Są różne badania dotyczące przyswajalności białka z pożywienia. Najbardziej optymistyczne wykazały, że przyswaja się 0,6-0,8g białka/kg masy ciała. Wszystko zalęzy od kinetyki i formy białka. Inaczej trawi się białko np, piersi kurczaka, a inaczej albumina jajeczna. Bardzo skomplikowany mechanizm zalezny od ogromnej liczby czynników.
A LH i albumina? Z tego co sie orientuje przy przyjmowaniu androgenow moge miec niedobor SHBG i DHEA z apteki bez recki moze mi w tym pomoc. Moze sprawdze to najpierw? Zmieniony przez - Balearic w dniu 2014-01-15 14:46:05
[...] ile jest posiłków. Sam wiem że nie ma to aż takiego znaczenia. Nie jem na siłę. A przeczytałem dużo Twoich publikacji więc to wszystko wiem, ile się trawi wpi, wpc kazeina, albumina jaj oraz wiele, wiele, wiele innych... Ale dzięki wielkie za zainteresowanie z Twojej strony. Jak się miało 5000 kcal a teraz mam 2500 kcal to mi się chce żreć jak [...]
może być ciut gęstsze bo jest kazeina, smak moze być ciut gorszy bo jest albumina jajeczna (sama w sobie smaczna nie jest) ale znając sciteca to i tak będzie dobre
acha rozumiem...jak z jajecznym nie ma problemu to moze takie http://www.nsp.otwarte24.pl/24,100-Albumina-jaja-kurzego-w-proszku-900g-OVOPOL-rozne-smaki-KURIER-5-zl cenowo chyba niezle ale znalazlem na chybil-trafil wiec jakosciowo nie wiem.