Cześć!
Przede wszystkim przyglądając się Twojemu postowi widzę bardzo mało kalorii. Nie dość, że stosujesz przerywany post, to dodatkowo robisz 2 dniowy post raz na 7 dni, a na domiar złego spożywasz bardzo mało kalorii, kiedy już jesz. Na samym początku chciałbym powiedzieć, że jeżeli stosujesz Intermittent Fasting, to nie ma potrzeby pościć 2 dni na 7 dni, jeżeli podoba Ci się poszczenie 2 dni, to nie stosuj IF. Kolejna rzecz, bardzo ważna to oblicz odpowiednie zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz poniżej:
https://www.sfd.pl/-t276436.html -
Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
Gdy wyliczysz zapotrzebowanie i chcesz rdukować na początek zacznij od ucięcia 300-500kcal. Następnie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe.
Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado)
Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.