...
Napisał(a)
to jest moje pytanie ;) wiem że mleko a co jeszcze z nabiałów zawiera duzo laktozy? maślanki,kefiry naturalne można pic? jogurty? można gdzieś sprawdzic ile poszczególny produkt zawiera laktozy?podro:)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
kazdy nabial w jakims tam stopniu zawiera laktoze, jej zawartosc zalezy od oborbki jaki dany produkt przeszedl. reakcje Maillarda to poddanie jakiegos produktu obrobce naczjesciej termicznej dzieki ktorej laktoza rozpada sie na zwiazki prostrze i mniej szkodliwe. ja osobiscie jestm na low carbie aktualnie i wieksozsc weglowodanow moich pochodzi z nabialu wlasnie a to dlatego ze ma on najwiecej bialka i bilans b/t/w wychodzi dla mnie najkorzystniej. staram sie ograniczac jedynie mleko ktore uzywam tylko(tzn o ile sie uda bo bardzo je lubie) do rozrobienia odzywki bialkowej
HC4L
...
Napisał(a)
Dziennik posiłków Vitalmax liczy ilość laktozy z produktach
Meraviglia!
...
Napisał(a)
Nie musisz obawiać się tych produktów, gdzie zachodzi fermentacja,
a jakie to, to już sobie znajdź, zapamiętasz na dłużej.
Z tego co kiedyś gdzieś czytałem, gotowane mleko także można pić bez obaw.
pzdr/
a jakie to, to już sobie znajdź, zapamiętasz na dłużej.
Z tego co kiedyś gdzieś czytałem, gotowane mleko także można pić bez obaw.
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
W gotowanym mleku przez reakcje maillarda powstaje laktuloza z laktozy co zmniejsza jej ilość. W chemii żywności jest wzmianka o tym.
...
Napisał(a)
Na razie przypominał sobie powoli materiał z chemii z Lo na rozszerzeniu, by od razu ze zrozumieniem całość przerobić, a nie doszukiwać co chwila, jak czegoś nie zakumam.
pzdr/
pzdr/
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
jeszcze jedno spytam sie tutaj odrazu 1 woreczek ryzu białego kaszy itp itd zawiera 100g? pytanie orientacyjne ;)
...
Napisał(a)
jeszcze jedno spytam sie tutaj odrazu 1 woreczek ryzu białego kaszy itp itd zawiera 100g? pytanie orientacyjne ;)....czyli maślanki kefiry gdzie jest niska zawartosc tłuszczu maks 1,5 na 100ml można pic i jogurty typu zawartosc tłuszczu 1%? i powiedzmy jeśli czuje sie słaby bez energii może byc to przyczyna ww ? bo tłuszcze i białko mam ok możliwe ze roche zaniedbłem ww ? prosze o odpowiedzi bardzo ;)
...
Napisał(a)
jeszcze jedno spytam sie tutaj odrazu 1 woreczek ryzu białego kaszy itp itd zawiera 100g? pytanie orientacyjne
zwykle tak, informacje o wadze masz na pudelku :)
i powiedzmy jeśli czuje sie słaby bez energii może byc to przyczyna ww ?
napisz jakie masz BTW
zwykle tak, informacje o wadze masz na pudelku :)
i powiedzmy jeśli czuje sie słaby bez energii może byc to przyczyna ww ?
napisz jakie masz BTW
...
Napisał(a)
Informacje ze wspomnianego przeze mnie dziennika:
Zawartość w 100g:
mleko 3,5% tł. -> 4,6g laktozy
mleko 0,5% tł. -> 4,9g laktozy
jogurt naturalny 2% tł. -> 4,6g laktozy
kefir 2% tł. -> 4,1g laktozy
maślanka 0,5% tł. -> 4,7g laktozy
ser twarogowy chudy -> 3,1g laktozy
ser twarogowy półtłusty -> 3,2g laktozy
ser twarogowy tłusty -> 2,9g laktozy
serek wiejski -> 3,3 g laktozy
Zawartość w 100g:
mleko 3,5% tł. -> 4,6g laktozy
mleko 0,5% tł. -> 4,9g laktozy
jogurt naturalny 2% tł. -> 4,6g laktozy
kefir 2% tł. -> 4,1g laktozy
maślanka 0,5% tł. -> 4,7g laktozy
ser twarogowy chudy -> 3,1g laktozy
ser twarogowy półtłusty -> 3,2g laktozy
ser twarogowy tłusty -> 2,9g laktozy
serek wiejski -> 3,3 g laktozy
Meraviglia!
...
Napisał(a)
Małtin a z czego czerpiesz węgle? Źródło też może być przyczyną.
pzdr/
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2008-08-10 19:36:18
pzdr/
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2008-08-10 19:36:18
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Polecane artykuły