Szacuny
0
Napisanych postów
155
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1143
rr Nie oszukuje tylko poprostu tego nei wiedzialem. Ale masz racje diete mam a zle by byla wykorzystana. To jak cos to poczytam sobie to i owo. Mam nadzieje ze dojde do celu.
demolub nic sie nie stalo, wole 2 razy powtorzyc niz potem ten sam blad robic. A co do diety to czytalem tylko niektore fora z dietami a takze posty s.m.p.a. Od dzisaij biore sie za to ostro,
Szacuny
5
Napisanych postów
1257
Wiek
43 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12695
freespirit skoro info z tego forum
to wniosek nasuwa sie jeden, jak niewiesz na sto procent to niepowtarzaj po kims i nieudzielaj rad, bo przeczytanie jednego kulawego tekstu [napisanego przez niedoinformowana osobe] niedaje ci rzetelnej info
przeczytaj kilkanascie tekstow na dany temat, przetestuj na sobie i wtedy bedziesz miala wystarczajaca wiedze
mieso traci na wadze ok 30-40 procent w zaleznoci jak je sie przygotowywuje i ile czasu, kilka prob i bedziecie wiedzieli jak zwazyc
jaj jak pieke mieso [bo jjem tylko pieczone], to waze przed upieczeniem i puzniej po i wiem ile procent wyliczyc zeby sobie zwazyc juz upieczone
ryz itd to prosta sprawa bo masz pakowany w woreczkach po 100g lub inna waga ktora jest podana na opakowaniu. jak chce 60 g to z 100g worka po ugotowaniu obliczam 60 procent i juz mam wynik
troche trzeba uzywac glowy zeby sobie to ulatwiac, niestety niektorym myslenie sprawia problem
Szacuny
0
Napisanych postów
81
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
530
Zapadło mi w pamięć, że kiedyś ktoś pytał czy jeśli ma w diecie 100g piersi do posiłku to czy to ma być 100g ugotowanej czy surowej, odpowiedź była,że ugotowanej, później dyskusja odeszła od tego tematu, ale nikt odpowiedzi nie podważał ( w tabelach są wartości dla gotowanego mięsa , więc jak się liczy dla 130g surowej i 100g gotowanej to wyniki są identyczne, ale masz rację czas obróbki, sposób może to istotnie zmieniać)
W każdym bądź razie dzięki za wyprowadzenie z ciemnogrodu
widzę, że tutaj człowiek nie zginie.
Housey, idę się samobiczować za to, że Cię tak perfidnie oszukałam
Szacuny
11149
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
W przypadku chudego mięsa ważenie przed obróbką jest najbardziej na miejscu. Natomiast jeśli grillujemy albo gotujemy jakąś karkówkę czy łopatkę, to wynik i tak będzie zafałszowany przez wytopienie się tłuszczu
Szacuny
0
Napisanych postów
155
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1143
Jestem jestem , tylko mialem ostatnio malo czasu by robic wpiski, ogoleni klasa maturalna, pare spraw itp itd. Wiec bylem troche nieobecny, jeszcze od kumpla z kompa musialem korzystac bo na moim blue screen wyskakuje, ale jest juz ok :) Wieczorem zrobie wpiske z dzisiaj, a ogolnie w tym tygodniu nic nie wazylem bo czasu na to nie mialem. W Wa-wie bylem tez ^^
Szacuny
0
Napisanych postów
155
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1143
No wiec od jutra zaczynam znowu ta redukcje :) do pazdziernika .
Moja dieta z ostatnich trzech dni to tylko 4 posilki ;/
Ale od poniedzialku znowu wracam do 5 posilkow. Juz nie waze tak dokladnie tych wszystkich produktow, tylko piers z kurczaka, ryz jest w torebkach po 100g, wiec raczej odpuscielm z wazeniem.
A dieta to
Sniadanie
3jaja
orzechy wloskie
I platki owsiane + mleko (250ml)
2 posilek
ziemniaki , + salatka z pomidora cebuli + piers gotowana lub udko,
Szacuny
5
Napisanych postów
1257
Wiek
43 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12695
na poczatku miales zapal dobry
i ze bez wagi sobie juz nieradzisz
wpisuj co jjesz jak cwiczysz
niema co sie poddawac
pamietaj, jestes tym co jjesz
na redukcji pilnowanie michy to podstawa , aeroby i treninng na silowni