SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

smażenie - wybór oleju - ostatecznie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1743

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 725 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4970
Czytałem sporo artykułów na temat smażenia - oczywiście nie jest to najlepsza forma obróbki pokarmu, ale jeśli już jesteśmy zmuszeni to stajemy przed dylematem - jaki olej wybrać.

Niektórzy krzykną, że na teflon nie potrzeba oleju. Ja jednak skłoniłbym się w stronę zastosowania jakiegoś medium.

Polecacie smalec - wysoki punkt dymienia, ale ma mnóstwo nasyconych kwasów tłuszczowych - nie chce tego. Zatem pozostaje oliwa z wytłoków, która nie jest szczególnie wartościowa albo PAM [bezkaloryczny olej w sprayu] albo...
olej ryżowy [punkt dymienia 230 st. C; kwasy n/jn/wn: 21.2g/40.7g/34.3g].

Co byście ostatecznie polecili? Ja skłaniałbym się w stronę PAMu do smażenia.

I am addicted to this game.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4383 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43252
PAM jest ok

pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 443 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5332
osobiscie uzywam lnianego jesli jestem zmuszony smazyc..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 725 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4970
Johny00122 to bardzo źle robisz - najgorszy wybór. Lniany tylko do sałatek - na zimno!

Zmieniony przez - shooter3 w dniu 2010-06-21 21:00:12

I am addicted to this game.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
chyba najgorszy wybór jaki może być. Smaż na tłuszczach stałych o wysokiej temp dymienia.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 725 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4970
s.m.p.a czy może być PAM czy lepiej ryżowy olej?

I am addicted to this game.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
bardziej odpowiadałby PAM choć wyżowy nie bedzie taki zły do smażenia

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 136 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Ludzie marnować lniany do smażenia to tak jakby wódką myć naczynia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 425 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4827
a na smalcu źle smażyć ?

Ceną była śmierć za wolności smak.Ceną była śmierć gdzie oddał dziad...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Smalec będzie odpowiedni do smażenia.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4383 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43252
Zielin
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masówka %-)

Następny temat

spalacz

forma lato