SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

KONKURS MIKOŁAJKOWY

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 292101

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1496 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 50560
** 1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza

** 2)Maltitol to substancja słodząca

** 3)Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa


Zmieniony przez - rafi11 w dniu 2004-12-21 21:33:43

-[][]------[][]-

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 968 Napisanych postów 19326 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 158882
ERROR

Zmieniony przez - ziki2000 w dniu 2004-12-21 21:34:40

<<<Champions
are Made
Not Born>>>

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 656 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 11706
1] Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ przekształca ona glikocjaminę w kreatynę.

2] W batonach sportowych maltitol pełni faunkcję słodzika.

3] K.Porczyk mieszka w Warszawie, M.Strzeliński w Elblągu, P.Głuchowski w Warszawie, zaś M.Pudzianowski w Białej Rawskiej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 607 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 7670
1.Z glikocjaminą stosujemy zawsze betainę,ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga ona naturalną produkcję kreatyny przez organizm jak również magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.


2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru


3.
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa,Kielce bo wczesniej tam mieszkala wiec chyba obydwa miasta sa dobre bo teraz wlasnie obecnie mieszka w Warszawie


:)

.....Audi,Vide,Sile....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 4951 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 58469
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy

2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol?
jest zamiennikiem cukrów prostych - jako substancja słodząca. nie wlicza się go do ogólnej sumy węglowodanów w batonie. Dzieki temu można stosować tego typu batony w dietach niskoweglowodanowych Inna nazwa maltitolu - cukier alkoholowy

3)Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72671 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958475
ad1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza

ad2.Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca.

ad3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Kamila Porczyk - Warszawa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 88 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 419
=== 1)Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach.Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza

=== 2)Maltitol to substancja słodząca

=== 3)Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
Piotr Głuchowski - Warszawa

Pozdrawiam WBD!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Byście się chłopaki podzielili jak wygraliście cie, przynajmniej taurynke
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 630 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 10962
1.Dokończ zdanie i uzasadnij:Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze..(tylko 1 odpowiedź) i dlaczego?
np. Glikocjaminę łaczymy z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy.
2. Maltitol w batonach sportowych pełnie min. funkcje słodzące (reguluje wilgotność, zapobiega krystalizacji). Ma on miły słodki smak podobny do sacharozy. Maltitol jest około 90% tak słodki jak cukier, nie - kancerogenny i znacząco mniej kaloryczny. Maltitol jest specjalnie przydatny w produkcji cukierków, twardych cukierków, gum do żucia, czekolady, ciasteczek i lodów.
3.W Warszawie mieszka Kamila Porczyk i Piotr Głuchowski natomiast w Elblągu Mariusz Strzeliński a nasz Mariusz Pudzianowski mieszka wBiałej Rawskiej

Ludzie czasem myślą jak zabić czas, a to czas ich zabija

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 13977
1]Z glikocjaminą stosujemy zawsze betainę, dlatego że w wątrobie glikocjamina ulega metylacji [przyłączanie grupy metylowe(CH 3)]
przez betainę(bądź metioninę,która powstaje z betainy) w poprzez co zmienia się w cząsteczkę kreatyny.Takie rozwiązanie jest użyte w Olimp - creafusion gdzie użycie betainy i glikocyjaminy(oraz dodatkowo argininyAAKG i n-acetyl-L-glutaminy) zapewnia ciągły, długotrwały dopływ kreatyny do komórek mięśniowych.
2]maltitol(należący do grupy polioli) jest używany jako sybstancja słodząca.Nie chodzi o to, że jest mniej słodszy od cukru,chodzi o to, że jest mniej kaloryczny dzięki czemu można zrobić słodsze produkty jednocześnie mniej kaloryczne.Maltitol nie powoduje próchnicy zębów, a także reguluje wilgoć oraz nie powoduje podwyższenia poziomu insuliny.
Tak dodatkowo to maltitol może mieć właściwości przeczyszczające ale musi być jego dość duża ilośc(chyba ok.10% całości produktu).
3]
Kamila Porczyk - Warszawa
Mariusz Strzeliński - Elbląg
Piotr Głuchowski - Warszawa
Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska

[www.pajacyk.pl] 
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Czy do brania odżywek potrzebny jest staż?

Następny temat

Białko na noc czy nie?

WHEY premium