omponuj posiłki tak, by w każdym było pełnowartościowe białko minimum 20-25g
Przed treningiem, jak i po jedz pełnowartościowy posiłek, zbilansowany. Nabiałowe miksy wywal, do niczego one Ci potrzebne.
Ser żółty traktuj jako dodatek, sporadycznie.
Białko czerp głównie z jaj, mięsa, podrobów, ryb, a nabiał jako dodatek, urozmaicenie.
Dodam raz jeszcze ściągi...
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html#post1
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html