Szacuny
13
Napisanych postów
1329
Wiek
37 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
15844
Siema, mam takie pytanie do specjalistów od odżywiania, czy mogę tak przygotowywać płatki owsiane z mlekiem.
1. Gotuje mleko
2. Gdy mleko się zagotuje, wsypuje przypuśćmy 10 łyżek płatków owsianych
3. Czekam chwile, aż się zagotuje ponownie i mam owsiankę z mlekiem.
"Motywacja jest tym, co pozwala Ci zacząć, nawyk tym, co pozwala Ci wytrwać"
Szacuny
62
Napisanych postów
4027
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16307
ja zalewam zimnym , lepsze w smaku , ale jak kto lubi , ty możesz zagotować mleko i zalać te płatki i przkryć na 5 -7 min i potem wcinać.Przed tym tran omega 3 , jakaś witamina , do płatków twarogu , rodzynek , zdrowego tłuszczu i masz śniadanie bogów
Zmieniony przez - outsidee w dniu 2005-10-17 19:39:50
Szacuny
3
Napisanych postów
1300
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
16151
Mam małe pytanko czy jak podaje sie np. 50 gr płatków owszianych w dietach to są płatki suche czy już takie naciągnięte zalane czy jak je zwał ???????????????
W gruncie rzeczy jestem fajny ale w morde też potrafie dać
Fight Division Grudziądz Team
Szacuny
0
Napisanych postów
44
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
499
Ja inaczej nieco gotuje płatki,właściwie tak samo jak z ryżem,najpierw w wodzie gotuje (oczywiscie nie za dużo) a potem jak sie zagotuje woda, a płatki zaczynaja powiększać swoja objętość,zalewam mlekiem, żeby dalej "puchło" od mleka ;) w sumie to wszystcy tak robią, których znam. A poza tym,chyba nieco mniej kalorycznie to wyjdzie, a efekt smakowy ten sam.
To jakieś pół godziny drogi stąd. Będę za dziesięć minut.