SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

WHEY PROTEIN COMPLEX 100%- NOWOŚĆ!

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 46407

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 477 Wiek 46 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 26490
Jak wycofali jak ja pije

Prolongatum porzeczkowe jak widać w opisie smaków jest dostępne:

http://allegro.pl/item739685557_promo_biogenix_prolongatum_750g_bialko_najtaniej.html 
...
Napisał(a)
Usunięty przez Biniu za pkt 1 regulaminu
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 169 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10150
To porzeczkowe jest nieporozumieniem... Smak straszny. Najlepsze czekoladowe.
Ponoć dopóki w składzie Prolo był aspartam to smakowało całkiem nieźle.

A aminogramu chyba tak szybko nie poznamy. Coś mi się zdaję, że dopiero wzięli się za dokładne badanie składu...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 6037 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 46147
prolongatum wogole smakowo srednie, ja mialem kiedys porzeczke, nie bylo tragedii

to bialko o ktorym mowa w temacie ma chyba najbogatsza game smakowa, bo jest moj ulubiony kawowy i pinacolada tez niezla

brakuje jakis takich mieta+czeko, wisnia, moze pistacja cytryna tiramisu...

eit z mojej strony

Bardzo mały człowiek, może rzucać bardzo duży cień...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 2685 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 96609
A do czego Wam jest potrzebny ten aminogram? Czy jedząc inne źródła białka, jak wołowina, czy mintaj, też analizujecie ich aminogramy? Kompletnie zbędna informacja.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 169 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10150
Zawsze przed zakupem analizuję skład białka pod względem ilości bardzo wartościowego BCAA. Jeżeli w tej samej cenie są dwie odżywki białkowe o skrajnie różnej zawartości aminokwasów rozgałęzionych, a w szczególności leucyny to mój wybór jest prosty. A tak jest właśnie w przypadku Whey Protein Complex 100% i np. BX Ultra Whey.

Tak niska liczba leucyny - 2,2g to patologia, szczególnie w przypadku białka serwatkowego. I jak krzychacz zauważył można wysunąć wnioski, że do produkcji Whey Protein Complex użyto surowca marnej jakości, 'z odzysku', itp.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
w przypadku WPC 100% w skladzie ktory obecnie widnieje ilosc BCAA jest zgodna z innymi bialkmi serwatkowymi klasy WPC
czytamy ze jest mniej leucyny wiecej pozostalych dwoch :D

a ostateczne wnioski mozna wysnuwac po podaniu aminogramu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 218 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7633
ale tak, czy inaczej to się nie zgadza w porównaniu do aminogramu typowego białka serwatkowego. dlatego uważam, że warto wiedzieć czym to jest spowodowane.

ps: co do smaku - brakuje rzeczywiście palety smaków. przydało by sie coś w rodzaju ciasteczek, biszkoptu, tofi czy orzechowego.

właściwie już danwo zastanawiaem się dlaczego są tylko te "podstawowe smaki". nie sądzę, żeby był to jakiś szczególny problem z punktu widzenia technologicznego. zobaczmy choćby na gamę smaków w jakich obecnie produkowane są jogurty. spotkac można tak ciekawe smaki jak biszkoptowy, wafelkowy, drożdżówka.

swoją drogą brakuje mi jeszcze jednej odżywki u olimpa w klasie wysokobiałkowych. myślę, że olimp zastanawia się już nad czymś takim. w usa tego typu proteinki są już na porządku dziennym. chodzi o to, że obecnie z uwagi na spore zainteresowanie suplementami i odzywkami białkowymi ludzie chcą czegoś więcej niz tylko uzupełnienia diety w okresloną proteinkę. w stanach mamy dlatego odzywki, które poza uzupełnianiem białka spełniają też funkcję "deseru".

chodzi mi o to, że wszystkie odżywki wysokobiałkowe (w sumie gainery też) różnią się parametrami smakowymi, zapachowymi i konsystencją tylko ze względu na jakość surowca, proporcje skłądników itd. nie ma w tym jednak celowości użycia określonej technologii dla uzyskania np gęstej konsystencji...czegoś bardziej wyrafinowanego. przydał by się jakiś "pudding" na przykład. fajnie by było, jakby polski producent miał w ofercie taką odżyweczkę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 6037 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 46147
masz puding u konkurencji nazywa sie night protein blend - a firme sobiue znajdz

Bardzo mały człowiek, może rzucać bardzo duży cień...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 169 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 10150
Olimp ma PERFECT BODY MRP. Nie jadłem tego, ale chyba jest w formie puddingu (?)

Smaków WPC 100% niby trochę jest, ale co z tego jak w moim PBC mają aktualnie tylko czekoladowe folie 1kg.
Na marginesie - bez rewelacji ta czekolada...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

olimp whey protein complex 100%

Następny temat

Biogenix - Allegro

WHEY premium