Tak, rzepakowym. Ale po to mam actifry aby dodatkowo nie wciągać 100g fatu. Tam się smaży na lyzeczce oleju. BTW Za dużo osób, na poziomie amatorskim zwłaszcza, do diety podchodzi w zbyt ortoreksyjny sposób. Wszystko jest be. Otóż nic nie jest be, to dawka czyni czy dany produkt jest be. To motto proponowałbym wydrukować i przykleić na [...]
Każdy actifry działa na podobnej zasadzie więc tylko pojemność się liczy. Waldi jak kupisz u producenta (czy aptece) wtedy masz pewność że oryginał .W innym przypadku musisz wierzyć na słowo. Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-05-06 14:20:17
[...] kuraka. Omomom Plus Kazeina. Parówki. Podobno 10% fatu. Z czego 50% się wytapia. Heh. I to nie jest Żart. Nie wiem czy faktycznie te 40-50% ale widzę ile zostaje na dnie actifry. Więc na 100% straty fatu są. Ale nie możliwe do oszacowania. Więc ja daje te 40-50%. ....zależy czy się zmieszcze w makro. Heh Zmieniony przez - solaros w dniu [...]
18.01.2016 DT Mała zmiana w diecie, kilka produktow podmienionych, zobaczymy jak to będzie teraz wyglądać. Trening ok, high pull chyba lepiej wszedł niż ostatnio, jednak nic nie nagralem, bo byl troche sajgon na siłowni. Face pull chyba też lepiej, ale jakoś tutaj nie jestem pewien, bo mimo ze mialem komorke obok i co chwile ogladalem filmik to [...]
nie lubię piersi z piekarnika bo jest sucha czasami zjem jakis filet ale głownie od chinola lub sam robię w stylu chinola sos,warzywa i filet z actifry czasami zjem też z 'rosołu' - i taki bedę jadł pod koniec redu pewnie jakbym lubił to bym jadł pieczony/smażony ed ja lubię bardziej tłuste mięsa udka wedzone mam od rzeźnika mają piersi wędzone/z [...]
Karczek. Nie grill bo padaka. Mialem jak Ty. Tylko patelnia. Kroisz steki o grubosci max 1cm. Przyprawiasz. Zostawiasz albo na noc albo przed smazeniem. Podobno jak lezy 24h to lepiej ale ja nie widze roznicy. Potem na patelnie ale oleju tak aby tylko dno przykryc. 4-5minut kazda strona. Potem na talezu zostawiasz 5min aby mieso doszlo i gotowe. [...]
[...] mnie się. Zazwyczaj się używa dla poprawy smaku 10-15ml i w takich ilościach nie ma nic szkodliwego. A z frytkami mam większy problem bo muszę iść do sklepu, kupić w lidlu worek 2.5kg gotowych frytek, muszę go przynieść do domu, potem wrzucić porcję do actifry i poczekać aż będą gotowe. Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-02-23 16:37:39
[...] czy piekarnika dla mnie to byl zakup bodajże 2014 roku ostantio wcinam sporo takich pseudo burgerow czy nawet pol burgerow czy chleba jakies pieczywo np. stek z karkowki czy nawet kurczak pomidor ser do actifry po 60sekundach czy nawet mniej ser roztopiony jak z piekarnika wszystko gorace Zmieniony przez - solaros w dniu 2016-03-21 11:07:00
[...] do robienia pączków (świetnie się sprawdza bo trzyma temperaturę) i pełno rzeczy takich jest. Grilla elektrycznego się chyba w końcu pozbędę, bo jak dla mnie mięso z niego takie sobie, używam do robienia zapiekanek, no ale jak się da w actifry... :-D Ale np maszynę do chleba kocham bardzo tym bardziej że wyrabia ciasto na pizzę, pierogi itd %-)
Czasami jestem d****em. Miałem ochotę na boczek ale taki z grilla dopiero po 2 latach zdałem sobie sprawę że mogę go zrobić w Actifry. Lepiej późno niż wcale.
[...] /SFD/Images/2016/7/15/883d7d14e083464087cef624ecda71fe.jpg 300g polędwiczki w sosie musztardowo- pieczarkowym + odrobina whiskey 200g młodych ziemniaków z actifry Kalafior 35g orzechów 20g czekolady 1x jabłko 45g ww 35g fatu .....około Dziś piąty dzień lc więc i zejście bardzo przyjemne pod koniec treningu. Jak cały dzień [...]
.. i taka ironia losy że taki chudy kurczak źle usmażony , może finalnie mieć więcej fatu niż wołowina czy wieprzowina upieczony na grillu czy w actifry. Tak pisze nie do końca hipotetycznie bo ludzie unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na [...]
.. i taka ironia losy że taki chudy kurczak źle usmażony , może finalnie mieć więcej fatu niż wołowina czy wieprzowina upieczony na grillu czy w actifry. Tak pisze nie do końca hipotetycznie bo ludzie unikając za wszelką cenę fatu - bo Fat to zło- wybierają chude.mięsa. A tam.wiadomo króluje pierś z kurczaka. Ale ..........ale smaza go na [...]
[...] Bo jest jak na etykiecie- jeśli chodzi o FAT. Minus te 30-40% na skutek obróbki. Tak więc jak kupuje burgera co ma 10g fatu na 100g surowego produktu to po usmazeniu (w actifry) ma już tego fatu 5g. I wiem co mówie bo do smażenia nie używam nic. Nawet kropelki oleju. I widzę ile smalcu zostaje po usmazeniu Burger ów/ czy innego mięsa. Więc [...]
[...] witamin są większe a nawet bardzo duże (chodzi o wszytskie produkty) ale przecież jemy surowe i warzywa i owoce. Straty tłuszczu są rzędu 40 czy 50% nawet. 40%! Jak ktoś ma actifry to niech zrobi sobie test. Włoży tłuste mięso. Nie dodaje żadnego oleju. I zobaczy po upieczeniu ile smalcu zostaje. ;) Dlatego jak wale burgera który ma 9g fatu na [...]