dieta (zarys)
5.00
- otreby pszenne
- platki owsiane
- jajka
- oliwa z oliwek
*czyli klasyczny omlet. jajka zwykle 3-4 - zalezy jak wielkimi dysponuje; otreb/platkow nie waze - czasem sypnie mi sie wiecej, czasem mniej, na oko z pol szklanki; oliwy - tyle by sie nie przypalilo. czesto calosc posypuje zoltym serem.
6.00 - TRENING
7.20
-ryz bialy - 100g
-mieso - kura/wolowina/schab/indyk - roznie. zalezy co mam, ok 200g
9.00 / 12.30/ 16.00 / 19.00
-zwykle miecho - ok 200 gram - zalezy co mam, jak wczesniej; lub serek wiejski
-oliwa z oliwek/olej lniany (jak jestem w domu)/orzechy czy inne nasiona (jesli posilek wypada mi miedzy zajeciami)
22.00
-twarog poltusty
-oliwa/olej lniany
** Trening o 6 - inaczej mi nie pasuje.
cwicze juz tak 4ty miesiac, wiec bez obaw.
ciezko sie wstaje, ale powoli sie przyzwyczajam.
posilek potreningowy jem jeszcze na silowni
** warzywa w kazdym posilku poza okolotreningowymi.
przewaznie pomidory+cebula, ogorki, szpinak.
srednio dziennie - z 6 pomidorow, 3 cebule, ogorek, paczka szpinaku - takze mysle ze rownowage kwasowo-zasadowa mam zachowana.
pewnie czasem wchlone jakis owoc
** proporcji produktow nie podalem celowo.
po pierwsze nie mam wagi. po drugie, zwykle mieso przyrzadza moja matka. tzn piecze w tzw 'rekawie'. bede staral sie jesc ok 150-200 gram w kazdym posilku, ale na oko.
co do zdrowych tluszczy tz oliwy/oleju lnianego- lyzke/dwie do wczesniej wypisanych posilkow. bede na biezaco uzupelnial i ewentualnie zmienial w zaleznosci od postepow.
** uwielbiam ryby. zarowno chude jak i tluste. wedzona makrelka pewnie bedzie sie pojawiac bardzo czesto. smazony mintaj - rzadziej.
tunczyk w puszce - tylko jesli zapomne wziac z soba michy;]
** na obecna chwile - diete 'wyceniam' na 2500-3000kcal.
jak wspomnialem, pewnie w pierwszych dniach bede wszystko dokladniej wyliczal.
Zmieniony przez - orjonoff w dniu 2010-05-20 19:27:40