SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pieczenie a tluszcze

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1678

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 361
czesc.
mam pytanko. czy pieczenie obniza zawartosc tluszczu w obrabianym produkcie? tzn chodzi mi o to czy tluszcz - jak to sie popularnie mowi - wysmaza czy nie ? ;]
powinno sie liczyc makroskladniki i kcal przed obrobka tak? ale czy na pewno jak np pieke schab przez godzine to nic sie z tym tluszczem nie dzieje? on zostaje, tak? 10g na 100gr tak jak wedlug tabeli tak?
a jesli nie, to jak to liczyc ?
pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Nie wiem po co takie domysły myśicie że wszytsko co jecie zgadza się co do kcal z tym co jest w tabelach? sorry ale nie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Musisz przyjmować na oko na pewno bedziue go trochę mniej ile tak naprawdę nikt Ci tego nie stwierdzi dokładnie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 342 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2230
zależy jak smażysz co nie ?

Where'd You Go?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 361
no ale wiesz.. jak pieke i jem codziennie kilogram schabu to przed obrobka mam 100g tluszczu. czyli 900kcal. wiec co mam przyjmowac na oko, no bez jaj ?;d
jem z tluszczu 900kcal czy 10? :d
jest tu ktos powazniejszy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Jak już pisałem możesz zobaczyć w tabele i przyjąć wartości dla schabu po obróbce i wtedy ważyć może to jest jakieś wyjście które ajkże traktowałbym z przymróżeniem oka pozdr
jedzdobrze.pl

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Jak robisz karczek/kiełbasę na grilu czy w piekarniku to chyba widzisz jak kapie z niego tłuszcz? Trzeba dobrze ponacinać mięso i umiejętnie smażyć, żeby jak najwięcej się wytopiło.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 361
gdybym chcial jest chude mieso to bym kupowal chude mieso - wolowine, indyka czy kure czy chude ryby etc. jesli kupuje schab tzn ze zalezy mi na tym tluszczu ktory w nim jest. wiec skup sie raczej na temacie posta, zanim cos poradzisz ;]
mieso pieke w tzw rekawie okolo godziny. moje pytanie - ile trace przez to tluszczu. albo przynajmniej - jak to liczyc na oko, jaki odsetek moge przyjac za 'wytopiony' ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
orjonoff tak jak napisalem szukaj po stronach z kalorycznosciami produktow pieczony schab najdokladniejsza jaka chyba znam nutritiondata.com

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
No to jak pieczesz w rękawie a on jest szczelny to tłuszcz pływa poza mięsem. Zważ mięso przed pieczeniem i po pieczeniu.

A co do tłustych mięs to raczej nie uda się wytopić z karczku całego tłuszczu tak, by było ono chude.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 41 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 361
po pieczeniu bede mial miecho minus tluszcz, ktory splynal i przede wszystkim minus - woda, ktora wyparowala lub splynela. podejrzewam ze w wiekszosci pozbede sie wlasnie wody.
troche tego nie rozumiem. pisza tam ze wieprzowina schab - 132kcal, a wieprzowina schab pieczony - 204kcal :d no to chyba jak go dosc ostro zamarynujemy czy cos ;] powstaje tak naprawde jeszcze wieksza roznica kalorycznosci ;d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
weź pod uwagę że schab się skurczył więc wypłynęła jak pisałeś woda na pewno trochę tłuszczu więc nominalnie warość będzie większa. Możesz spróbować zważyć po upieczeniu i użyć wartości podanych po upieczeniu marynaty raczej nie uwzględniali

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwsze w życiu odchudzanie. Jak?

Następny temat

Zmiany w odżywianiu

WHEY premium