SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

chleb dieta

  • [...] Niedawno skalkulowałem produkty, które żołnierz otrzymuje na każdy dzień działań i werdykt był druzgocący (ponad 500 g węglowodanów w większości pochodzących z utrwalonego chleba ważącego 700 g, 63 g protein, 70 g tłuszczów, w większości niezdrowych, pochodzących z konserw). Żołnierzowi proponuje się ~2900 kcal dziennie i następujące produkty: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1825 Data: 2022-03-10 07:00:13
  • [...] sery twarogowe, mąka pszenna wrocławska, płatki kukurydziane, owoce (jabłka, pomarańcze, truskawki), warzywa (kapusta biała, cebula, marchew), 0,50 - 1,00 mg - pieczywo (chleb mieszany, chleb żytni razowy, bułki pszenne, pumpernikiel), makaron, kasza manna, ryż biały, płatki owsiane, owoce (banany, kiwi, morele), warzywa (brokuły, brukselka), [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7972 Data: 2019-01-07 09:17:16
  • Prawidłowa masa ciała oraz zdrowe nawyki żywieniowe to podstawa utrzymania dobrego samopoczucia i zdrowia. Dlatego też wielu mężczyzn częściej zaczyna zwracać uwagę na to, co spożywa oraz jak wygląda. Coraz większy problem z nadwagą i otyłością oraz chorobami cywilizacyjnymi, które dotykają już nawet młodzież, skłania wielu mężczyzn do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1987 Data: 2022-12-11 12:28:37
  • [...] oraz wody (można użyć mleka) robimy ciasto do naleśników i smażymy na pozostałej oliwie. Farsz zawijamy w naleśniki i zjadamy w formie tortilli. Posiłek 2 3 kromki żytniego chleba 1 jajko 80 g ciecierzycy ulubione przyprawy odrobina soku z cytryny 50 ml przecieru pomidorowego ząbek czosnku Jajko gotujemy na twardo. Ciecierzycę przygotować należy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6594 Data: 2018-02-16 10:29:12
  • Pieczywa chrupkie - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w pieczywie znajdziemy różnego rodzaju nasiona, ziarna, pestki czy płatki bądź otręby. Zdecydowanie łatwiej znaleźć pieczywo chrupkie z dobrym składem niż tradycyjny chleb, gdyż do wyrobu chrupkiego pieczywa nie potrzeba zbyt wielu dodatków i polepszaczy. Porównanie produktów Chaber Pieczywo chrupkie lekkie Skład: ryż 93%, woda, sól 1%. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13582 Data: 2017-12-06 11:05:15
  • [...] określonych produktów wysokowęglowodanowych czy mieszanek tłuszczowo-węglowodanowych (słodyczy). Płatki kukurydziane, puree ziemniaczane, ryż biały i białe pieczywo (bułki, chleb etc.) niekoniecznie są dobrym elementem diety (stymulują silną odpowiedź glikemiczną), z kolei makaron ugotowany na twardo, ryż brązowy czy płatki owsiane już bardziej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2638 Data: 2019-06-28 21:24:12
  • Jestem przekonany, że po okresie zimowego zastoju, zdecydowana większość z nas chcąc latem na plażę prezentować wspaniałą sylwetkę, będzie zmuszona zredukować tkankę tłuszczową. Jak do tego podejść?  Jaką systematykę warto zachować i o czym pamiętać? Postaraj się utrzymać schemat 3 lub 4 posiłki i nie podjadaj pomiędzy nimi. Warto wykluczyć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2531 Data: 2021-04-09 18:31:37
  • Dla wielu kobiet dieta odchudzająca stanowi prawdziwe wyzwanie. W życiu wielu Pań konieczność równoczesnego dbania o zdrowie, figurę, rodzinę i obowiązki zawodowe może być niezwykle trudna. Niemniej jednak, przy odpowiedniej motywacji i planowaniu, osiągnięcie tego celu staje się możliwe. Podstawa to dobra motywacja. Znajdź motywację Znalezienie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 441 Data: 2024-04-07 13:20:53
  • Low Carb - założenia, efekty, jadłospis

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W ostatnich latach coraz częściej wynikają spory dotyczące odpowiedniego podziału na makroskładniki, który ma dawać jak najlepsze efekty w budowaniu naszej formy sportowej, sylwetki czy odchudzaniu. Wbrew popularnemu przekonaniu o szkodliwym działaniu tłuszczu na wygląd naszej sylwetki wychodzi dieta Low Carb, której założeniem jest właśnie wysoka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12165 Data: 2017-10-12 10:49:58
  • Co zamiast chleba pszennego?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Istnieje kilka powodów, dla których ludzie unikają albo chociaż ograniczają spożycie pszennego chleba. Do grona tych osób należą m.in. osoby chorujące na celiakię, chorobę autoimmunologiczną, w której organizm reaguje problemami trawiennymi, w odpowiedzi na spożywanie produktów zawierających gluten (takich, jak produkty na bazie pszenicy).  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2876 Data: 2020-01-13 08:40:28
  • [...] Zbyt dużo spięć brzucha, nieprawidłowo dobrana dieta, nieprawidłowa krzywizna kręgosłupa. Jak się go pozbyć: 1. Zdrowa dieta i więcej błonnika. Zielone warzywa liściaste, chleb pełnoziarnisty i inne źródła błonnika powinny koniecznie znaleźć się w diecie. 2. Zrezygnuj z ćwiczeń, w których nie pracujesz prawidłowo. Jeśli wykonujesz dane [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16062 Data: 2018-12-06 15:02:07
  • Borelioza - dieta przy boreliozie. Przykładowy jadłospis

