodzie (tj. rozpadającymi się na cząsteczki dodatnie i ujemne) tworząc dodatnie jony wodorowe H+ i ujemne cząsteczki reszty kwasowej. [...]
[...] /SFD/Images/2015/12/31/7e6ed907947440b7b9f77d83a51fec20.png /SFD/Images/2015/12/31/bd505b2415ea46b8b968d0759e4d4236.png Opis produktu Firestarter zawiera ketony malinowe, beta-alaninę, L-argininę, L-karnitynę, L-tyrozynę, ekstrakt z gorzkiej pomarańczy, kofeinę, witaminy z grupy B, oraz elektrolity. Beta-alanina [...]
[...] piany w shakerze: BRAK Jedyny produkt, którego jeszcze trochę mi zostało - na pewno na jakieś ~2tyg. Piłem tylko raz dziennie, na noc przed snem w ilości około 40g. Produkt zawiera w składzie głównie białka wolno-wchłanialne stąd takie ,a nie inne, dawkowanie. Smak przepyszny, mocny i intensywny - piłem prawie zawsze z wodą. Tylko raz wypiłem z [...]
"białko zwierzęce jest tzw pełnowartościowe tzn zawiera duzo aminokwasów egzogennych , których to nasz organizm nie potrafi wytworzyć. (lizyna, metionina, leucyna, tryptofan, walina, fenyloalanina, izoleucyna i treonina)" "Jednak niektorzy nie wiedzą że są rośliny które też zawierają pełny aminogram i mogą sie w 100% równać z [...]
[...] regeneracji. Szpinak – nie tylko bohater kreskówek Popeye czerpał swoją siłę ze szpinaku – wy też możecie. Zarówno grzyby świeże, pieczarki jak szpinak zawierają dużo chromu, który chroni tkankę mięśniową podczas diety. Szpinak zawiera także sporo beta-karotenu i witaminy E, która z kolei ma wpływ na procesy regeneracji. [...]
[...] każe ograniczyć jego spożycie. Na pewno większość z nas źle trawi laktozę na pewno kazeina jest ciężkostrawna, ale tez wiele produktów mlecznych oraz mleko surowe zawiera zdrowa florę bakteryjna oraz witaminy i minerały pewna jego ilość na pewno może gościć na naszych stolach. Drugim produktem zabronionym w diecie były wszystkie zboża [...]
[...] zielonego groszku (100 g - 68 kcal) * 100 g nasion sezamu, ziaren słonecznika, maku - 600 kcal * 100 g sera twarogowego chudego (104 kcal) * 100 g sera żółtego - jednak ten zawiera dużo tłuszczu i cholesterolu (100 g ok. 350 kcal) * 150 g serków homogenizowanych (100 g - ok.150 kcal) * 200 g jaj (100 g - 150 kcal) lub białek (100 g - 46 kcal) * [...]
[...] jest stosunkowo prosta nie wszystkie tłuszcze są wskazane do spożycia z punktu widzenia naszego organizmu. Dietetycy rozróżniają dwa podstawowe rodzaje tłuszczów, te zawierające kwasy tłuszczowe nasycone oraz te zawierające kwasy tłuszczowe nienasycone. Ich wpływ na organizm jest oczywiście zgoła odmienny. Pierwsze z nich występują [...]
[...] z bardziej interesujacych skladnikow w mleku jest kazeina kazeina jest budulcem niezbednym dla dzieci do lat trzech przy rozwijaniu kosci, zebow i paznokci (mleko matek zawiera jej wielokrotnie mniej niz mleko np. krowie) a teraz najciekasze - kazeina pochadzaca z mleka jest trawiona tylko i wylacznie przez dzieci, gdyz po 3 roku zycia [...]
[...] nie mają ani gram tłuszczu. Także grilowanie i gotowanie na parze odbywa się bez tłuszczu. 4. Wersja oszczędnościowa Zielone światło dla zbóż, makaronu i ryżu – zawierają one jedynie śladowe ilości tłuszczu. 5. Wariant odtłuszczony W przypadku miesza, kiełbasy i ryb zawsze sięgaj po produkty z mniejszą zawartością tłuszczu. Kupując [...]
[...] sery, twarogi. Dodatkowo spożywać można produkty dodane w pkt. 3 . Należy zrobić tutaj zastrzeżenie że do codziennego bilansu azotowego nie liczymy białka roślinnego gdyż zawiera ono białko dla nas niepełnowartościowe, aczkolweik musimy u Ad3. Na etapie robienia rzeźby musimy zwracać baczniejszą uwagę na posiłki wybieramy ostrożnie źródła [...]
[...] grB, do tego lecynynę, cholinę, cynk. Pierś z kurczaka z kolei dostarcza sporo aminokwasów(białka) z niewielką ilością tłuszczu, za to nie ma za wielu witamin. Wołowina zaś zawiera niewielkie ale jednak ilości kreatyny, do tego żelazo i inne wartości. Wiec tu też mozna się sugerować czy przy okazji białka dostarczamy coś więcej. Dalej jeśli masz [...]
[...] znaczenia, najwyżej węgle zatrzymają więcej wody na parę dni póki glikogen nie zostanie zużyty i waga nie wróci do poprzedniego poziomu. Jak liczę kalorie: Sam arkusz zawiera listę produktów, które posiadam w lodówce, z wartościami makroskładników, którą to uzupełniam na bieżąco, gdy pojawia się coś nowego w moim menu. W arkusz codziennie [...]
[...] się śmieją z tych pierwszych, że to durnie, bo tego trzeba jeść 2 x więcej, itd., itp. :) Jak nie masz ochoty odpisywać to odeślij mnie do jakiegoś czytadła, które serio zawiera porządne porady i warto na nie poświęcić czas, bo mi go szkoda na grzebanie w necie, gdzie śmieciowych rzeczy jest ponad normę :) A ryż biały, paraboliczny, basamti [...]
[...] pokarmowych. A organizm człowieka do prawidłowego funkcjonowania musi każdego dnia mieć dostarczone z żywnością ok. 40 składników. Nie ma produktu idealnego, który zawierałby je wszystkie w wystarczających ilościach. Dlatego każdy z wymienionych powyżej produktów spożywczych ma swoje miejsce w zdrowej diecie. Wartość odżywcza mięsa [...]
Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny [...]
prosze bardzo ęęłęó # (Retinol) Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i [...]
Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny [...]