Mięsna galaretka
Na mój sposób, przygotuj:
*130 g piersi z indyka upieczonej lub ugotowanej
*1. kostkę rosołową
*3-4. łyżeczki żelatyny
*marchew, koperek, fasola (warzywa wg uznania)
Mięso ugotuj/upiecz z przyprawami. Żelatynę zalej wodą wymieszaj. W garnku przygotuj ok. 300 ml wody, wrzuć kostkę, marchew, koperek i zagotuj; dodaj mięso. Następnie dodaj żelatynę, wymieszaj i odstaw na stół aż troszkę ostygnie. Na dno miseczki wsyp fasolę i wlej ,,wywar". Na końcu wstaw do lodówki i cierpliwie czekaj
B, T i WW z warzyw nie podliczałam.
Na porcję którą przygotowałam:
B= 25
T=1,5
WW=1,5
kcal- 119,5
Smacznego
Mój blog treningowy: http://www.sfd.pl/Koluszek/BLOG-redukcja-t365743.html