...
Napisał(a)
"Ale to czemu w 100g jaja kurzego całego jest 12,5g białka a w 100g jajecznicy tylko 10,5 ? "
...bo skorupek chyba przecież nie jesz? ('');
ps. a serio to też jestem ciekaw('');
...bo skorupek chyba przecież nie jesz? ('');
ps. a serio to też jestem ciekaw('');
"old man dies, young girl lives - fair trade"
...
Napisał(a)
może chodzi o to że tłuszcz zajmuje jakąś objętość ale przecież daje sie tylko tyle aby jaja się nie przypaliły może jakiś szczypior cebula albo cholera wie . pewnie ktoś się pomylił i poszło w świat
Pane moderatore, prose ne ubija tematu
To se ne da!
...
Napisał(a)
niektórzy dodają do jajecznicy mleko, śmietane albo wode, może dlatego
...
Napisał(a)
fuj ale jak dodają te produkty to powinna sie ilośc białka zwiększać a nie odwrotnie
Pane moderatore, prose ne ubija tematu
To se ne da!
...
Napisał(a)
z ta iloscia jaj to cala sprawa rozbijala sie o zoltka.bialek mozna jesc ile sie chce.i moze on zrobil jajecznice z 2 bialek i jednego zoltka:)
...
Napisał(a)
zółtka najlepsze najbardziej odżywcze niby się nie poleca ale co tam
Pane moderatore, prose ne ubija tematu
To se ne da!
...
Napisał(a)
wiem bo jem:) ale i tak wbijam 3 zoltka i 5 bialek i dodaje piersi:)
...
Napisał(a)
Słuszeliście o stratach w białku podczas obróbki cieplnej?Pozdrawiam.
rower1
...
Napisał(a)
Dokładnie.! Białko sie scina w 40* juz ! Widac ze państwo omijali lekcje biologi w szkole co do czego przyjdzie nikt nic nie wie.
Poprzedni temat
oponka na brzuchu a hormony, co robic?
Następny temat
mam takie szybkie pytanie
Polecane artykuły