Tak, wlasnie czuć tą żelatynę i odrazu kojarzy mi się z wieprzowymi resztkami kosci i skóry. Fakt ze z tego jest pozyskiwana... mogli by dodac jakiś delikatny aromat.
smak jedynie kawowy taki aromat ma dodany a nie kofeine która ma działanie pobudzające jak chesz kofeine to http://www.sfd.pl/sklep/ActivLab_Caffeine_Power-opis2132.html
A wiecie,ze gdyby nie mleko to budyn to praktycznie skrobia (plus aromat i cukier,ale czesto juz go nie dodaja i samemu trzeba dosypac)? Wg mnie lepszy budyn co ma wegle zlozone o wysokim ig niz cukry proste po treningu choc troche sie nierelane wydaje,ze "budyn po treningu". No ale budyn z woda a nie mlekiem to juz inny smak,a mleko [...]
trochę za bardoz kombinujesz, do takiego sernika wystarczy twaróg, jogurt/skyr - choć niekoniecznie, woda/mleko, żelatyna i ewentualnei jakieś białko, aromat no i słodzik
No kaczka ma to do siebie, że jest dość tłusta, ale jaki aromat i smak bigosu dzięki temu:) Kaczych nóg było ponad 2kg na 3,5kg kapusty kiszonej, ale same kości ponad 0,5kg. Po wysmażeniu czystego tłuszczu zostało 140g, a samego mięsa kaczki 1160g, byłem ciekawy, więc zważyłem całość.
[...] ktoś by to kupił więcej niż raz. Wystarczy jednak dodać choćby jakiś promil sukralozy i jest ok. Poza tym zawsze można to z czymś zmieszać, z czym co ma prawdziwy smak a nie aromat mający oszukać podniebienie. SFD ze swoim białkiem również mogłoby neutrala wprowadzić. Nie wiem skąd ten opór wieloletni. Zmieniony przez - KristoQ w dniu 2013-10-24 [...]
[...] a gaspari nie traktuj jako pkt odniesienia.. super bialka.. bo wszystko jest wzgledne.. jedni wola doplacic za smak rozpuszczalnosc.. itd. w przypadku ostrowii np byl tylko aromat .. rozpuszczalnosc slaba..duzo piany .. ale cena 2x nizsza.. nawet jakby popatrzec na 100% SPI to tam tez bedzie wszystko.. :)) patrzac po samej ilosci aminokwasow [...]
Oto sklad tego jogurciku: mleko pasteryzowane, cukier, wsad wiśnia - żenszeń,(wisnie 3% syrop glukozowo-fruktozowy z pszenicy i kukurydzy, ekstrakt z zenszenia 0,02%, barwnik koszenila,aromat) stabilizator - pektyna, zywe kultury bakterii jogurtowych oraz kultury probiotyczne Lactobacilius acidophilus, LA-5 i Bifidobacterium, BB-12
Alkaliczna tym właśnie różni się od mono, że ma dodatki. Ktoś wrzucał skład wg zgłoszenia patentowego kre-alkalyn i był tam nie tylko węglan, ale też np. aromat.
U mnie wygląda to w ten sposób, tylko brokuły i ryby / mięso zawijam w folę ;-) Wtedy cały aromat się trzyma. Garnek - do garnka woda - na garnek sitko - na sitko jedzenie w foli, albo bez i pokrywka. Na forum bez Pani %-) Aga jestem. /SFD/2017/1/27/e324597115864c569eefc0e619f66e66.jpg