Mam takie pytanie. Czy białko w jajku jedzone na surowe może zastopic inne odżywki białkowe a jak tak to ile tych białek trzeba zjeść aby podczas treningu dawalo efekty. I ile jest tego białka w białku.
...
Napisał(a)
Mam takie pytanie. Czy białko w jajku jedzone na surowe może zastopic inne odżywki białkowe a jak tak to ile tych białek trzeba zjeść aby podczas treningu dawalo efekty. I ile jest tego białka w białku.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
lessie , spoko, wiem co miales na mysli, ale po co komu ta informacja? liczy sie przeciez bialko jako makroskladnik, a nie bialko jajka
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/temat127853/
nie jedz surowych
nie jedz surowych
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
...
Napisał(a)
białka w jednym średnim jajku jest niecałe 20g ale też nie polecam surowego...
lessie...po prostu lessie
...
Napisał(a)
troche może stracić ale niedużo. i też odradzam jedzenia surowych jajek.
...
Napisał(a)
to jest waga białka jajecznego
ilość białka w 100g jajka całego - 12.5g
lość białka w 100g białka jaja - 10.8g
ilość białka w 100g żółtka - 16.3g
ilość białka w 100g jajka całego - 12.5g
lość białka w 100g białka jaja - 10.8g
ilość białka w 100g żółtka - 16.3g
lessie...po prostu lessie
...
Napisał(a)
ugotuj jajko ..
nie ryzykujesz choroby, poza tym ugotowane jest najlepiej przyswajalne
Memphis, zależy o jak wysokiej temp. mówimy.. w piekarniku przy dużych temp. białka ulegają zniszczeniu..
nie ryzykujesz choroby, poza tym ugotowane jest najlepiej przyswajalne
Memphis, zależy o jak wysokiej temp. mówimy.. w piekarniku przy dużych temp. białka ulegają zniszczeniu..
...
Napisał(a)
iedyś czytałem o tym że na jak coś pieczemy na grillu to nie trcimy białka.Stąd moj wniosek.
...
Napisał(a)
a gdzie to było ? w pani domu ?
napisałeś, że podczas obróbki termicznej nie ginie białko- a to nie w każdym przypadku prawda, więc napisałem że zależy od temp.
grill to co innego, bo tam jest inna temp.. smażysz nad ogniem...
Zmieniony przez - CeZaRiTo w dniu 2004-04-28 18:19:06
napisałeś, że podczas obróbki termicznej nie ginie białko- a to nie w każdym przypadku prawda, więc napisałem że zależy od temp.
grill to co innego, bo tam jest inna temp.. smażysz nad ogniem...
Zmieniony przez - CeZaRiTo w dniu 2004-04-28 18:19:06
Poprzedni temat
ROLKI - PROSZE DORADZCIE!!
Następny temat
Jak obliczyć zawartość tłuszczu w organiźmie?
Polecane artykuły