witam
nie mam zbyt dobre sytuacji finansowej i z roznych innych wzgledów zapisanie sie do klub nie wchodzi w gre
znalazlem za***ista stronke http://polskiboks.pl/ - wejdzcie sobie do dzialu trening i zobaczcie jak wszystko jest tam bardzo dokladnie opisane
wiem ze sila ciosu bierze sie z techniki, a tej jest tam pod dostatkiem
mam taki plan:
wziety z forum z polskiego boksu
1. pozycja bokserska: ustawienie nóg, pozycja całkowita-w miejscu i w ruchu
2. podsawowe elementy pracy nóg: kroki w przód, w tył, w lewo, w prawo, skoónie.
3. cios lewy prosty: na góre, na dół, -w miejscu, z krokiem w przód, z krokiem w tył, w ruchu w róznych kierunkach
4. obrony bierne przed ciosem lewym prostym:zbicie, uniki (w dół, w prawo)
5. dalsze elementy pracy nóg: odskoki, doskoki, wykroki, zakroki.
6. cios prawy prosty: na góre, na dół, -w miejscu, po odejściu, po odskoku
7. obrony bierne przed ciosem prawym prostym: blokowanie,uniki(w dół i w lewo), zakroki
8krótkie serie ciosów prostych w ataku:lewy-prawy, podwójny lewy;-na góre, góra -dół, ze zmianą
9. obrony czynne przed ciosami prostymi; lewy stoping(na góre, na dół), zbicie lewego i kontratak, blokowanie prawego i kontratak, zakrok i kontratak.
10. zwody poprzedzajace atak ciosami prostymi: wzrokiem, ciosem, złozone
11. serie ciosów prostych w kontrataku.
12. dłuzsze serie ciosów prostych w ataku(4-5 ciosów)
13. praca nóg w ataku, kroki szach**ace w ringu.
14. obrony bierne i czynne przed seriami ciosów prostych:zejscie z linii walki(uskoki:w prawo obunóż i nożycowy, zejęcie w lewo obrotem na nodze wykrocznej)-kontratak; układ bloków i uników- kontratak ciosami prostymi
15. ciosy z dołu w tułów;prawy, lewy;w kontrataku po obronach przez uniki, zbicie zakroki
16. cios lewy sierpowy:krótki, na góre, na dół, w miejscu, z doskokiem, w kontrataku, w ataku;lewy sierpowy długi
17. złozone serie ciosów;proste, lewe sierpowe, z dołuw tułów; w układach 3-5 ciosów na góre i dół w ataku.
18. obrony bierne i czynne przed ciosem lewym sierpowym, blokowanie unik rotacyjny, zakrok ,odskok, odchylenie,-kontratak
19. ciosy z dołu na góre(tzw podbródkowe)prawy, lewy,-w kontrataku, w seriach ciosów w ataku
20. obrony przed złozonymi seriami ciosów z dystansu; praca nóg(łączenie odskoków i zejęć z linii walki), układy bloków i uników, odchylenie,-kontratak
21. ciosy kontrujace; po przepuszczeniu ataku, w tempo ataku, cios prawy ,, krzyzowy"
22. prowokacje poprzedzajace obrony czynne; ciosem, pracą nóg(wykroki)
23. cios prawy sierpowy; krótki, na góre, na dół; w kontrataku, w seriach ciosów w ataku, cios prawy sierpowy długi
24. walka z bliska;wejscie do walki w półdystansie po obronie, w ataku;złozone serie ciosóww półdystansie, wyjście z ciosem
25. obrony przed ciosem prawym sierpowym:bierne , czynne;blokowanie, unik rotacyjny,zakrok, odchylenie;wyprzedzenieciosem prostym
26. obrony przed seriami ciosów w walce z bliska i przechodzenie do kontrataku; łączeniebloków, uników, klinczowanie(krótkie), kontratak serią ciosów z bliska.
27.wznawianie ataku: ciosem pojedyńczym, krótkimi i dłóższymi seriami ciosów
28. akcje złozone(zwód-atak-obrona-kontratak-obrona-wznowienie ataku itd).
29. prowadzenie walki w róznym dystansie i w róznych miejscach ringu, wykorzystywanie momentów przewagi, walka w chwilach zagrozenia
30. prowadzenie walki z róznymi przeciwnikami o róznej budowie fizycznej i sprawności
wiem ze wszystkiego sam nie zrobie ale to co moge zrobie zgodnie z planem
chce sobie sprawic worek
mysle ze jezeli sobie ta cala technike dobrze przemysle i zaczne trenowac
to technika która sie naucze i walenie w worek da mi sporo
co prawda nikt nie skoryguje jakis bledów i nie bede mial jak sparowac
ale mysle ze bede bil sie o wiele lepiej niz bez tego wszystkigo
co o tym sadzicie?
warto?
nie mam zbyt dobre sytuacji finansowej i z roznych innych wzgledów zapisanie sie do klub nie wchodzi w gre
znalazlem za***ista stronke http://polskiboks.pl/ - wejdzcie sobie do dzialu trening i zobaczcie jak wszystko jest tam bardzo dokladnie opisane
wiem ze sila ciosu bierze sie z techniki, a tej jest tam pod dostatkiem
mam taki plan:
wziety z forum z polskiego boksu
1. pozycja bokserska: ustawienie nóg, pozycja całkowita-w miejscu i w ruchu
2. podsawowe elementy pracy nóg: kroki w przód, w tył, w lewo, w prawo, skoónie.
