Jest tam zdanie: "Włącz do diety białka jaj, mleko (nabiał), odżywki białkowe jako najwyższej klasy białko oraz nie zapominaj także o rybach, piersiach kurczaka czy indyka, chudej wołowinie czy mięsie hamburgerowym. " jest ono w akapicie który zaczyna się od -białko.
Moje pytanie: co to jest mięso hamburgerowe, z czego to się robi ?
Zmieniony przez - Pietras.89 w dniu 2007-07-08 23:19:19
Szacuny
8
Napisanych postów
71
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
280
masster ty się odmul. Nigdy nie jadłeś hamburgerów to nic nie wiesz. A ham to szynka po angielsku. Zresztą jakie to ma znaczenie??? Hamburgery można zrobić nawet z dzika, bo to nie rodzaj mięsa tylko decyduje sposób jego przyrządzenia. I jak zwykle o jego jakości decyduje producent. Samemu sobie zmielić mięso? Pod warunkiem, że dostaniesz od jakiegoś hodowcy metodą naturalną. Wtedy palce lizać. Takiego mięcha zresztą nie dostaniesz w prawie żadnym sklepie. Tak więc polecam.
Szacuny
4
Napisanych postów
587
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7110
Wiem przecież, ale to śmiesznie zabrzmiało. A co do dzika to on bardziej przypomina świnie niż kurczak. Nie ma sensu w ogóle porównywać kupionych mięs i wędlin do zrobionych domowo. To ma całkiem inny smak, tak jak nabiał. Ja mam w domu twaróg, mleko, śmietanę domowej produkcji. Są pyszne, niestety dla mnie za tłuste :(
Szacuny
9
Napisanych postów
2339
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
31865
Czyli np. mogę iść do McDonalda i zjeść hamburgera mięso hamburgerowe to nie hamburger, albo kupić gotowe hamburgery w Makro i je jeść,bo raczej nie wydaje mi się, aby było to zdrowemi tez sie tak zdaje. wystarczy sprawdzic sklad tego"miesa" z makro. ogólnie to lepiej chyba jesc filetki z kurczaka indyka, a wołowinke to z miesnego zaufanego
Szacuny
0
Napisanych postów
85
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6094
Może z tym mięsem hamburgerowym chodziło po prostu o mięso mielone... Takie ze sklepu zawierać bedzie na pewno dużo wiecej tluszczu i Bóg wie czego jeszcze niż jeśli kupisz zwyczajne mięso i samodzielne zmielisz. To samo tyczy sie wszelkich innych wyrobów. Mój sasiad pracuje w masarni i dodatkowo sam robi kiełbase w domu i mówi ze w masarni mieso sie miesza z jakimis badziewiami jest w nim duzo wody zeby tylko zyskało na objetosci. Jego domowe wyroby np. kiełbasa w porownaniu do tych ze sklepu sa o niebo lepsze. Praktycznie niema tam tego białego smalcu i mieso ma jakis kolor i smak. Ja już praktycznie zadnej innej kiełbasy nie jem:) pozdrawiam
Szacuny
2
Napisanych postów
87
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
568
czyli np. gołąbki które robi moja mama są dobre ? Mielone moja mama sama robi - kupuje łopatkę wieprzową i mieli - jest chudsze niż ze sklepu i wiadomo co w nim jest.