securitytczWitam,
Mam kilka pytan odnośnie odżywiania:
1.Jakie masło do smarowania pieczywa?Np osełkowe góskie?Ma tłuszcze wyłącznie mleczne. Bo rozumiem, że margaryna typu delma odpada.
2. CO do smażenia np. jajecznicy?
3.Czy pieczywo Wasa żytnie na zakwasie to dobry wybór?
4. Czy takie siemię lniane jak poniżej na foto można dodać np. do ryżu/kaszy?
5.Jestem na diecie redukcyjnej chcę najpierw zgubić tłuszcz i wielki brzuch dotychczas piłem sporo piwa czy jest jakieś piwo"dietetyczne", żeby chociaż jedno w tygodniu nie zaszkodziło?
1. Masło dobrej jakośc ( zazwyczaj w sklepie 82-83% tłusczzu napotkasz) żadnych mixów nie uzywaj i margaryn, osobiście często też smaruje smalcem dobrej jakości
2.jajecznica szybko się robi wiec możesz na maśle zwykłym , klarowanym, smalcu , olwie z oliwek ( nigdy nie uzywaj lnianego oleju )
3.raz na czas mozna , lepiej zainwestować w dobrej jakości pieczywo tradycyjne niż jakies pace, placki , wafle
4. dodawaj wedle braków w diecie , [zmielone , zblendowane ( lepiej się przyswaja )]jak nie masz czym zmielic to mozesz ugniesc wałkiem mozdziezem itp
5.zalezy od diety , od organizmu , od aktualnego poziomu
BF , wiele czynników, ja osobiscie pije średnio 7 piw tygodniowo ( tyskie gronie lub tatra) i w niczym mi to nigdy nie przeszkadzało uwielbiam smak piwka :D
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2017-05-22 17:34:55
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2017-05-22 17:35:47