SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna do oceny, 90kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9599

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 177 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 8577
Ciekawi mnie jak to jest, oglądając dziennieki żywnościowe od innych to czym bardziej zaawansowany user i fitbuilder to wydawałoby sie że ma co do grama zbilansowaną diete i tak jest. A w dziale zdjęcia naszej szamy ludzie pokazują właściwie normalne posiłki. Tzn smaczne i na pewno zdrowe bez przetworów, ale jak dbać tu o gramature przy gulaszach i potrawach na dwa dni.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Bardziej zaawansowani zawodnicy mogą sobie na więcej pozwolić.
Niemniej jednak tłuste mięsach to wartościowy składnik diety.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
No ale skoro zrobię sobie gulasz z kilograma mięsa (i jest mój, tylko mój ) i zjem go w ciągu dwóch dni, to gdzie problem? Dziennie wychodzi 500 g. Poza tym, można rozliczać dietę w okresie tygodniowym, np jednego dnia mam mniej tłuszczu, drugiego wiecej. I tak jak Dudee napisał, im większe doświdczenie i masa mięśniowa, tym na wiecej można sobie pozwolić.



Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-07-27 21:38:16

Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-07-27 21:39:11

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 177 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 8577
mnie cały czas te moje pieczywo gryzie czy te 4 kromki po 90 gram wydawałoby sie super bo zytnie pełnowartościowe pieczywo aż tak źle wpłyną. Po prostu po za obiadem nie lubie i nie wygodnie dla mnie do śniadania i kolacji jeść kasze makaron albo ryż
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Jest wiele możliwości (pieczywo z dobrym składem jest ok, ale bazowanie na nim już nie, jest wiele wartościowych węgli, nie tylko pieczywo).
Możesz zrobić placki jaglane/ owsiane z dodatkiem bakalii, możesz zrobić batony proteinowe, babki na słodki z jabłkami, czy innym owocem, albo babki na słono z mozzarellą np.
Kwestia wymieszania składników, wrzucenia do piekarnika (a w tym czasie ubieranie się itd).
Trzeba chcieć, odwiedzaj dział kuchnia, można zaczerpnąć wiele ciekawych inspiracji.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Jednego dnia zjesz więcej pieczywa a innego ziemniaków. Przecież nie będziesz jadał codziennie pieczywa. Nie na tym polega dobrze zbilansowana dieta.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 177 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 8577
Dobra mam trzy ważne pytanka:
1. Jak to jest z tłuszczami w nabiale. Chodzi mi o jogurt, serek wiejski, mleko i twaróg. Zaraz każdy powe że stosować jaki sie chce żeby bilans sie zgadzał, ale skoro tłuszczu w diecie ma byc sporo to nie lepiej kupować wszystko gdzie najwięcej tłuszczu? mleko 3.2%...itp
2. Poleciliście mi wieczorem już zamiast kurczaka do kanapki upiec sobie świnke czyli schabik. Wcześniej myślałem że najlepiej bazować na piersi z kurczaka, a tu nagle może być oczywiście wołowe wiadomo ale i świnka. Więc skoro jeszcze zamiennie zamiast piersi mam wprowadzać bardziej tłuste mięso jak choćby udźce z kurczaka to tak samo moge sobie co drugi dzień zjeść karczek a nawet golonko (przecież to też prosiak tylko bardziej tłusty) więc w te dni ujme makrele i oliwy.
3. Jak to jest z białkiem roślinnym nie pełnowartościowym. Wiem że ma inne aminokwasy i jest gorsze ale czy też jest budulcem mięśnia i możns je uwzględniać w diecie?


Zmieniony przez - leloman w dniu 2017-08-04 14:21:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
leloman
Dobra mam trzy ważne pytanka:
1. Jak to jest z tłuszczami w nabiale. Chodzi mi o jogurt, serek wiejski, mleko i twaróg. Zaraz każdy powe że stosować jaki sie chce żeby bilans sie zgadzał, ale skoro tłuszczu w diecie ma byc sporo to nie lepiej kupować wszystko gdzie najwięcej tłuszczu? mleko 3.2%...itp

Ja uważam, że dobrze mieć tłuste, bądź półtłuste produkty nabiałowe, są zdecydowanie mniej przetworzone, a jak wspomniałeś wyżej nie ma sensu kupić twarogu chudego i np. zjeść do tego oliwe. Chyba, że mamy przewagę o6 w diecie, to warto się zastanowić, by tłuszcze podbić z o3
2. Poleciliście mi wieczorem już zamiast kurczaka do kanapki upiec sobie świnke czyli schabik. Wcześniej myślałem że najlepiej bazować na piersi z kurczaka, a tu nagle może być oczywiście wołowe wiadomo ale i świnka. Więc skoro jeszcze zamiennie zamiast piersi mam wprowadzać bardziej tłuste mięso jak choćby udźce z kurczaka to tak samo moge sobie co drugi dzień zjeść karczek a nawet golonko (przecież to też prosiak tylko bardziej tłusty) więc w te dni ujme makrele i oliwy.
To, że warto jadać od czasu do czasu tłustsze kawałkik mięs, nie znaczy, że należy co drugi dzień jadać golono uważam, że umiar jest we wszystkim
3. Jak to jest z białkiem roślinnym nie pełnowartościowym. Wiem że ma inne aminokwasy i jest gorsze ale czy też jest budulcem mięśnia i możns je uwzględniać w diecie?
Tak uwzględniamy każdy rodzaj białka, białko roślinne nie jest gorsze tutaj do poczytania http://potreningu.pl/articles/139/czy-bialko-roslinne--nalezy-wliczac-do-diety


Zmieniony przez - leloman w dniu 2017-08-04 14:21:39
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 177 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 8577
OKi dzienka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 177 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 8577
Częsć. Zadam kolejne dwa pytanka, bo nie chce zakładać nowych topiców.
1. Mam problem z pełnym żołądkiem na treningu. Tzn. Gdy na drugich zmianach robię trening o 7.30 to jem płatki z jajkami o 6.20, ale każdy wie że namoczone 100gr płatków to dużo i nawet przy sniadaniu przed 10 rano dalej czuje je na żołądku ( żadnych bóli brzucha ani wzdęć nie mam jedynie pełny brzuch). Tak samo gdy trening robie o 16 jem 1.5 h wcześniej i nie jest to mega porcja jednak przy przykładowo martwym czy przysiadzie po prostu aż mi sie do buzi ulało pare razy.

2. Kiedy organizm spala tłuszcz. Skoro trzymamy diete i przez całą dobe organizmowi są dostarczane odpowiednie składniki, przed treningiem jemy węgle żeby mieć energie na trening i od razu po treningu węgle żeby uzupełnić te które spaliliśmy plus białko do regeneracji zniszczonych włókien. Wiec kiedy organizm bierze od nas energie z zasobów tłuszcz (szpyry) skoro na bieżąco ma dostarczany. Nie ma przecież takiej sytuacji że nawet przy ostrym 2h treningu mamy pusty żołądek do 0 i wtedy niby organizm bierze energie ze smalcu, bo przecież skoro trzeba przejesć 3tyś kcal w paru posiłkach to zawsze na siłce bedzie coś w brzuchu...a umnie nawet płatki 4 godziny sie trzymają.


Zmieniony przez - leloman w dniu 2017-08-09 10:35:32
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cardio po treningu - kiedy zaczyna się spalanie tłuszczu

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny, 103kg

WHEY premium