SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pieczona ryba

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5902

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 815 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7629
Witam wszystkich

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad problemem gotowanych smazonych i pieczonych ryb i juz dawno miałem poruszyć ten temat, ale jakoś nie miałem czasu więc robię to dzisiaj.

Wszyscy wiemy, ze smazone ryby nie sa najzdrowsze, bo olej na którym smazymy ryby zmienia strukturę i ogólnie mówiac staje się ciężko strawny niezdrowy i wogóle do dupy.
Mozna by więc ominąć ten problem gotując rybę lub piekąc, ale ...
Zastanawiałem się co dzieje się z tłuszczem z ryb (gdy je gotujemy lub pieczemy). Czy taka forma posiłku ustrzega przed wrzucaniem do żołądka niezdrowych tłuszczy ? Czy wtedy takze zmieniają one strukturę ? Jesli tak, to tak naprawdę jedyna formą spożycia ryby (oczywiście zdrową), jest suszi ?

Jeśli ktoś potrafi naświetlić ten temat będę wdzięczny.

pozdrawiam

Siła i Honor, bracie.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 398 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4529
Przecież nie pieczesz i nie gotujesz w tłuszczu.

(L)-To My

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Ciezko jest powiedziec co sie dzieje z tluszczai wewnatrz ryby. Czesc na pewno ulega rozbiciu, zwlaszcza wielonienasycone n-3. Ulegaja rozbiciu tylko wiazania podwojne w tluszczach. Jednak nie staja sie one niezdrowe, tak jak w przypadku olejow lub oliwy poddanej dzialaniu wysokiej temperatury, tylko mniej zdrowe niz w surowej rybie, wiec prawda jest, ze najlepiej jest jesc swierze, surowe ryby.

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 398 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4529
No można jeść jeszcze wędzone...

(L)-To My

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 815 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7629
Arczi - piekąc nie smazysz, lecz ryba sama w sobie posiada tłuszcze i to własnie o nie pytałem

charon - dzięki za odpowiedź

pozdrawiam

Siła i Honor, bracie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1669 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 52363
bardzo ciekawe pytanie tez mnie to zastanawialo kiedys

Zmieniony przez - junior26 w dniu 2005-07-04 20:45:32

"to jest ten co za kilka puszek bialka wytatuował sobie znak firmowy na plecach?" leże i kwicze

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 70 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1513
a co powiecie o gotowaniu na parze? -nie tylko ryb ale i innych posiłków, zastanawiam się czy nie kupić takiego urządzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 80 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1209
Nie wiem moze to telepatia ale ten problem tez mnie gnębi dziś od rana ! ja do tej pory jadlem ryby gotowane , byly troche mdle ale w sumie ok , od dwoch dni pieke ale czuje sie po nich jakos cięzko . Chyba wróce do gotowania ....
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Raczej nic zlego nie powinno sie stac. gotowanie na parze jest ok, sam czasami tak przyzadzam potrawy.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Ja piękę w takiej specjalnej folii i nie wydaje mi sie by w takim wypadku ryba duzo traciła ze swej wartości
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
najepsze wartości oczywiście giną w procesie obrubki mogą najwyżej zostać sladowe ilości , ale tłuszcz rybi i tak jest dobry bo jest to tłuszcz ciekły tylko on tak samo zachowuje się jak oliwa po smażeniu

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

carb up a trening

Następny temat

Pytanie o diete przy treningu na sile

WHEY premium