witam, tak przeczytałem post i mysle sobie że to wina jest w wykonywaniu ćwiczeń, napisz ile jedziesz juz na cyklu, i czy jest sens cos zmieniać do końca. bo może warto zmniejszyc opciążenie, i zwolnic ruchy, rozumiesz wolniej wyknywac ćwiczenia, ja wiem że bardzo siada na ambicje że bierzesz o połowe mniej, ale... musisz kombinować. piszesz że wchodzi ci w barki wiec zobacz czym różni sie twoj
trening barków od innych treningów może chodzi o tempo albo cos innego, a moze po prostu bardziej lubisz ćwiczyc barki i masz wiekszy zapał przy tych ćwiczeniach(tak jak ja), piszesz że własnie na barkach robisz superseriw na boczne i tylnie na raz, co za tym idzie jest większa intensywność, a przednie barki chodza w prawie kazdym ćwiczeniu więc tez sa bardzo moco pobudzone, wiec może chodzi właśnie o itensywność treningu, zobacz tak przez kilka tygodni co Ci zostało do zminy treningu zrobic coś podobnego na triceps np. ze pierwsze ćwiczenie normalnie a drógie i trzecie (jeżeli masz trzy bo nie pamiętam)zrób na superserji, kombinuj ile wlezie, albo zminiejsz losc powtórzeń i zwiększ cięzar, bo większosc robi po 8 powt. a np. ja wole robic po 6 i to na cyklu masowym, lecz teraz robie po 8 niestety, ale to nie z mojej winy

pamiętaj cotrzeba robic...
KOMBINOWAĆ napisz co o tym sadzisz i jak ty to widzisz.
a i jeszcze jedno bardzo fajnie że daleś opis sytuacji na
początku, czyli dałeś staz, trening itd.