[...] z jemioły, głogu i melisy) - 3 x dziennie 1 małą łyżeczkę z woda między posiłkami. Witamina E: 3 razy dziennie 1 po jedzeniu. BORACELLE (olej z ogórecznika lekarskiego - obniża cholesterol, reguluje ciśnienie krwi, działa uspokajająco i wzmacnia system obronny) - 3 X 1 PO JEDZENIU LECYTYNA (1200 mg) - 3 x 1 przed posiłkami. Lecytyna, którą [...]
[...] przenikać do wnętrza komórek jest w obu przypadkach ten sam. Jeśli więc więcej będzie glukozy, to mniej witaminy C dostanie się do komórek. Już poziom cukru o wartości 120 obniża indeks fagocytyczny o 75%.... wykład dr Ron Rosendale http://www.sfd.pl/Insulina_i_jej_wpływ_na_metabolizm-t90756.html Zmieniony przez - polo_ w dniu 2008-02-17 [...]
dla cukrzyka to dietę ustala dietetyk, ale ogolnie to duzo trzeba mierzyc poziom cukru i wtedy się dowiaduje czlowiek, co u niego powoduje wzrost cukru. Z tego co wiem to gotowane mięso i nie lączyc z wedlowodanami, jak mieso to jeść osobno, odczekac a potem zjeść ziemniaki. Piueczywo ciemne, mleko podobno podwyższa cukier, trzeba jesc duzo [...]
[...] masz. @PawlooZR co do tego co mi wiadomo, glukozamina ma wpływ na poziom cukru i w zależności od badanych połączeń albo podnosi cukier albo poprzez zawarty w niej polipeptyd p go obniża. Kolejnym ze skutków ubocznych mogą być krwawienia, opis działania tego jest dosyć skąpy i raczej opierał się na teoretycznych przemyśleniach.
[...] W latach 1940-ych i 50-ych naukowcy Yudkin i Lopez odkryli powiązanie między spożywaniem oczyszczonego cukru i chorobami serca. Stwierdzili oni, że konsumpcja cukru obniża odporność organizmu na bakterie, wirusy i drożdżaki..... Cukier tłumi działanie układu odpornościowego, zmuszając trzustkę do wydzielania dużych ilości insuliny, która [...]
[...] w przyszłości taki okres niedoboru kalorii się pojawił. Co więcej, same restrykcje kaloryczne często powodują głównie utratę masy kostnej i mięśniowej, dodatkowo organizm obniża wydatek energetyczny, by oszczędzać rezerwy tkanki tłuszczowej. Głodówka i diety imitujące głodówkę mają tą zaletę, że organizm jednocześnie produkuje hormony [...]
[...] dużo błonnika oraz wolno wchłaniane cukry. Najlepsze są górskie, gdyż są najmniej przetworzone. Błonnik jest niezbędny dla prawidłowego przebiegu pracy jelit. Dodatkowo obniża poziom złej frakcji cholesterolu LDL przez wiązanie go w jelitach i wydalanie z kałem. Dodatkowo błonnik wiąże dużo wody po dotarciu do jelit, jego objętość wzrasta [...]
[...] połowie ciała. W przypadku antykoncepcji należy zwrócić jeszcze uwagę na wpływ tabletek na profil lipidów, i tak: - tabletki z częścią etsrogenową zwiększają TG i HDL, obniża LDL - nie powinny ich stosować osoby z triglicerydemią natomiast mogą te które borykają się z podwyższonym poziomem złego cholesterolu - tabletki z częście [...]
[...] - ale przecież można tych orzechów dać mniej, dać tylko 1 żółtko. Przepis każdy należy dostosować do swoich założeń dietetycznych. Z cynamonem nie szalałabym bo cynamon obniża poziom cukru (wiele leków dla cukrzyków go zawiera) - co nie zawsze jest dobre, bo przy wysokiej wrażliwości na węglowodany jak zbyt szybko cukier zostanie odniżony to [...]
[...] więcej warzyw pływa. Poza tym: nie piszesz ile tego jesz , więc ja też mogę ocenić tylko na oko. No i na moje oko ciągle za mało jesz, a jak się mało je, to się metabolizm obniża i wtedy łatwo utyć przy niewielkich ilościach jedzenia. Na dodatek nadal masz za dużo węglowodanów, a za mało białka i nadal nie widzę dobrych tłuszczy w tym, co [...]
