!!!! po 1 cierpliwość, po 2 wytrwałość !!!!
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźOdwiedź mój sklep w Warszawie. Pasaż Stokłosy 11 - Metro Ursynów
...a co do samego smażenia to poczytaj sobie tutaj https://www.sfd.pl/temat77111/
Zmieniony przez - koniczynpo w dniu 2005-05-11 16:08:22
Gdy ci czarny kot przebiegnie drogę nie myśl, że to pech... chyba, że jesteś myszą
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
!!!! po 1 cierpliwość, po 2 wytrwałość !!!!
Jasne a Ty sie znasz na obróbce termicznej potraw jak wilk na gwiazdach
Polecam olej ryżowy. 1l ok 11 zł do kupienia w hipermarkecie.
Nie ilość a jakość...
po pierwsze napisałem "skoro już musisz"
po drugie że ewentualnie ale tylko przy "smażeniu krótkotrwałym"
Gdy ci czarny kot przebiegnie drogę nie myśl, że to pech... chyba, że jesteś myszą
Na pewno będzie ładniej pachnieć.
Nie ilość a jakość...
Moderator działu Odżywianie
Gdy ci czarny kot przebiegnie drogę nie myśl, że to pech... chyba, że jesteś myszą
Z uwagi na stosunkowo niską temperaturę dymiena oliwy z oliwek w ogóle nie powinno się polecać do smażenia. No i zgadzam się z Domerem - jest to mało ekonomiczne rozwiązanie.
----
Oliwa z oliwek jest przede wszystkim wspaniałym dodatkiem do sałaty, dań z makaronem, ryżem, owoców morza. Można ją też wykorzystywać do pieczenia i smażenia, ale należy pamiętać o używaniu umiarkowanej temperatury, bowiem oliwa z oliwek pali się w niższych niż inne oleje temperaturach. Jej temperatura dymienia wynosi 225 stopni Celsjusza. Oliwa z oliwek traci też swoje cenne właściwości w wysokiej temperaturze.
----
Powiem tylko że usmażenie produktu w temparaturze poniżej 225 stopni jest raczej trudne. Chyba że kładziecie mięso na zimny tłuszcz ale to nie jest smażenie... Wilgoć zawarta na przykład w mięsie zdąży wam uciec na patelnie i wyjdzie sucha podeszwa.
Jajecznice se tak można co najwyżej usmażyć albo jajko sadzone...
Zmieniony przez - Slapi w dniu 2005-05-12 10:50:32
Zmieniony przez - Slapi w dniu 2005-05-12 10:51:25
Nie ilość a jakość...