Czy można przepis na te burgery roślinne? Jasne. Tylko nie trzymam się sztywno wyliczonych co do grama wag składników, zawsze jest trochę inaczej Fasola czerwona lub czarna (puszka lub ugotowana samodzielnie), ciecierzyca (puszka lub ugotowana samodzielnie), płatki owsiane, kilka łyżeczek chii lub siemienia, mały brokuł lub pół dużego, trochę [...]
[...] z ryby". I nagle okazję się, że w 100 gr jest tam 25 gr mięsa a z tych 20gr 20 gr to mięso z ryby. Jak to przeliczyłem to chciałem go zabic śmiechem;)) Polećcie dobre burgery gotowe z sklepu w miarę zdrowe. Po tych z Lidla niby z kurczaka mam gazy i kibel zasiaduje. Po tych wieprzowych jest jeszcze gorzej. Doczytałem później że mięso [...]
Polećcie dobre burgery gotowe z sklepu w miarę zdrowe. Po tych z Lidla niby z kurczaka mam gazy i kibel zasiaduje. Po tych wieprzowych jest jeszcze gorzej. Doczytałem później że mięso oddzielone mechanicznie także omijajcie takie produkty... Szukam czegoś normalnego z kurczaka lub wieprzowe aby nie było z mięsa od zielonego mechanicznie tylko np [...]
[...] żarciem.. MISKA: - 3 jajka na boczku - 110g serka typu włoskiego (lidl - 14gT, 11gB, 3gWW) - 2 kromki chleba żytniego na zakwasie + trochę wędliny, pomidor, sałata - burgery (ze 100g) + 2 kajzerki Te burgery to kotlety mielone z biedronkowego mięsa (promo na chude mielone z szybki), a zrobione wg przepisu pani Adamskiej, takie podstawowe [...]
Mięska nie marynuje bo ostatnio królują burgery z grilla. Poza tym u mnie nietypowo bo mięsne zakupy będą jutro wieczorem. A co do piwka to się ogarnie później.