3. cios lewy prosty: na góre, na dół, -w miejscu, z krokiem w przód, z krokiem w tył, w ruchu w róznych kierunkach
4. obrony bierne przed ciosem lewym prostym:zbicie, uniki (w dół, w prawo)
5. dalsze elementy pracy nóg: odskoki, doskoki, wykroki, zakroki.
6. cios prawy prosty: na góre, na dół, -w miejscu, po odejściu, po odskoku
7. obrony bierne przed ciosem prawym prostym: blokowanie,uniki(w dół i w lewo), zakroki
8krótkie serie ciosów prostych w ataku:lewy-prawy, podwójny lewy;-na góre, góra -dół, ze zmianą
9. obrony czynne przed ciosami prostymi; lewy stoping(na góre, na dół), zbicie lewego i kontratak, blokowanie prawego i kontratak, zakrok i kontratak.
10. zwody poprzedzajace atak ciosami prostymi: wzrokiem, ciosem, złozone
11. serie ciosów prostych w kontrataku.
12. dłuzsze serie ciosów prostych w ataku(4-5 ciosów)
13. praca nóg w ataku, kroki szach**ace w ringu.
14. obrony bierne i czynne przed seriami ciosów prostych:zejscie z linii walki(uskoki:w prawo obunóż i nożycowy, zejęcie w lewo obrotem na nodze wykrocznej)-kontratak; układ bloków i uników- kontratak ciosami prostymi
15. ciosy z dołu w tułów;prawy, lewy;w kontrataku po obronach przez uniki, zbicie zakroki
16. cios lewy sierpowy:krótki, na góre, na dół, w miejscu, z doskokiem, w kontrataku, w ataku;lewy sierpowy długi
17. złozone serie ciosów;proste, lewe sierpowe, z dołuw tułów; w układach 3-5 ciosów na góre i dół w ataku.
18. obrony bierne i czynne przed ciosem lewym sierpowym, blokowanie unik rotacyjny, zakrok ,odskok, odchylenie,-kontratak
19. ciosy z dołu na góre(tzw podbródkowe)prawy, lewy,-w kontrataku, w seriach ciosów w ataku
20. obrony przed złozonymi seriami ciosów z dystansu; praca nóg(łączenie odskoków i zejęć z linii walki), układy bloków i uników, odchylenie,-kontratak
21. ciosy kontrujace; po przepuszczeniu ataku, w tempo ataku, cios prawy ,, krzyzowy"
22. prowokacje poprzedzajace obrony czynne; ciosem, pracą nóg(wykroki)
23. cios prawy sierpowy; krótki, na góre, na dół; w kontrataku, w seriach ciosów w ataku, cios prawy sierpowy długi
24. walka z bliska;wejscie do walki w półdystansie po obronie, w ataku;złozone serie ciosóww półdystansie, wyjście z ciosem
25. obrony przed ciosem prawym sierpowym:bierne , czynne;blokowanie, unik rotacyjny,zakrok, odchylenie;wyprzedzenieciosem prostym
26. obrony przed seriami ciosów w walce z bliska i przechodzenie do kontrataku; łączeniebloków, uników, klinczowanie(krótkie), kontratak serią ciosów z bliska.
27.wznawianie ataku: ciosem pojedyńczym, krótkimi i dłóższymi seriami ciosów
28. akcje złozone(zwód-atak-obrona-kontratak-obrona-wznowienie ataku itd).
29. prowadzenie walki w róznym dystansie i w róznych miejscach ringu, wykorzystywanie momentów przewagi, walka w chwilach zagrozenia
30. prowadzenie walki z róznymi przeciwnikami o róznej budowie fizycznej i sprawności
wiem ze wszystkiego sam nie zrobie ale to co moge zrobie zgodnie z planem
chce sobie sprawic worek
mysle ze jezeli sobie ta cala technike dobrze przemysle i zaczne trenowac
to technika która sie naucze i walenie w worek da mi sporo
co prawda nikt nie skoryguje jakis bledów i nie bede mial jak sparowac
ale mysle ze bede bil sie o wiele lepiej niz bez tego wszystkigo
co o tym sadzicie?
warto?