hey panowie ale ostatnio mowili o tym w wiadomosciach ze NIE powinno sie jesc wiecej jak 4 puszki tunczyka na MIESIAC !!! .... i to mnie zdziwilo
...
Napisał(a)
no coś w tym jest
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
jak tak dalej pojdzie to nic nie bedzie mozna jesc b wszystko podejrzane albo zbadane, stwierdzone i nie zalecane - ino olow (kilka gram, najczesciej 9mm) przychodzi do glowy ;)
...
Napisał(a)
tak racje ale od zawsze wiadomo że puszkowe produkty są nie za dobre pod względem zdrowotnym
lepsza jest świeża rybka
Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-07-23 23:54:01

Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-07-23 23:54:01
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Rtec nie jest w puszce tylko w tunczyku i w innych drapieznych rybach
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Domer z ciekawosci dlaczego w drapieznych mi sie wydawalo ze to wina puszki ale juz sam nie wiem prosze o Twoja odpowiedz albo innego medrka z tego działu :)
za Ruch za HKS pojdziemy az po życia kRes :)
...
Napisał(a)
odpadki chem, baterie, ścieki itp.
mała ryba roślinożerna wcina sobie coś co ma już rtęć. - ilość Hg to m
tą małą rbe je jakiś inny wodny zbój - ilość Hg to m+ś
tego zbuja napady jakiś inny płetwiasty Rumcajs - ilość Hg w rybie to m+s+d
im więcej się nażre tym więcej rtęci będzie ta ryba miała.
był kiedyś art. w jakiejś gazecie o rybach. W niektórych firmach stężenie jest dosć duże więc lepiej dopłacić i kupić markowego tuna niż na nim oszczędzać.
( poczytaj sobie o Minia-mata )
mała ryba roślinożerna wcina sobie coś co ma już rtęć. - ilość Hg to m
tą małą rbe je jakiś inny wodny zbój - ilość Hg to m+ś
tego zbuja napady jakiś inny płetwiasty Rumcajs - ilość Hg w rybie to m+s+d
im więcej się nażre tym więcej rtęci będzie ta ryba miała.
był kiedyś art. w jakiejś gazecie o rybach. W niektórych firmach stężenie jest dosć duże więc lepiej dopłacić i kupić markowego tuna niż na nim oszczędzać.
( poczytaj sobie o Minia-mata )
...
Napisał(a)
MInia -mata co to???? podaj linka jak mozesz albo cuś
za Ruch za HKS pojdziemy az po życia kRes :)
...
Napisał(a)
Najwięcej szkodliwych związków zawierają ryby znajdujące się na szczycie łańcucha pokarmowego, czyli ryby drapieżne. Należą do nich m.in. rekin, miecznik, marlin, tuńczyk, halibut, szczupak, w których zawartość rtęci sięga często rzędu 1 mg/kg.W myśl danych, które przedstawiły niektóre z gazet, np. „Super Express” czy „Świat konsumenta”, okazało się, że różnice w zawartości rtęci w poszczególnych puszkach z mięsem tuńczyka bardzo się różnią – nawet kilkunastokrotnie. „Konsumenci mogli się przestraszyć i faktycznie zacząć unikać wyrobów pochodzących od pewnych producentów. Tymczasem konserwy z tuńczyka trafiające na polski rynek nie są produkowane w Polsce, lecz głównie w Tajlandii, na Filipinach i w Ekwadorze. Dlatego jest właściwie kwestią przypadku, pod marką jakiego dystrybutora znajdzie się on na rynku - a polskie firmy zajmują się jedynie ich importem i dystrybucją”
It hasn been said that something as small as the flutter of a butterlfy's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!