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dodajemy do tego pokrojone liście jarmużu, całość mieszamy i dodajemy kilka sztuk pestek dyni oraz zmielonego siemienia lnianego, ponownie mieszamy. Posiłek 2: Kanapki z chleba żytniego z pastą z makreli Jaja gotujemy, obieramy ze skorupek, przeciskamy przez sitko, dodajemy wędzonej makreli, dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Chleb [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24580 Data: 2018-01-12 10:47:27
  • Utrzymanie odpowiedniej do swojego wzrostu masy ciała i odpowiedniej równowagi między masą mięśniową a ilością tkanki tłuszczowej jest kluczowe dla osób starszych dla zapewnienia sobie zdrowia i dobrego funkcjonowania organizmu. Zarówno jednak nadwaga, jak i niedowaga stanowią zagrożenie dla człowieka. W jednym z ostatnich badań przeprowadzonych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 812 Data: 2023-06-01 11:21:29
  • [...] wieprzowa, wołowa, drobiowa, cielęca) ryby (sardynka, łosoś, makrela, dorsz, tuńczyk, pikling, śledź) jaja (najbardziej żółtko, jaja pod każdą postacią) produkty zbożowe (chleb żytni razowy, pełnoziarnisty, pumpernikiel, graham, płatki owsiane, żytnie, kasza jaglana, gryczana, pęczak, ryż brązowy) nasiona i ziarna (mak, sezam, dynia, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10838 Data: 2017-06-24 00:25:47
  • Dieta dla kierowcy, jak zdrowo jeść w trasie i podroży?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Zdrowa dieta kierowców zawodowych jest sporym wyzwaniem ze względu na specyfikę ich życia w trasie. Utrzymywanie zdrowej równowagi stanowi kluczowy element ich codzienności, choć zmagają się z ograniczoną dostępnością świeżych produktów, brakiem czasu na gotowanie i skromną przestrzenią do przygotowywania posiłków, nie wspominając o ograniczeniach [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 700 Data: 2023-12-08 09:39:47
  • Początek roku stanowi doskonałą okazję do wyznaczenia nowych celów i skoncentrowania się na zdrowiu oraz dobrej kondycji. Wiele z nich obejmuje zmiany wizualne, a jednym z najczęściej powtarzanych postanowień nie jest tylko utrata kilogramów, lecz zdrowe i estetyczne zwiększenie masy ciała. Wiele kobiet pragnie osiągnąć sylwetkę, która jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1261 Data: 2023-12-29 10:53:46
  • Czy chleb powoduje cukrzycę? Po co chloruje się mąkę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] z występowaniem otyłości, cukrzycy typu II, oporności insulinowej, wielu rodzajów raka i chorób układu krążenia. Nie ma aż takiego znaczenia, czy będą to węglowodany (w tym chleb, makarony, kasze) czy tłuszcze (masło, margaryny, oleje, tłuszcze utwardzone, w tym trans). Podsumowanie Nic nie wskazuje, by ilości alloksanu zawarte w mące stanowiły [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3261 Data: 2021-01-02 09:38:14
  • [...] co najmniej kilkanaście lat, przeczytał książki i po prostu zna się na tym, co robi. Teza nr 1 „Nie ma znaczenia, jakich węglowodanów dostarczasz, nieważne czy zjesz chleb, czy czekoladę, nieważne, czy dostarczysz 2000 kcal z czekolady, czy z mięsa. Po czekoladzie będziesz bardziej głodny, ale organizm zareaguje na te kalorie w taki sam [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2067 Data: 2022-01-31 13:22:15
  • Skąd się bierze tłuszcz? Jak nie tyć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] inaczej oddziałują na glikemię. Przewagę pod względem oddziaływania na zdrowie posiada ryż brązowy. Potrzeba też całkowicie innego wydatku energetycznego, by przyswoić np. chleb razowy, a wysoko przetworzone np. bułki. W jednym z badań posiłek pełnoziarnisty składał się z chleba wieloziarnistego (który zawierał całe nasiona słonecznika i inne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1115 Data: 2022-07-20 06:55:08
  • Nowy Rok to idealny moment na wprowadzenie korzystnych zmian w życiu, a jednym z kluczowych obszarów, który warto poddać rewizji, jest zmiana nawyków żywieniowych i utrzymanie prawidłowej masy ciała. Oto kilka wskazówek dla mężczyzn, którzy aspirują do schudnięcia i wprowadzenia zdrowego stylu życia. Co znajdziesz w tym artykule? Pomysły na obiad [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 632 Data: 2023-12-19 18:27:59