Podstawowe zasady diety:
-zero słodyczy
-zero słodzonych soków
-4/5 posiłków
-
ograniczenie węglowodanów(ryż, kasza,makaron, etc na czas redukcji odpadają)
-minerały i witaminy dodatkowo suplementowane
-chrom na obniżenie łaknienia
-między posiłkami woda mineralna, niegazowana
-przed posiłkiem herbata zielona, po czerwona
Przykładowy jadłospis:
-śniadanie
a) ser biały chudy(150g), z pomidorem(1) i ogórkiem(0.5) plus zioła plus oliwa z oliwek
b) jajecznica z trzech jaj i pomidora
-II śniadanie
a)nie jadam, ale w czasie dnia miedzy 8 a 16 zjadam 3 albo 4 marchewki surowe
-obiad
a) brokuły parzone, filet z kurczaka pieczony, surówka(ogórek, cebula, rzodkiewka
b) kalafior parzony, filet z ryby, surówka papryka, pomidor,zioła,oliwa z oliwek,ocet winny
c)fasolka szparagowa, gotowany kurczak pokrojony w kostkę wymieszany z sałata, pomidorem ogórkiem, papryką plus zioła
-podwieczorek/kolacja
a)sałatka z tuńczykiem(papryka, pomidor,sałata lodowa, sos winegret)
b)kefir z koperkiem
c)seler, marchewka, jogurt mały
d)2 zielone papryki
e)serek ziarnisty z rzodkiewką i szczypiorkiem
Na ewentualny głód warzywa zielone