O MNIE
17 lat , 94 rocznik , wzrost około 196cm , aktualna waga 88kg. Przez długi czas ćwiczyłem MT , K1 czy kickboxing. Obecnie nie trenuje już tych sportów intensywnie , tylko raz w tygodniu we wtorek jeden trening kickboxingu , ale prócz tego dużo się rozciągam. Teraz chce jednak skupić sie na budowie masy , aż do wiosny.
DIETA
Niemam zwyczaju liczyć kcal , ale średnio wychodzi ponad 450g węgli , 80g tłuszczy i ponad 300g białka.
Główne źródła białka: filety z kurczaka , udka i pałki z kurczaka , schab , twaróg , jajka
Główne źródła węgli: ryż brązowy , ryż biały , pieczywo razowe , makaron razowy żytni , płatki owsiane
Główne źródła tłuszczy: orzechy włoskie , oleje , zółtka jaj
Codziennie będe dawał wypiske więc zobaczycie w praktyce jak to wygląda.
TRENING
Trenuje 5 razy na tydzień , splitem. Ćwiczyłem fbw przez wakacje i nie jestem zadowolny. Np. po siadach nie jestem gotowy by za 2 dni znowu ćwiczyć nogi , a przy splicie mam czas na regeneracje , poza tym od momentu rozpoczęcia splitu zauważam pozytywne różnice i dużo lepiej mi się ćwiczy. Ćwiczenia wybieram te które na mnie działają. Trening rzadko jest taki sam , zawsze coś zmieniam więc nie rozpisuje ćwiczeń. Ogólnie wygląda to tak:
Poniedziałek off
Wtorek klatka + triceps
Środa plecy
Czwartek off
Piątek klatka + triceps
Sobota Nogi
Niedziela barki + biceps
Suplementy
Obecnie chce zacząć niedługo cykl na mono + coś

Zdjęcia będą , ale nie teraz ponieważ szynszyle pogryzły mi usb

-