[...] aż zrumieni się wierzch i ciasto odstanie od boków blaszki. Gorącą babkę wyjąć z formy, pokrajać w plastry i od razu podawać. Oddzielnie podać śmietanę do polewania babki. " Jeśli cos takiego mniej więcej, to jesli odjąć ten boczek, skwarki,smietanę uzyc chudą, to nawet nie takie złeHehe, wtedy zostaja ziemniaki z jajkiem i cebulą smoczek
witam na poczatek kilka slow o sobie 20 lat, 178cm, 105 kg :) kiedys trenowalem plywanie przez 8 lat i jak przestalem tak sie zapuscilem niestety, przejdzmy do konkretow: z wyliczen ustalilem ze dziennie bede dostarczal 3000 kcal 231d bialka = 924 kcal 30g ww =120 kcal (nie wliczylem otrebow pszennych gdyz tak wyczytalem,z otrebami wyszlo mi 45g [...]
dobra tak na szybko kilka pytanek przed modyfikacja: boczek wedzony jest ok? wlasnie jezeli chodzi o warzywka to one maja sporo ww,ciezko jest je wlozyc,jakie sa najlepsze pod tym wzgledem? wywalic sery, tzn ze twarog chudy mam wywalic?kurde on jest taki dobry i samo bialko prawie,tylko z nim mam jeden problem bo w niektorych tablicach podaja ze [...]
boczek wedzony jest ok? oki wlasnie jezeli chodzi o warzywka to one maja sporo ww,ciezko jest je wlozyc,jakie sa najlepsze pod tym wzgledem? pomidor,ogorek,kapusta,rzodkiew,szpinak wywalic sery, tzn ze twarog chudy mam wywalic?kurde on jest taki dobry i samo bialko prawie,tylko z nim mam jeden problem bo w niektorych tablicach podaja ze ma on 0ww [...]
[...] lądowych lub morskich, a także z mleka zwierząt lądowych: smalec, łój wołowy, łój barani, smalec gęsi. Także sama tkanka tłuszczowa zaliczana jest do tłuszczów zwierzęcych: boczek, słonina, sadło. Z tkanki tłuszczowej ryb i wątroby ryb morskich i wielorybów otrzymuje się tłuszcze rybie i trany o szczególnej właściwości zdrowotnej. Z mleka krów [...]
[...] 2. Wodę z gotowania żeberek wymieszać z wywarem z kości i dodać kapustę kwaszoną. Na patelni przysmażyć na smalcu pokrojoną cebulę, następnie dodać pokrojony w dużą kostkę boczek wędzony, mięso z żeberek i głowy wieprzowej. Podsmażyć. 3. Kapustę wymieszać z przysmażonym mięsem, przyprawić i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. RADA: [...]
[...] 2. Wodę z gotowania żeberek wymieszać z wywarem z kości i dodać kapustę kwaszoną. Na patelni przysmażyć na smalcu pokrojoną cebulę, następnie dodać pokrojony w dużą kostkę boczek wędzony, mięso z żeberek i głowy wieprzowej. Podsmażyć. 3. Kapustę wymieszać z przysmażonym mięsem, przyprawić i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. RADA: [...]
No i zakończyłem Oto moja dieta na zapotrzebowanie ok 3200 kcal (tak pokazał kalkulator) u mnie oscyluje w granicach 3000-3200.. Rozumiem, że ogólnie na tej diecie cięzko się zatłuścić o ile nie przekroczy się ilości węgli, czyli nawet jeśli wyjdzie troche więcej tłuszczy "w praniu" to nie będzie źle .. jeżeli się myle to prosze o [...]
[...] Zrobić sos: czosnek posiekac drobniutko, ukręcić z cukrem i Soła, dodać śmietanę, wódę i musztardę, wymieszać. Szpinak opłukać i obciąć szypułki. Posiekac jajko, usmażyć boczek bardzo mocno, żeby cały tłuszcz z niego wyszedł, odsączyć na papierze, gdy zimny, posiekac na drobniutkie kawałeczki. Cebule pokroić w cienkie plastry, i na pol. [...]
witam wiec zaczynam jeszcze poraz ktorys walke z odchudzaniem, probowalem wszystkiego, ale brak silnej woli, teraz biore sie za ckd i za trening silnej woli,no ale mniejsza z tym, ponizej przedstawie swoja diete ckd, ogolnie rzecz biorac to mam 20,5 roku 178 cm i wage 105 kg sniadanie ----------- Jaja kurze całe x 2 Boczek wędzony Pomidor - [...]
ok przerobilem na cos takiego: Jaja kurze całe 150g Oliwa z oliwek 20g Boczek wędzony 30g Ser twarogowy chudy 100g Ser twarogowy ziarnisty 200g Orzechy włoskie 30g Ser Gouda 50g Ser Brie pełnotłusty 30g Kiełbasa kabanosy 50g Mięso z piersi indyka b/skóry 150g Brokuły 100g Migdały gorzkie 30g Oliwa z oliwek 30g Makrela wędzona 75g Tuńczyk w wodzie [...]
[...] Zrobić sos: czosnek posiekac drobniutko, ukręcić z cukrem i Soła, dodać śmietanę, wódę i musztardę, wymieszać. Szpinak opłukać i obciąć szypułki. Posiekac jajko, usmażyć boczek bardzo mocno, żeby cały tłuszcz z niego wyszedł, odsączyć na papierze, gdy zimny, posiekac na drobniutkie kawałeczki. Cebule pokroić w cienkie plastry, i na pol. [...]