Dobry srodek na brunatna tkanke tluszczowa - czytaj boczki ;) Ps obniza stopniowo cukier co jest pomocne przy aerobach na czczo , poteguje efekt. Dawke dawajcie 0.5mg z rana. Macie rewolucje jelit bo walicie za duzo. 0.5mg jest ok na wage 80-85kg Plusy takie ze nie ma rewolucji jelit i burn fat poteguje. Srodek i tak sie akumuluje .
[...] zawiera dużo białka i dlatego trzeba wliczać ją do bilansu ale nam o zwierzęce białko chodzi a nie o substytut soja (chodzi tu głownie o soje przetworzoną) - fitoestrogeny, obniża poziom testosteronu (właściwie to wszystkie strączkowe mają fitoestrogeny ale w soi to jest po prostu przegięcie) chuda wędlinka - w wędlince mamy ok 50% wędlinki [...]
[...] właśnie. Martucca jest kardiologiem, ona Ci powie więcej jeśli ją zapytasz. Ale na pewno jedno jajko dziennie spokojnie możesz zjeść. Zapijaj to zawsze oliwą, lub jadaj orzechy. Wszystko co zawiera roślinne sterole obniża poziom cholesterolu LDL. Bardzo dobrze, że wspomagasz się omega3. Witaminy też są OK. Więcej suplementów Ci nie trzeba.
[...] poziom cukru we krwi i po czasie zaczyna on opadać co powoduje właśnie tę senność. Na tym polega paradoks u osób żywiących się źle, jedzą syf, który bardzo szybko podnosi i obniża im cukier przez co czują się jeszcze gorzej i znowu sięgają po słodkie aby mieć energię. Także jakaś tam senność u bardziej wrażliwych osób jak najbardziej może [...]
[...] ją przed treningiem. Pomaga w regeneracji po skończonej serii abyśmy byli rześcy i gotowi na dalsze boje ;p Podczas treningu organizm spala BCAA , co powoduje znaczne obniża się poziom jego we krwi. Dlatego aminokwasy potrzebne do produkcji energii pobierane są z tkanki mięśniowej. Poprzez dostarczenie aminokwasów do organizmu nie [...]
Mawashi - zastanawiasz sie choc troche nad tym co ja pisze? Wydaje mi sie, ze przedstawilem w miare kompletne i spojne wytlumaczenie mechanizmow zdobywania miesnia i kontroli ilosci tk. T. Pokazalem w ktorych miejscach wg mnie stosujesz niewlasciwe wytlumaczenie dzialajacych mechanizmow - np. przyklady i wyliczenia chyba dosc jasno pokazuja, ze [...]
[...] cynku) lub któraś z witamin. Taka nietypowa cząstka chemiczna w centrum aktywnym wytwarza bardzo specyficzny rozkład mikropól elektrycznych i magnetycznych, który lokalnie obniża próg energetyczny danej reakcji. Ogólnie – niebiałkową część enzymu uczestniczącą w katalizowaniu reakcji nazywamy koenzymem, a część białkową – [...]
[...] się w wodzie, smak w owocach i miodzie. Dwucukrowce Sacharoza - składa się z glukozy i fruktozy. Sacharoza jest doskonałym konserwantem dla mleka i dżemów, ponieważ obniża aktywność wodną w tych produktach, przez co hamuje wzrost pleśni, Laktoza - składa się z glukozy i galaktozy. Występuje w mleku i produktach mlecznych. U ludzi z [...]
[...] gdyż rano nasz organizm potrzebuje dużo energii do prawidłowego funkcjonowania. Badania medyczne dowiodły, że niedostarczenie cukrów prostych i węglowodanów znacznie obniża sprawność pracy umysłowej. Co więcej, rezygnacja ze śniadania grozi tym, że w porze lunchu będziemy wygłodzeni, „pochłoniemy” zbyt wiele kalorii i [...]
cukier dzisiejszy: na czczo 106, potem nie mierzyłam 90 min po drugim posiłku 137 (indyk, pomidor, cukinia, cebula, masło, czosnek) w międzyczasie, gripex i coś na gardło (może to to?) bo coś mnie rozbiera ja bym zmierzyla jeszcze raz (szkoda kurcze ze musisz placic za paski), bo w zaleznosci od glukometru potrafia byc niezle odchyly. wiem tez [...]