Szacuny
21
Napisanych postów
1548
Wiek
45 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16018
Szukałem i nie mogę znaleźć odpowiedzi przekonującej mnie czy dobrze myślę.
Mianowicie: zaczynam redukcję.
1. Jak powinienem liczyć zapotrzebowanie kaloryczne dla mojego organizmu ? Czy wyjściową do obliczeń jest moja docelowa waga beztłuszczowa, czy ta, którą aktualnie mam z fatem ?
2. Czy białko powinno kształtować się na poziomie wyższym jako główny dostawca prądu ?
Przykładowo tylko (!): B- 2,5g
WW- 2,1g
TŁ - 0,7
Takie proporcje są right ?
Szacuny
21
Napisanych postów
1548
Wiek
45 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16018
No wszystko fajnie. Czytałem te tematy. Wiem jak zmierzyć sobie poziom fatu, ale nadal nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, czy np. zaczynając redukcję powinienem obliczyć sobie zapotrzebowanie kaloryczne (potem minus 500 kcal) dla docelowego poziomu fatu, np. 15% czy dla obecnej wagi z poziomem fatu np. 25% ?
Hmm ?
Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6274
masz liczyc zapotrzebowanie do aktualnej wagi i pozniej zmniejszac kcal w stosunku do utraty tej wagi. Zaczynajac redukcje nie rób deficytu zadnego przez pierwy tydz-dwa pozniej obetnij 300kcal a po nast. tyg 500 i tak lec ile mozesz na deficycie 500.
obserwój wage zeby zwiekszac deficyt ale jesli spadnie zapotrzebowanie(z deficytem) do 1500 kcal to juz nie obcinaj kcal tylko zwieksz akt. fiz.
pozdro