SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna do oceny, 100kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10853

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Sprawdź sobie jakie kwasy tłuszczowe wchodzą w skład danych produktów i przelicz. Z czasem zapamiętasz i będziesz to robił intuicyjnie.

http://nutritiondata.self.com/ 
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 131 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 18838
Dzięki Domer

wyszło mi że za mało nasyconych i wielonienasyconych , podbić je olejem lnianym i masłem ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Ewentualnie innymi źródłami kwasów tłuszczowych: olej kokosowy, wiórki, masło klarowane, tłuste ryby, tłuste mięsa. Pamiętaj, że nie liczy się co do dnia a w dłuższej perspektywie czasu. Gdyby każdy miał liczyć dokładnie poszczególnie dni, to można ogłupieć.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
No dlatego ja mówię, patrzy się na urozmaicanie, by używać nie tylko jednego rodzaju oleju, czy nasion. Tylko wymiennie. Liczenie wszystkiego, to kiepska droga.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 131 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 18838
Hej

Pochwale się -4cm w pasie, na wadze jakieś pół kilo.
I pytanie, widziałem w przepisach że niektórzy smażą na oliwie? Czy to właściwe?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Można smażyć na oliwie. Zawsze jednak krótkotrwałe smażenie będzie lepsze od długotrwałego. Mnie osobiście oliwa nie do wszystkiego pasuje - np jajecznica na oliwie jest dla mnie niejadalna. Ale juz jakies krewetki czy wołowinę do bolognese - spokojnie na oliwie podsmażam. Do smażenia można używac także masła klarowanego, oleju kokosowego, smalcu.
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Tadeusz też mówił, że na oliwie można smażyć krótkotrwale, mnie osobiście mało co smakuje podsmażone na oliwie (tutaj też kwestia samej oliwy, jej jakości i jej smaku. Jak smażę to właśnie olej kokosowy, albo masło klarowane, ich posmak nie zmienia smaku potrawy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odchudzanie bez diety

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny, 78kg

WHEY premium