SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy taka potrawa na obiad jest dobra??

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2281

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 107 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 440
Witam

pisze ten temat bo znudziło mi się wpiepszanie gotwanego kurczaka z ryżem no i dzisiaj sobie wykombinowałem coś takiego:
150g piersi z kurczaka
100g ryżu
150g brokułów (hortex)
20g pestek z dyni (zamiast oliwy)
i włoszczyzna suszona (prymat)(marchew, pasternak, por, cebula, pietruszka, seler)

No i kurczaka posiekałem bardzo drobno. zagotowałem ok 300ml wody i wrzuciłem tam tą włoszczyzne tak z łyżkę i pestki dyni. Poczekałem chwile i później wrzuciłem kurczaka. 2min sie to tak gotowało i następnie do tego dałem te brokuły. TO tak się pogotowało z 4-5min aż brukuły się zrobiły miękkie.
Ugotowany ryż posypałem tym wszystkim i polałem wszystko tym wywarem.
Muszę powiedzieć, że bardzo dobre to było :)

No i mam pytanie:
czy takie coś może być na obiad? Czy robie coś złego w tym przepisie?
Bo coś tam czytałem że kurczaka nie powinno się długo gotować?
I czy mogę sałatkę ważywną z oliwą zastąpić tymi brokułami z pestkami z dyni?

Jest to dla mnie ważne bo muszę coś kombinować z tym kurczakiem i ryżem bo czasami jak jem gotowanego to mnie aż dławi.

Jak sobie jeszcze przypomne jakieś pytanie to napisze :)

dzieki za pomoc, pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 104 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 381
Może być.
Tutaj też masz ciekawe przepisy
https://www.sfd.pl/Przepisy_kulinarne-t52358.html 

" W kulturystyce nie jest ważne ile podnosisz tylko jak to podnosisz."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 9203 Wiek 43 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 29034
bardzo ok danie

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
Takie danie jest jak najbardziej ok.Mięso z piersi kurczaka możesz też sobie usmażyć na patelni teflonowej (bez tłuszczu,nie jest takie suche).

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 107 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 440
Bardzo się cieszę, że potrawa jest ok :) jeszcze mam 2 pytania: czy aby obliczyc watrosc odzywcza kurczaka ważyć go przed gotowaniem czy po?

no i pytanie z innej beczki:
Bo kupiłem dzisiaj sobie tuńczyka w sosie własnym w sieci sklepów DELIKATESY CENTRUM. I co odziwo dałem za niego 1,70zł za 140g
No i chciałem się spytać czy taki tuńczyk jest dobry?? czy to jakiś szit?
oto zdjęcie tego tuńczyka:


proszę o wypowiedzi :)

Zmieniony przez - __lolek_ w dniu 2007-01-05 21:14:48
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 261 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6131
Heh bardzo wporządku jedzonko :) ja nie mam głowy do gotowania, ale ten posiłek jest jak najbardziej OK :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 13305 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 45257
tuna okej

wszystko ważymy przed parowaniem/smażeniem/gotowaniem/duszeniem........

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 5239 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 75867
Rothen już odpowiedział

"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 5029 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 58202
A jakbyć kiedyś zapomniał zważyć przed to tu

http://www.jedzdobrze.pl/tabele/index.php

masz w niektorych produktach podane wartości odżywcze po gotowaniu/pieczeniu/smazeniu/duszeniu

choziaż wiadomo -najlepiej ważyć przed

!PzdR!

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 62 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1066
dla mnie oki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 556 Wiek 46 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 6195
fukinhot: to nie jest takie proste jest jeszcze co innego ważne - nie to że sie zmienia masa produktu podczas obróbki ale i to że mikro i makroskładniki (ich wzajemne proporcje) się zmieniają...

Ale czy ktoś to uwzględnił w swej diecie??

Sog nie wystawiony jest nic nie warty!!
http://www.sfd.pl/temat176217 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

rower magnetyczny - ktory - szybka pomoc =(

Następny temat

Ważne pytanie odnośnie diety :)? SOGI

WHEY premium