Witaj, wpisz np. 150g łopatki wołowej (do burgerow używa się tłustej wołowiny), bułka pszenna ok 100g, 15g majonezu i powinna Ci wyjść szacunkowa wartość. Ja mniej więcej tak wpisuję sobie burgery na mieście ;-)
Ja ładowałem ryż + miód itp., z marketowych to ciężko znaleźć produkt żeby miał 0 fatu, jedynie żelki i pierniki mi przychodzą do głowy bo je czasami kupowałem Zamiast ładowania wolałem zrobić porządny cheat meal, np. na wieczór pizza + lody, burgery jakieś :P
Tatar to potrawa, nie rodzaj wołowiny. Pytasz, o o, czy można usmażyć taie coś co jest sprzedawane zmielone jako "danie tatarskie", czy jakoś tak? Pewnie można. Natomiast nieprawdą jest, że wołowina ma 20 g tłuszczu na 100 g, udziec jest chudy natomiast burgery z bardzo chudego miesa wychodzą trociniaste.
Jasne, sam często robie sobie domowe burgery. Mięsko, bułka, warzywa, sos tez mozna samemu zrobic. Podobnie z kebabem. Możliwości jest pełno, więc kreatywność w kuchni i smacznego.
Oprócz kurczaka istnieje jeszcze parę gatunków mięs ;-) i ryb;-) Możesz przecież do kanapek upiec kawałek schabu/ łopatki/karkówki/ szynki czy zrobić jakieś burgery z mięsa mielonego (nie kupuj gotowego, paczkowanego mielonego) - porcja pieczywa dobrej jakości nie zaszkodzi, ale 320 g dziennie, to przesada.
[...] workouty eliminacyjne oraz jeden finałowy. - na miejscu będzie działało Fitolka bistro, gdzie możesz kupić kawę, herbatę, fit i nie fit ciasta oraz pyszne kanapki i burgery. Wszystkie rzeczy będą również w wersji vege. Wszystko po to by zawodnicy i kibice mogli smacznie przetrwać te parę godzin rywalizacji i dobrej zabawy. Całą imprezę [...]
Niedawno w radiu slyszalem iz wiekszosc ludzi stara sie jesc dietetycznie/zdrowo w ciagu tygodnia a w weekendy pizza,frytki,burgery,kebaby itd...itp.. Ponoc taki sposob odzywiania ogromnie przeciaza serce i prowadzi do zawalow.
[...] wyschnie, do tego im dłużej takie jedzenie dochodzi tym jest (według mnie) lepsze. Do tego jak wyżej wspomniano szarpany kurczak jest świetny, ja z niego robię najczęściej burgery lub wrzucam w tortille z warzywami, świetnie też się nadaje do quesadilli. Wiem, że nie wszystkie te dania będą dla wszystkich dobre, ale według mnie bycie "na [...]
Nie da się powiedzieć, jeden zje łyżkę na noc, inny omleta rana sobie posmaruje. Co do wołowiny zależy jaka część, rostbef, polędwica, antrykot idealnie się nadają na stek udziec już będzie twardszy i można go zmielić na burgery czy jakiś gulasz zrobić.
Mzoesz na osttanie testy zerknać, etstowane były fruzeliny, kremy, czekolady, batony, galaretki, budynie, pizza proteinowa. burgery vege. Możesz podać ten test. Nie mogę go znaleźć na sfd.
Jak prowadzisz czystą dietę, dobrze zbilansowaną to nie widzę sensu jedzenia cheata, chyba że gdzieś idziesz na miasto, masz ochotę na kebaba co za problem w domu zrobić, czy burgery, myślę że raz na tydzień Ci starczy i wlicz to w bilans.
Najprostsze to burgery, gulasz, steki, bitki wołowe najprostsze rozwiązania są najlepsze w przypadku wołowiny, bo to tak dobre mięsko, że szkoda z nim kombinować na tyle, żeby zgubić jego smak :-)
burgery...ok to jest mieso wolowe tak jak napisalem w 98% jesli chodzi o skladniki to w 100g po przyrzadzeniu (ugrilowaniu) jest B-26 ww-3 t-18 Dalem je dlatego zeby dostarczyc tluszczy nasyconych i nie spozywac za kazdym razem w posilku 3 lyzek oliwy plus chude mieso... Ale jesli ten rodzaj miesa nie pasuje jesli chodzi o sklad i proporcje moge [...]
[...] ugotować na twardo, piweczywko do tego, jakieś awokado, pasta z makreli, makrele oddzierasz od osci i skóry, mieszasz z twarogiem, i smarujesz pieczywko jakieś tym. Kupujesz burgery w lidlu są pakowane kotlety po 2 sztuki tylko te pakowane po 2 a nie po 5 i wiecej, kupujesz bułki, kotleta robisz z 2 min z każdej strony wrzucasz w bułę jakis [...]
[...] i składników odżywczych nie będzie miała żadnego znaczenia. Bez względu na to jaka ona będzie. Jeżeli chcesz więc trochę gorszej jakości pieczywo, to kup bułkę typowo pod burgery, która jest miękka jak w sugerowanym przez Ciebie barze. Jeżeli chcesz postawić na lepszą jakość to możesz się kierować artykułem przedstawionym poniżej: [...]
[...] lepiej już wypada razowiec, ale musi być prawdziwy a nie jak w marketach zwykły pszenny zabarwiony karmelem w sporu przypadkach. Dobry razowiec do jajecznicy czy do szkoły pracy sobie kanapkęzrobić czemu nie, ja np dziś usmarzyłem burgery z udźca wołowego jutro wsadzę w razowiec, dodam jakieś warzywo plaster sera i jedzonko do pracy gotowe.