[...] i cebulą - dostarcza dużo witaminy C, betakarotenu i składników bakteriobójczych. - Sałatka z pomidorów i cebuli - to witaminy i betakaroten. - Ćwikła - czyli ugotowane buraki wymieszane ze startym chrzanem. Taka jarzynka to doskonały dodatek do zimowych obiadów. - Herbata z dodatkiem mięty i bzu czarnego - mięta i bez zmniejszają bóle głowy [...]
[...] g, jajko, pieczywo 100 g (jakie pieczywo polecacie?) 2 - kefir 500 ml 3 - np maca... tu czekam na propozycje (chciałbym coś co można zjesć na uczelni, szybko i kulturalnie ale zeby dawalo trochę kalorii) 4 - ziemniaki 100 g (mogą być?), ryba lub indyk 100 g, warzywa (brukselka, kalafior buraki) 5 - kefir 500 ml 6- makrela wędzona 100-150 g
[...] 50 g - 115 kcal 2. 50 gram chleba slonecznikowego (2 kromki) - 115 kcal, łosoś 50g - 80 kcal 3. maca 100 g - 300 kcal 4. ziemniaki 150 g ~90 kcal, brukselka lub buraki ~80 kcal, indyk lub ryba 110 g - 180 kcal 5. makrela wedzona 100 g - 220 kcal 6. kefir 500 ml - 250 kcal 2. i 3. posiłek na uczelni między zajęciami więc musi być [...]
[...] kaloryczny np. Uncle Bens ze sloika (na sucho nie da rady) + ok. 200g gotowanych warzyw mrozonych lub np. ogorki konserwowe albo jakas inna surowka jak kapusta, marchewka, buraki ok. 250-300g Najadam sie tym praktycznie do syta taki solidny obiad. Czasami jem obiady na uczelni jak jest jakies miecho drobiowe lub wolowe i ryz lub kasza. Nie [...]
[...] <buraki cukrowe i trzcina cukrowa. Pod względem składu chem. cukry te są identyczne i składają się w 100% z sacharozy. Proces produkcyjny jest również prawie identyczny, [...]
[...] ; rogalik maślany z miodem ; do picia kawa z mlekiem 2 posiłek : omlet z 2 jaj z dżemem i owocami ; sok 3 posiłek : bitki wołowe, duszone z warzywami, ziemniaki puree, buraki oraz zupa pieczarkowa z łazankami 4 posiłek : napój kawowy z bita śmietaną, owocami i syropem czekoladowym 5 posiłek : kalafior zapiekany pod beszamelem, grahamka z [...]
[...] 10 gram miodu 30 gram szynki 30 gram sera żoltego 200 gram mleka jakiś owoc albo platki (80 gram) na mleku (400 ml) obiad: zawsze jakaś kasza lub ryż 80 gram, mięso jakieś warzywa, buraki, marchew itp. 300 gram maślanki kolacja: albo jajecznica z 4 jaj, lub ser biały ok . 200gram, albo 3 jajka na twardo do tego z 50 gram chleba ciemnego.
Witam , Ogólnie jestem chudy ,ale mam problem z brzuchem .Zwłaszcza z dolnymi partiami brzucha .Tam mi się jakimś trafem zebrał tłuszcz.Chciałbym sobie wyrzeźbić brzuch i dobrze jakbym zdążył z tym celem na swoje następne urodziny tj. 4 maja 2007 roku.Mierze 178 cm i waże 64/5 kg .Troszke poczytałem ,ale szczerze powiedziawszy już się w tym [...]
Przeglądając forum widzę, że jednym z najczęściej wałkowanych tematów jest kwestia gainerów. Nie mówię już tutaj nawet o początkujących małolatach, którzy uważają wiaderko gainera za środek gwarantujący im 50 cm w łapie, ale także o doświadczonych forumowiczach polecających na lewo i prawo tą odżywkę jako uzupełnienie diety. Osobiście zaś uważam [...]
[...] -Szynka 25 g (2 plastry,najlepiej z piersi indyka lub kurczaka),do chleba jakis pomidor lub ogorek _banan obiad -ryz bialy - piers z kuczka 100g -warzywo ogorek buraki,pomidor -oliwa łyzk IV przedtreningowy mass xxl -nitrobolon trening V po treningu bezposrednio mass xxl _nitrobolon VI 20 Tuńczyk 120g i oliwa z oliwek banan [...]
[...] chleba zwyklego/ciemnego z 3 lub 4 plasterkami szynki z kurczaka/indyka lub z serem zoltym Obiad: Kasza jeczmienna 230 g Filet drobiowy panierowany 100g kapusta kiszona/buraki/surowka z marchewki (na stolowce mam do wyboru, ktore najlepsze?? ) W domu po powrocie ze szkoly, okolo 17 godziny 200 g chudego twarogu z jogurtem Jogobella Light [...]
Równowaga kwasowo-zasadowa - to stan, w którym zachowany jest swoisty stosunek kationów i anionów w płynach ustrojowych, warunkujący odpowiednie pH i prawidłowy przebieg procesów życiowych Optymalny zakres pH krwi dla większości procesów przemiany materii wynosi 7,35-7,45 Wiele produktów przemiany materii to kwasy, dlatego nawet w warunkach [...]
[...] pod strumieniem bieżącej wody. 3. Szczególną uwagę zwracać na warzywa korzeniowe (marchew, pietruszka, selery, rzepa, brukiew, rzodkiewki, salsefia, skorzonera, pasternak, buraki), zwłaszcza przeznaczone na surówki. Są one bowiem zanieczyszczone ziemią, w której znajdują się pozostałości nawozów naturalnych i sztucznych, środków ochrony roślin [...]